Vår egen skyld

Sjefen innrømmer at laget hans ikke var gode nok mot Everton som sørget for å gjøre romjulen elendig for the Clarets. Debutant og målscorer Ben Gibson var både glad og skuffet, men ser for seg tre poeng mot West Ham til helgen.

Foto: BurnleyFC.com

I løpet av 22 minutter ledet Everton med tre mål på Turf Moor. Ben Gibson reduserte for the Clarets mot slutten av omgangen, men to mål i annen omgang sørget for å sette punktum for en miserabel kveld i nord-England. Sjefen ber laget ta seg sammen i de kommende kampene hvor laget har mulighet til å ta poeng.

Vi slipper inn alt for mange enkle mål og glipper på detaljene i boksene. Det er mange ting som kan trekkes frem, men det er ingen unnskyldning. Vi er der hvor vi er og vi fortjener ikke noe annet basert på hvor vi er. Vi er i en bransje som baseres på resultater og de gir tro, de små detaljene betyr noe og gir et fritt sinn.

Foto: BurnleyFC.com

Spillere tenker mindre på det og kampen flyter, men når resultatene ikke går din vei, så blir man bekymret om man gjør en god nok jobb. Mentaliteten må være klar nå fordi vi har et par enorme kamper som venter. Man kan velge å ikke tenke så mye på det, men de neste fire kampene er så utrolig viktige og bare vi kan snu det.

Foto: BurnleyFC.com

Everton startet best og var det bedre av oss, men vi skjøt oss selv i foten rett etter kampstart. Vi endret personell utover i kampen for å gi det litt ekstra, men det fikk aldri mulighet til slå inn. Man kan ikke dømme en kamp etter 20 minutter når man ligger under med tre mål. Det skjedde så mye tidlig i kampen at man ikke kan bedømme om det var individuelle årsaker.

Utrolig nok så hadde de ikke så mange sjanser, men vi ga fra oss tre mål. Vi ga fra oss mål på tre dødballer og straffen er vanskelig for meg fordi meg mener Ben var i en duell med armen over hodet, men armen kom etter en sprett fra motstanderens skulder. Misforstå meg riktig, det er ingen unnskyldning. De var det bedre laget og fortjente å vinne.

Foto: BurnleyFC.com

De ti siste minuttene i første omgang prøvde vi å slå tilbake og fikk et grep om kampen. Det neste målet måtte være viktig og det var en kjempesjanse for Tarky tidlig i annen omgang. Hvem vet hvordan det hadde gått hvis kan hadde scoret. De kunne ha blitt mer nervøse etter det som skjedde mot Spurs nylig, ikke at vi fortjente det, men man vet aldri, avsluttet Dyche.

Målscorer Gibson håper det blir bedre etter sin Premier League-debut. Forsvareren har spilt for the Clarets, men tre raske mål imot er aldri enkelt å snu.

Foto: BurnleyFC.com

Det er derfor jeg kom hit. Jeg vil spille og hjelpe laget. Det var en dårlig dag for oss som lag og hvert fall ikke måten man ønsker å påvirke. Det var skuffende for meg, for laget og for alle idag. Nå må vi rette det opp og sørge for at vi er sterkere til helgen. Dette er ikke et resultat vi er fornøyd med, en prestasjon vi er tilfreds med g vi kommer til å jobbe hardt for å rette det opp.

De har noen kvalitetsspillere og slapp utpå mange gode innbyttere, det var synlig for alle. Et par tabber straffet oss, men vi må fokusere på oss selv. Vi må tilbake til tegnebrettet, ta en titt på det, analysere og sørger for at vi gjør det riktig til neste kamp.

Foto: BurnleyFC.com

Det er liten margin mellom å børste det av seg, komme seg videre raskt nok og ikke lære av det. Vi drar ikke hjem syngende og dansende. Man må litt vekk, se seg selv i speilet, lære av det og sørge for at man kommer sterkere tilbake.

Samtidig må man forsikre seg at det ikke går utover prestasjonene til helgen fordi vi har en god mulighet til å rette det opp.

Foto: BurnleyFC.com

Det blir en stor og viktig kamp. Det er en kamp vi kan vinne og vinner man en kamp så går mann inn i neste kamp og tror at man kan vinne den også. Vi trenger seks poeng og det veldig raskt, så vi fokuserer på en kamp av gangen og det er West ham til helgen. Vi skal fokusere på å rette opp det vi feilet på i dag og det er tre poeng, avsluttet Gibson.