Fullstendig slakt på Turf Moor

(Burnley 1-5 Everton): Everton ydmyket Burnley med tre mål før halvtimen. Gibson ga et håp, men timen senere var kampen over. Richarlison sørget for totalslakt i kampens siste spilleminutt.

Burnley fortsatte i en 5-3-2-formasjon, men denne gang var det Barnes og Vokes på topp. Ben Gibson presentert i hjertet av forsvaret og Lowton erstattet Bardsley på back.

Det startet på verst tenkelig vis for the Clarets. Et tidlig hjørnespark etterfulgt av noen pasninger og ble lagt inn i feltet av Bernard. Yerry Mina raget høyest i luften og sendte gjestene i føringen fra kort hold. 0-1 i det 2.minutt.

Det skulle gå fra vondt til verre ti minutter senere når Lowton dyttet Calwon-Lewin overende og Everton ble tildelt frispark like utenfor feltet. Lucas Dinge stilte seg opp, tok løpefart og sendte kula i øverste hjørnet. Joe Hart kastet seg i riktig retning, men var sjanseløs. 0-2 i det 12.minutt.

Et hjørnespark av Sigurdsson ble sendt i feltet i det 21.minutt og på bakerste stolpe hadde Ben Mee en tøff jobb med å holde på to angripere. I hodeduellen brukte forsvareren armen og dommeren pekte på straffemerket. Gylfi Sigurdsson stilte seg foran krittmerket og sendte Joe Hart motsatt vei. 0-3 i det 22.minutt.

Burnley flekket tenner ved et par anledninger, men Everton var gode i forsvar og fikk ryddet opp. Etter halvtimen ble det litt mer fysisk på Turf Moor med noen harde dueller og behov for behandling. Barnes (33′) skapte Burnleys første store sjanse, men en kjemperedning av Pickford ga hjørnespark.

Ballen ble levert fra flagget, litt klabb og babb i feltet og en Everton-hands, men Ben Gibson var våken og stanget ballen i nettet før dommeren fikk reagert. 1-3 i det 36.minutt. Håpet var tent for the Clarets, men det ble ingen fler mål.

Annen omgang startet med et mer offensivt Burnley. Tarkowski (48′) fikk en kjempesjanse til å redusere fra kort hold, men midtstopperen sendte kula høyt over mål. Det påfølgende kvarteret var litt tennis med fram og tilbake med et tøffere Clarets-forsvar, men angrepet manglet litt kvalitet.

Like etter timen valgte sjefen å sende utpå Dwight McNeill og eventyreren Berg Gudmundsson. 4-4-2. Everton sendte utpå Richarlison og kampen fortsatte med tennis. Michael Keane (69′), Jack Cork (69′) og Theo Walcott (70′) prøvde seg før Lucas Dinge (71′) sendte avgårde en salve fra vel 25 meter. Kula gikk gjennom alt og alle og i det lengste hjørnet. Joe Hart var sjanseløs. 1-4 til Everton.

Chris Wood erstattet Sam Vokes, men luften var slått ut av Clarets-laget. Burnley jaget redusering og tvang fram flere hjørnespark, men verken Cork (82′) eller Mee (83′) og Barnes (83′) maktet å sette ballen i nettet. Et Gudmundsson-frispark (88′) skremte Pickford, men gikk like over mål. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter og i det siste av disse, dukket innbytter Richarlison opp og satte spikeren i kisten fra kort hold. 1-5 til Everton i det 93.minutt.

På tross av nok et stygt tap, skal the Clarets ha tommel opp for innsatsviljen. Never give up. Up the Clarets, men det begynner å haste for Lancashire-laget. De trenger poeng for å overleve i Premier League.

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Gibson (McNeill 62), Mee, Taylor, Westwood, Cork, Hendrick (Berg Gudmundsson 62), Barnes, Vokes (Wood 72)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Gudmundsson, McNeill, Vydra, Wood
Gule kort: Lowton 30, Gibson 44

Everton: Pickford, Keane, Zouma, Mina, Coleman, Gomes (Gana 74), Sigurdsson, Dinge, Walcott, Calvert-Lewin (Ricahlison 66), Bernard (Davies 79)
Innbyttere: Stekelenburg, Baines, Jagielka, Davies, Gana, Niasse, Richarlison
Gule kort: Gomes 38, Gana 90, Richarlison 90+3

Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 21.484