Storfornøyd Dyche

Etter å ha sett sitt lilla- og lyseblå mannskap kjempe seg til en sterkt og velfortjent seier på Turf Moor over lokalrivalene Blackpool, takket sjefen pent troppen for en god jobb.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Tidlige mål i hver omgang av Danny Ings og Scott Arfield var det som trengtes for å dra i land en sterk seier på Turf Moor, en seier som sendte Burnley til topps på tabellen. Hjemmeformen er sterk og det er kun to tap på 21 kamper, en form som har strekt seg over ti måneder og klubbens beste start på over ett århundre.

– Det er trygt å si at det er en veldig utilgivelig og utfordrende liga og man kan ikke starte sesongen og tro at man kommer til å fly der oppe, sa Dyche. Men når vi fant formen i sesongoppkjøringen, var det ekte energi i gruppen og en ekte følelse av manglende unnskyldninger og ingen frykt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Mange glemmer at vi var skarpe i sesongoppkjøringen og har fortsatt på det. Spillerne fortjener en enorm anerkjennelse for det, jeg gjentar at vi ikke har kommet så langt og jeg kommer selvsagt til å nye det, men vi har et ansvar for å fortsette og prestere og vise vår kvalitet. 

– Det er også viktig å huske at vi fortsatt er et pågående arbeid og prøver å finne formularet som gir oss suksess og vi fortsetter å vinne. Fansen kan spille en rolle der og som jeg har sagt de siste par ukene ber jeg dem støtte laget og gi spillerne energien. Det hjelper og jeg mener det hjalp idag. De var en god følelse på tribunene og spillerne svarte til det. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Resyméen av vår prestasjon idag var når Dean Marney løp 40 meter for ballen og fansen fikk utbrudd. Det eneste jeg garanterte når jeg kom her var at de kom til å se en gruppe spillere som kom til å gi alt og som svetter skjorta av seg. Vi har så mye mer enn det selvsagt, men det gjenstår fortsatt litt så lime sammen i det kollektive hjertet og ønsket om å gjøre det bra – for øyeblikket mener vi har vist alt vi er. 

– For oss. støtteapparatet, er det veldig gledelig å se når jobben man legger ned viser resultater og det var en herlig avslutning av Danny. Vi slapp inn et enkelt mål fra vårt ståsted, men Scott har gjort det til en vant å være til rett sted på rett tid. Han har en endeløs energi og kvalitet og vi nyter jobben han legger ned for laget og er en viktig faktor.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Han gir så mye til prestasjonene og når han scorer mål som det, er det en belønning for alt det stygge han er villig til å gjøre for laget. Det er vanskelig å dominere en hel fotballkamp fordi lag ikke gjør det enkelt for deg. Blackpool hadde sine perioder, men vi virket farlige hele tiden og jeg følte vi så tilbake på det vi har vært gjennom hele sesongen. 

– Jeg føler energien og innsatsen var der, kanskje periodevis i første omgang som jeg mener var veldig jevn, men i annen omgang startet vi fantastisk etter et herlig mål av Scott og jeg følte vi bygget på det, det var helt klart kvalitets-fotball og jeg føler vi var verdige vinnere som fikk tre poeng, avsluttet manageren.