Strålende fornøyd Dyche

Sean Dyche pressekonferanseManageren hyllet laget etter at spillerne dro i land en viktig seier mot Barnsley og tok et lite steg nærmere «the land of milk and honey» takket være Ashley Barnes’ tidlige mål som også sørget for deres andre seier på 81 år over the Tykes – på Oakwell. Sjefen benyttet samtidig anledningen til å rose fansen for deres formidable støtte!

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Michael Kightly hadde en god dag på jobb og sto for mange gode muligheter for the Clarets. Vingen startet med å utmerket seg i åpningsminuttene når et flott løp resulterte i et innlegg som fant Barnes – 1-0. Resultatet holdt seg ut kampen og når dommeren blåste av kampen kunne fansen fryde seg over nok en viktig seier, men mest av alt: seks poeng opp til Leicester og elleve ned til Derby. Barnsley derimot befant seg enda dypere i bunnstriden.

– Det taktiske, profesjonaliteten, energien, troen og arbeidsmoralen var synlig for alle, sa Dyche. Vi var klare over at vi hadde kvaliteten til å påvirke kampen og kunne nok ha avsluttet kampen et par ganger når vi hadde sjanser til å score vårt andre mål. En må være profesjonell rundt ens egne prestasjoner og de ga virkelig en innsats i annen omgang som vi måtte håndtere, men vi hadde våre gode øyeblikk med kontringer og angrepsspill. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi så aldri ut til å være i trøbbel og vår bakre firer og Tom gjorde det de måtte og spilte utmerket. Jeg er veldig glad for den defensive innsatsen i laget og det har jeg vært siden jeg kom hit.

– Vi måtte finne balansen i angrepet og hvordan spillerne spilte fra forsvar og over til angrep – og jeg tror det har utviklet seg gjennom sesongen.

Vi vet vi kan vinne på forskjellige måter og jeg fortalte spillerne det i sesongoppkjøringen; at det viktig å ha det i sortimentet og jeg mener de viste det idag. Når vi trengte å være taktiske, energiske, troende og hadde lagånd med øyeblikk av kvalitet – så leverte vi igjen, sa Dyche.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sjefen benyttet også anledningen til å hylle fansen for deres støtte laget har mottat så langt denne sesongen. Over 3000 fans tok reisen til Oakwell og sørget for en fenomenal stemning på gjestetribunene, noe Dyche håper vil gjentas på lørdag på eget gress når Middesbrough kommer på besøk.

Fansen var helt utrolige! Jeg har sett og vært involvert i store øyeblikk med fansen denne sesongen og bedre blir det ikke – det var utrolig! Det er herlig med støyen og den kosntante postivite holdningen, jeg har sagt det hele tiden, vi vil ha det på Turf Moor, vi vil ha den følelsen hele tiden.

Det hjelper laget, jeg vet at det er hardt til tider, men står de ved vår side med de utfordringene som følger, så gir det laget en fordel. De har vært utrolige. Når vi fikk det rare målet imot oss, sto de ved vår side, sto ved sitt lag fordi de vet at dette laget vil gi alt for å vinne en kamp og det er en fin, fin ting å vite som supporter mener jeg, avsluttet Dyche.