Strålende spill og velfortjent seier

(Burnley 2-0 Millwall): Millwall var en hard nøtt å knekke i første omgang, tross flere gode Burnley-muligheter. I annen omgang ble Benson satt inn og kampen endret seg. Innbytteren foret lagspillerne gang på gang og var instrumental i målene til Vitinho og Rodriguez. Kollektivt sett var Burnley rett og slett fabelaktige.

Det startet med god stemning på Turf Moor, der Johann Berg Gudmunsson (7′) og Tella (8′) vartet opp med to store muligheter i åpningsminuttene. Londonerne var flinke til å presse ballfører og det var tydelig av the Clarets kom til å måtte jobbe hardt for poengene. Tella (12′) sørget for en kjempemulighet etterfulgt av en finfint frispark signert Flemming (14′) som tvang fram en solid redning.

I det 15.minutt ble Burnley tildelt frispark like utenfor feltet når Cooper felte Josh Brownhill. Sistnevnte tok noen steg og sendte av gårde en salve som traff muren. Noen minutter senere Viste Tella noen fantastiske takter etter et langsdkudd fra Muric, som han dempet i beste Messi-stil. Det ble gult til Cresswell og frispark til Burnley. Berg Gudmunsson (19′) tvang fram en sterk redning fra Bialkowski og Jay fikk nesten tatt returen. Det endte med to hjørnespark.

Muric ga noen på tribunen litt vel høy puls i det 22.mintt når han feilberegnet et forsøk på å rushe ut, hvorpå han mistet ballen og Millwall fikk plutselig en spennende mulighet. Clarets-forsvaret fikk ryddet opp.

Cresswell klippet ned Rodriguez på beste kyniske vis i det 26.minutt, en situasjon som klassifiserte til soleklart gult kort. Dommeren valgte å tildele Burnley frispark. Cresswell og Millwall hadde flaks som kunne fortsette med elleve spillere på banen.

Millwall spilte en noe velkjent fysisk stil som gjorde det utfordrende å bryte gjennom, men the Clarets forsøkte gang på gang. Gjestenes taktikk var nok å frustrere the Clarets med drøying av tid og publikum hadde grunn til å reagere når fjerdedommeren la til ett tilleggsminutt.

Etter sidebytte presset the Clarets på og Tella vartet nok en gang med flott forarbeid og foret en ball som til slutt havnet hos Jay (46′) som noterte seg omgangens første skuddmulighet. Et hjørnespark av Gudmundsson i det 50.minutt ble klarert og havnet omsider hos Tella (51′) i feltet, forsøket ble avverget i siste liten.

Tella (51′) ble klippet ned som sistemann, uten at dommeren reagerte på situasjonen, noe som skapte en viss stemning på Turf Moor. Brownhill (52′) og Flemming (55′) testet begge ut keeperne før kampens første bytte fant sted. Berg Gudmundsson ble erstattet med Benson.

Gjestene ble litt mer offensive, som igjen åpent litt bakover, så Tella (58′) fortsatte å terrorisere Millwall-forsvaret med en volley som tvang fram en fantastisk redning av keeper Bialkowski. Oppbyggingen var signert innbytter Benson.

Like etter timen vartet Burnley opp med noe av det fineste pasningsspillet vi har sett. Etter at hele midtbanen var involvert, fra venstre til høyre, havnet ballen hos Benson som la inn i feltet. Jay forsøkte seg på en hodeduell, men bommet og spratt videre til Vitinho som stanget inn kula fra kort hold. 1-0 til Burnley i det 61.minutt!

Nathan Tella satte inn ballen i det 66.minutt, men ble avblåst for offside. Reprisebildene viste at dommeren hadde rett. Like etterpå trengte Muric litt behandling og ble erstattet av Bradley Peacock-Farrell. Muric holdt seg til skulderen på benken og det kan tyde på en skulderskade for tårn-keeperen.

I det 71.minutt startet Burnley et angrep fra forsvaret. Cork fant Roberts på høyre side som fikk mye tid og rom til å sende en stikker til Brownhill (71′), skuddet ble reddet av Bialkowski, men Jay Rodriguez var der med en gang på returen og kunne enkelt tappe inn en utspilt keeper. 2-0 til Burnley i det 71.minutt!

Millwall svarte med å bytte ut tre spillere. Flemming (74′) var forsøte Millwall-spiller til å prøve ut innbyttende keeper Peacock-Farrell, men skuddet gikk rimelig høyt over mål. Benson (76′) vartet opp med imponerende løp mot mål, men skuddet var dessverre ikke like godt som forarbeidet.

Innbytter Benson var helt klart utslagsgivende for kampen og Millwall klarte rett og slett ikke å håndtere han med utallige fantastiske løp og arkitekten bak skremmende mange sjanser for lagkameratene. Tella (80′) fikk en kjempemulighet etter nevnte forarbeid. Vingen ble liggende nede og ble byttet ut med Dara Costelloe, mens Jay viket for Barnes.

Millwalls friske bein sørget for å gi gjestene et håp og de ha et helhjertet forsøk på å finne en luke hos Peacock-Farrell. Cooper (85′), Roberts (85′) og Mitchell (89′) ga et helhjertet forsøk før fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter. Barnes’ (90+2′) sitt skudd rett på keeper var eneste nevneverdige som skjedde før dommeren blåste av kampen. Burnley hadde da rykket opp til en 3.plass.

Burnley: Muric, Roberts (Peacock-Farrell 67), Harwood-Bellis, Taylor, Vitinho, Cullen, Cork, Brownhill, Gudmundsson (Benson 56), Tella (Costelloe 82), Rodriguez (Barnes 82)
Innbyttere: Peacock-Farell, Lowton, Costelloe, Benson, Bastien, Chirlinov, Barnes

Millwall: Bialkowski, Cresswell (Honeyman 73), Wallace, Cooper, Hitchinson (Mitchell 83), McNamara, Shackelton, Saville, Flemming, Voglsammer (Burey 73), Bradshaw (Afobe 73)
Innbyttere: Long, Malone, Burey, Evans, Honeyman, Mitchell, Afobe
Gule kort: Cresswell 19, Hutchinson 34, Voglsammer 45+1