Styret ønsker Dyche velkommen

Styreformennene John Banaszkiewicz og Mike Garlick ønsket the Clarets’ nye manager velkommen pål klubbens hjemmeside og forteller at den ferske manageren var en «utmerket kandidat» blant et sterke alternativer. 

Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Watford-sjefen skrev under en to- og et halvt års avtale med klubben og tar over klubben med umiddelbar effekt. Styrelederne forteller at grunnen til at valget falt på 41-årige Dyche var grunnet hans anerkjennelse av verdier og viktigheten av lokalsamfunnet, samt ferdighetene som manager. Selv er hovedpersonen innstilt på å gjøre en god jobb uten å måtte ty til drastiske endringer.

– På vegne av styrets direktører, er vi henrykt å kunne ønske vår nye manager Sean Dyche velkommen til Burnley Football Club, lyder pressemeldingen. Etter en utvidet og strukturert intervjuprosess der vi lette etter den rette manageren som passer i vår visjon for klubben, var Sean en utmerket kandidat. 

Han er en naturlig leder med en stor tilstedeværelse som gjorde en fenomenal jobb hos Watford i sin første managerrolle for en klubb som hadde sine røtter i lokalsamfunnet. Hans engasjement til et sterkt og suksessfullt ungdomsystem har klarer paralleller til våre og Sean er svært engasjert i å utvikle sterke bånd mellom Burnley FC og lokalsamfunnet. 

Foto: BurnleyFC.com

– Disse attributtene, tilføyd en fantastisk ferdighet til å utnytte ressursene som tok Watford til deres høyeste plassering siden nedrykket i 2008 fra Premier League, gjorde oss sikre på at Sean er den rette mann til å ta klubben fremover.

– Han vunnet fire opprykk for fire forskjellige klubber som spiller og kaptein, siden den gang har han vist lidenskap, hunger og lojalitet til å lykkes innen ledelse og har en generell forståelse for hvordan en klubb skal styres, fra ungdom fotball til førstelaget. 

– Sean har også internasjonal erfaring på sin imponerende CV, der han har jobbet ved siden av Stuart Pearce med det engelske U21-laget og det setter han høyt oppe med våre ambisjoner hva videre utvikling, speiding og ungdomsakademiet angår. Vi føler at vi har store talenter innad i laget og Sean kan nå utnytte og implementere det til mer konsistente resultater. 

Til slutt og på vegne av alle tilknyttet til Burnley Football Club ønsker styret å uttrykke sin takknemlinghet til Terry Pashley og hans medhjelpere som har tatt steget og jort en fantastisk jobb med førstelaget de to siste ukene. Nå er et nytt kapittel i ferd med å utfolde seg på Turf Moor og vi er sikre på at Sean kommer til å få full støtte etter å ha vist hvor flott klubben vår er, lød pressemeldingen.