Første intervju med Sean Dyche

Nyansatte Sean Dyche insisterer at det ikke var noen tvil om han skulle ta over jobben som den nye Burnley-treneren. Ansettelsen ble gjennomført idag tirsdag ettermiddag etter at de avgjørende detaljene falt på plass og dermed kunne 41-årige Dyche starte med umiddelbar virkning.

Foto: BurnleyFC.com

Den tidligere Watford-sjefen var på tribunen og så the Clarets tape mot serielederne Cardiff på lørdag og idag hadde han sin første trening med førstelaget. Valget om å si ja til jobben, var umiddelbar – uten ettertanke.

– Det føles fantastisk å bli invitert til å ta over managerstolen for en stor klubb, sa den ferske manageren. Jeg brukte ikke lang tid på å akseptere rollen, til tross for misoppfatningene; jeg var ikke hjemme i helgen på grunn av å måtte tenke over saken. Det avgjorde jeg øyeblikkelig og vi har startet med det hele så raskt som mulig, men ting trengtes fortsatt å sluttføres med kontrakter. 

– Jeg var i Cardiff på lørdag og måtte ta en titt på det og det var flott å kunne jobbe med spillerne. Dette er en klubb som er i en viss endring etter et kort opphold i Premier League, men det er helt klart en klubb som ønsker å bygge seg opp og fremover, noe jeg har store ønsker om å ta en del i og sørge for at det skjer. 

Foto: BurnleyFC.com

Dyche blir som kjent klubbens nye manager, med seg har han Ian Woan og førstelagstrener Tony Loughlan, som ikke sløste med tiden under treningen på Gawthorpe. 41-åringen bringer med seg mange nye ideer etter å ha tatt over etter Eddie Howe og blant det viktigste som må gjøres er å forbedre lagets defensive ferdigheter, uten å innføre banebrytende revolusjoner.

– Vi ønsker å innføre vår egen autoritet på ting og gi spillerne noe å tenke på, men uten noen drastiske endringer, tilføyde Dyche. Vi liker måten laget angriper på og kommer helt klart til å bruke det til vår fordel, men det blir riktig av meg å si at ting må strammes opp litt og rammene laget bruker trengs å justeres litt, men vi ser fram til påvirkningen og håper å kunne fortsette å score mange mål. 

– Jeg har alltid likt å komme ned hit og spilte her lenge siden, når klubben holdt på å bygge seg opp fra bunnen av ligaen. Jeg visste hele tiden at de hadde en store fanskare som brydde seg om klubben og det mener jeg er viktig. Jeg har alltid følt at innbyggerne av Burnley ikke hører til dem som hopper på første og beste buss og reiser for å se Manchester City eller United, men følt at de er lokale fans som støtter deres klubb. Det er en fantastisk ting å kunne ha en slik union og det vi prøver å utrette her er veldig viktig, avsluttet den ferske manageren.