– En sterk og naturlig leder

Styreformennene Mike Garlick og John Banaszkiewicz fortalte på pressekonferansen der klubbens nye manager Sean Dyche ble presentert at de har full tillit til sin nye hovedtrener og understreker viktigheten av å ha en manager som passer inn lokalsamfunnet og ikke minst klubben.

Foto: BurnleyFC.com

 Vi gjorde hjemmeleksen vår og så mange gode potensielle managere, sa Garlick. Men tingen er at vi har den rette nå og føler at vi har ansatt en ekstremt ambisiøst person, vi har valgt en som vi mener var den mest ambisiøse av alle vi møtte.

– Vi intervjuet grundig og kvalitetene vi lette etter var en vinner, en som var sulten, ambisiøs, organisert og talentfull – jeg mener at i Sean har vi en med alle nevnte kvaliteter. Vi må anse dette som en mulighet og Sean er en sterk karakter og naturlig leder.

– Unge og sultne managere er definitivt veien fremover og med Sean får vi en med fortid fra Watford som er i likhet med Burnley, en lokalsamfunnklubb med sterke røtter. En av Seans første spørsmål var «hvordan ter spillerne seg ute i lokalsamfunnet og trekker folk hit», jeg mener vi trenger en med slike kvaliteter og visjon for å få gnisten tilbake, sa Garlick.

Foto: BurnleyFC.com

Hovedpersonen selv er klar for utfordringen som venter.

Ambisjonen er selvfølgelig å se oppover og jeg har tro av å spille for å vinne, dermed er vinnermentalitet noe jeg kommer til å innføre hos spillerne. De har alle det i seg og vi kommer til å bekrefte det, men det er mange andre prosesser jeg ønsker å få på plass, både på og utenfor banen som vil hjelpe klubben og forretningen generelt.

– Vi er klare til å gjenoppbygge og utfordre igjen, det er det jeg ønsker å tilføye klubben og er ikke en som bekymrer seg mye om fortiden. Det gjelder å oppnå og fremme, det er nøkkelen for meg og det innebærer å bli mer konsistent og utfordrende, la Dyche til.