Super-Wood sikret tre poeng

(West Ham 0-3 Burnley): Etter en målløs første omgang ble det hett på London Stadium i annen omgang. Ashley Barnes og Chris Wood sørget begge for målene i løept av et kvarter, men det var banestorming og hjemmefansens sterke protester mot klubbens ledelse som satte preg på kampen.

The Clarets stilte med samme mannskap som forrige runde med Ashley Barnes alene på topp, mens West Ham startet med Joe Hart i mål for første gang siden november. Etter fem kamper uten seier over the Hammers ville Burnley snu trenden mot London-laget og startet kampen med å ha ballen mye.

Kouyatè ble liggende nede ni minutter uti omgangen etter en selvforskyldt duell der han hoppet på ryggen til James Tarkowski, slo seg i hendelsen og virket å ha skadet armen, men kom seg utpå banen etter litt behandling. Marco Arnautovic (13′) sto for kampens første sjanse etter en fin pasning fra Mario, men spissen klarte ikke å overliste Nick Pope som reddet med bena. Lanzini (15′) og Màrio (16′) fulgte opp med skudd over buret.

Barnes (17′) ble liggende nede for telling og trengte litt behandling for neseblod, men terrieren kom seg på raskt på bena og fortsatte oppgjøret. Hjemmelaget begynte å se mer til ballen i det omgangen nærmet seg midtveis og Burnley var heldige som ikke fikk en straffe imot når Aaron Lennon litt unødvendig brukte hånda i feltet under en klarering som kun endte med hjørnespark.

Det fulgte med en del fram og tilbake på London Stadium der ingen av lagene klarte å skape de store sjansene. Etter halvtimen begynte Burnley med fint kombinasjonsspill, men fikk det ikke helt til foran mål. I det klokken viste 38.spilte minutter var Lanzini veldig nære et mål etter en fin West Ham-periode, men Nick Pope reddet heroisk og ga til hjørnespark.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter på grunn av skadene i løpet omgangen og i det første av dem ble hjemmelaget tildelt hjørnespark som Nick Pope fikk bokset ut. Det ble ingen mål så dommeren sendte lagene i garderoben. Etter sidebytte var det West Ham som skapte de første sjansene, men det var Burnley som skapte den største sjansen når Lowton fant Lennon som fikk fryktelig mye tid og rom og fant Ashley Barnes (52′) som satte kula i nettet, men ble vinket for offside, hårfin offside.

West Ham kom til noen gode muligheter kort tid senere, men klarte ikke å komme seg forbi et solid Burnley-forsvar. Lanzini tok en takling på Westwood og kort tid senere tok Westwood igjen, resultatet ble gult kort til begge med få minutters mellomrom. Med timen igjen var det på tide for Chris Wood å vise fram sine offensive ferdigheter og erstattet Jeff Hendrick. 4-4-2.

Det tok ikke lang tid før Wood viste seg fram med det han gjør best; spille fri medspillere. Etter flott veggspill med Ashley Barnes (63′) avfyrte spissen et skudd som gikk like til side for mål. Samme duo sørget for jubel i det 66.minutt. Lowton sendte en lang ball oppover og fant Chris Wood i bakrommet som kom seg til 16-metern, lurte seg unna forsvareren og fant en umarkert Ahsley Barnes i utkanten av feltet. Knallskudd og 1-0 til Burnley!

Reaksjonene var lite heldige og et par hjemmefans løp på banen for å uttrykke sin frustrasjon over eierne David Sullivan og David Gold. Kort tid etter avspark var det igjen tid for jubel når Gudmundsson fant Barnes, som sendte til Lennon, istedenfor å klinke til, sendte vingn en smart pasning til Chris Wood (70′) som enkelt økte ledelsen til 2-0 fra kort hold!

Hjemmefansen ga igjen uttrykk for sine meninger, denne gang kranglet de seg imellom og posisjonerte seg foran styret på tribunen der de videreformidlet utvalgte ord. Etterhvert kom enda en tilskuer seg utpå banen som plasserte hjørneflagget i midtsirkelen. Dommeren vurderte å stoppe kampen med kvarteret igjen, men etter å ha forhørt seg med begge lags managere valgte han å la kampen fortsette.

Arnautovic (80′) kunne ha utlignet for hjemmelaget, men Nick Pope var med på notene, så da valgte innbytter Chris Wood benyttet anledningen til å takke for tilliten. Johann Berg Gudmundsson sendte avgårde en salve som Joe Hart ikke fikk klistret i hanskene og ga en halv retur. Der var Chris Wood (81′) og satte inn sitt andre for dagen, igjen fra kort hold. 3-0 til Burnley! Som forventet ble det rettet mye protester mot styret og ledelsen og tribunene begynte å tømmes for tilskuere.

Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter selv om det strengt tatt kunne ha blitt lagt til 10-15, men forståelig nok så ikke dommerne noen hensikt i å dra ut kampen i London. Det endte med en fin seier til Burnley som virker å ha snudd en lei trend og står nå med to strake seire!

West Ham: Hart, Zabaleta, Cresswell, Collins, Ogbonna, Noble, Antonio, Kouyatè, Lanzini, Màrio, Arnautovic
Innbyttere: Adriàn, Evra, Rice, Browne, Cullen, Chikarito, Hugill
Gule kort: Cresswell 40, Lanzini 53

Burnley: Pope, Lowton, Ward, Tarkowski, Mee, Cork, Lennon, Westwood, Gudmundsson, Hendrick (Wood 60), Barnes (Vokes 88)
Innbyttere: Lindegaard, Bardsley, Long, Marney, N’Koudou
Gule kort: Westwood 56, Lennon 75

Dommer: Lee Mason