Krevende, men viktig hjemmeseier

(Burnley 1-0 Crystal Palace): The Clarets fikk en drømmestart mot Palace og tok føringen etter tre minutter takket være Jay Rodriguez. Hjemmelaget dominerte første omgang, men mistet noe av overtaket i andre. Tross fine sjanser, ble det kun Jays mål som avgjorde kampen.

Manager Eddie Howe var igjen lojal og laguttaket var det samme som mot Preston i forrige runde, eneste forskjellen var at David Edgar og Brian Easton ble satt på benken for skadde Steven Thompson og Charlie Austin.

Tilskuerne fikk så vidt satt seg før Ross Wallace la inn fra kanten mot Jay Rodriguez som satte fart, viste magi og satt sendte kula i mål etter tre minutter og ga the Clarets en drømmestart med sitt 10.mål denne sesongen! Burnley fortsatte å presse, hadde god kontroll, skapte fine muligheter og det var nærmere 2-0 enn en utligning takket være godt samspill og storspill av Wallace, Eagles og Mears.

The Clarets dominerte omgangen og ballene ble sendt retning spissene Rodriguez og Iwelumo som ikke klarte å utnytte mulighetene og gikk til pause med en velfortjent, men dog svak ledelse. Hvis det var noe Howe kunne nevne for spillerne i garderoben, måtte det være å bli bedre på avslutningene – fordi hjemmelaget kom til elleve(!) sjanser mot gjestenes tre de første 45 minuttene.

Etter sidebytte flekket gjestene fra London en tann eller to, kom til et par halvsjanser og presset noe mer, men ble satt fort på plass og de lilla- og lyseblå tok smått over kampen igjen. Etter en time spilt bestemte Howe seg for å bytte ut Iwelumo, med Elliott – et taktisk og smart trekk, tatt i betraktning lagets spissproblemer.

The Clarets fortsatte å skape sjanser, men ga fra seg mange unødvendige frispark som kunne endt med utligning. Gjestene satte inn friske bein midtveis i omgangen og kom til stadig mer. Kampen utviklet seg til å bli mer fysisk hvor midtstopperne Duff og Carlisle begge fikk noen smeller hver seg.

I sluttminuttene ble veteran Alexander satt inn – forøvrig hans 994.kamp i karrieren. Tilleggsminuttene var uten tvil anspente; Danns som allerede hadde blitt tildelt kort plantet albuen i ansiktet i Cork – uten konsekvenser – til hjemmefansen virkelig store frustrasjon, men det endte med 1-0 seier til Burnley.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle, Duff, Marney, Cork, Eagles (Alexander 88), Iwelumo (Elliott 60), Rodriguez, Wallace (Edgar 90+3).
Innbyttere: Bartley, Bikey, Easton, Jensen.

Crystal Palace: Price, Clyne, Wright (Easter 81), McCarthy, Gardner, Ambrose, Danns, Moxey, Dikgacoi (Scannell 68), Iversen (Counago 68), Vaughan.
Innbyttere: Davis, Barrett, Zaha, Speroni.
Gule krot: Danns 27, Iverson 45

Dommer: Andy D’Urso.
Tilskuere: 14.848