Duff: – fortsatt mye jobb igjen

The Clarets har i løpet av hele sesongen ligget midt på- eller i øvre halvdel av tabellen, først den siste tiden har man begynt å ta ordet Play Off hyppigere i bruk. Rent matematisk så har laget en gyllen mulighet til å oppnå en plass blant de seks øverste, men det gjenstår fortsatt mye jobb i følge forsvarer Michael Duff.

Claret-fansen kan mimre tilbake to år siden og glede seg over parallellene; like mange poeng på like mange kamper og som de fleste kjenner til så har historier en tendens til å gjenta seg selv.

Midtstopper Michael Duff er en av dem som ikke tar av enda over tanken at nettopp den historien skal gjenta seg og laget igjen skal triumfere på Wembley Stadium. For hans- og spillernes vedkommende, som fikk en vrien start på sesongen gjenstår det fortsatt mye jobb igjen.

Det har vært vårt mål lenge, fordi vi har ikke klart å få til en seiersrekke og hele tiden vippet på 8.-9.-10.plass, forklarer Duff. Vårt mål er å prøve å komme oss i Play Off-plassene, skjer det noe annet så skjer det uansett. Det viktigste er at vi prøver å ta igjen toppen, fordi Championship er slik at så fort du får til et par seire på rad så fyker du oppover.

– Selv om vi har vunnet tre av de fire siste kampene, så har vi allikevel ikke kommet oss nærmere Play Off, noe som er rart i denne ligaen. Men på en annen måte, spiller du ikke og får kamper til gode, så har du fortsatt mulighet til å komme deg til Play Off.

– Vi må holde føttene på bakken og ikke ta av, forklarer midtstopperen. Hadde noen tilbudt oss denne plassen før sesongstart hadde vi ikke tatt den imot, men hadde vi blitt tilbudt den rundt juletider, hadde vi gledelig tatt den imot. Vi har fortsatt 14 kamper igjen og det er for tidlig å begynne å si «hvis vi kan komme oss i Play Off» eller snakke om «sist gang vi rykket opp» – det er fortsatt langt igjen! Kanskje en kan tenke slik om to-tre kamper, men ikke nå.

I skrivende stund har de lilla- og lyseblå 14 kamper igjen og to i bakhånd, laget som besitter den nederste Play Off-plassen er Leeds United. Med åtte av de resterende 14 kampene på hjemmebane er brer optimismen seg uansett i fansen hjerter.

Vi er fortsatt med fordi det fortsatt gjenstår to måneder og kampene kommer fortløpende. Det er for tidlig å mimre tilbake, for det gjenstår fortsatt mye hardt arbeid fra nå til sesongslutt, poengterer Duff. Det er greit å ta en titt og tenke at vi har disse to kampene til gode og jeg vet at de er på hjemmebane, så forhåpentligvis plukker vi med oss positive resultat der. Vi har klart å bygge opp et lite fundament, men med et tap så er man tilbake til der man startet, det er viktig at vi opprettholder denne formen og disse resultatene.

Konsistens er nøkkelen til det, noe manager Eddie Howe har vist med laguttaket; Duff har startet samtlige kamper under Howe. Der mange hadde blitt fristet til å gjøre endringer i forsvaret etter det knusende 5-1-tapet mot West Ham i cupen, hadde manageren fortsatt tro på sine bakre fem og lot dem temme Preston i forrige helgs lokalderby.

Jeg føler det var en rar kamp, vi spilte bra i første omgang og burde ikke ha ligget under. Det andre målet var offside og hands og plutselig ligger du under 2-0 mot et Premier League-lag. Folk kan si hva de vil, men vi har kun tapt en på de siste ni ligakampene, sjefen har vært konsistent med forsvaret, så det gir oss en sjanse og noen ganger er det godt å vite at selv om du har en dårlig omgang så betyr ikke det nødvendigvis at du mister plassen. Det gir spillerne tro på seg selv.

 

Foto: lancashiretelegraph.co.uk

– Folk kan si hva de vil, men de (West Ham) dro til Liverpool uken etter og vant 3-1.. Det var et smertefullt tap for oss, for ingen liker å tape, men så dumt som det kanskje kan høres ut, så var det antageligvis den beste av de siste ti, fordi det var i FA cupen. Vi bygget oss et fundament i ligaen og det resultatet kunne vært ødeleggende, men det var det ikke.

 

– Jeg mener det var en del positive ting å trekke fram i den kampen, negative også. Spillerne var skuffet, jeg tror vi viste i Preston-kampen at det kun var et engangstilfelle. Det var nesten bra på en måte at vi tapte fordi vi hadde et lokalderby like etter og prøvde å gjøre opp.

– Flere kommer til nevne dette med baklengsmål, men vi er et angrepslag som til tider åpner oss bakover og det er noe vi må jobbe med fordi vårt ønske er at spillerne som spiller hver uke skal skape sjanser og score mål. Det er manageren som instruerer oss og det spiller ingen rolle om vi vinner 5-4, 2-1 eller 1-0 – så lenge vi vinner, avslutter Duff.