Iwelumo om ventetiden

Etter Eddie Howes ankomst til Burnley – og signeringen av Charlie Austin, har Big Chris fått mindre spilletid. Tårnspissen er allikevel såpass proff at når han først får sjansen så putter han inn et mål og viser hva han er god for.

Angriperen fikk mulighet fra start mot Watford i helgen, i Charlie Austins fravær og takket for det med å putte inn et mål, legge opp til et annet og bidra til at the Clarets fikk sin andre borteseier på rad. Selv bryr ikke spissen seg noe nevneverdig om at han ikke får spille fra start – det er tross alt en del av spillet.

Det er flere som blåser opp situasjonen, den har aldri plaget meg, forklarer Iwelumo. Men det er meg og med mine elleve mål er ikke det så verst, forhåpentligvis kan jeg fortsette å sette dem inn ut sesongen.

– Som en profesjonell spiller ønsker du å spille hver kamp og det er frustrerende når du ikke gjør det, men du må holde hodet kaldt og når sjansen først byr seg; gjøre deg selv en tjeneste og gi en solid opptreden. Jeg er henrykt over seieren i Watford, jeg fikk et mål og det var en god kamp av alle!

– Konkurransen er tøff og du vil gjøre det bra får å kunne forsikre deg at du starter neste kamp, poengterer tårnspissen. Alle er i samme båt og det er spennende tider i møte. Du trenger flere typer spisser og de kommer til å finne hverandre og stifte et godt samarbeid som vil gjøre det bedre mot andre typer forsvarere og en trenger den muligheten.

– Alle ønsker å spille og når de ikke får det er frustrerende, men man må som sagt holde hodet kaldt. Det er vanskelig, men det er en del av spillet. Jeg er tilbake (nå) og forhåpentligvis kan jeg sørge for at det forblir slik med å score flere mål.

Dagens kamp mot opprykk rivalene Cardiff, spås det at Charlie Austin kommer til å returnere til startoppstillingen, mens Iwelumo varmer benken. Det er uansett ventet en tøff og underholdende kamp.

Det kommer til å bli stort! De har et kvalitetslag og vi er sterke, så hvis begge lag gir alt, kommer dette til å være et fantastisk oppgjør og forhåpentligvis et med mål. Ser kommer ikke til å se lenger enn til kveldens kamp, men vi ønsker å være der (Play Off-plassering, red.adm) mot slutten av sesongen og før eller siden finner vi god formen, så hvorfor ikke nå?, avsluttet Chris Iwelumo.

Den skotske spissen uttalte også at han ble overrasket over å være en potensiell spiller som kunne forlate Turf Moor i vinterens overgangsvindu.

Jeg fikk en telefon som sa at flere klubber hadde tatt kontakt. Jeg trodde at døren var lukket på det emnet, men de hadde samtaler gående, noe som overrasket meg, men slik er fotballen, du vet aldri hva som venter rundt hjørnet.