Tapte mot ti-mann-City

(Manchester City 2-1 Burnley): Burnley hadde et lite overtak på City som måtte spille en time med ti mann, men stjernegalleriet til Pep Guardiola er ingen enkel utfordrer. To mål i annen omgang av Clichy og Aguero gjorde det vanskelig for Lancashire-laget som fikk redusert med Ben Mee og skapte tilstrekkelig sjanser til å kunne ha sikret poengdeling. Det endte med tap og samme resultat som i forrige møte.

De burgunder- og lyseblå fra Lancashire visste at de kom til å få det tøft på Etihad Stadium mot stjernegalleriet til Pep Guardiola som seiret 2-1 på Turf Moor for litt over en måned siden.

Det startet noe overraskende rolig på Etihad, men når den første sjansen først kom var Tom Heaton rett mann på rett plass når han presterte to store redninger i det 8.minutt. Burnley fikk holde på ballen en del og skapte noen forsøk som kunne ha blitt til noe, men verken skuddforsøkene eller hjørnesparkene var farlige nok og slik fortsatte det til halvtimen.

I det 32.minutt grisefelte City-kaptein Fernandinho Johan Berg Gudmundsson og fikk direkte rødt kort. Velfortjent. Islendingen måtte av banen for å få tilsyn, men kom seg heldigvis utpå etter hvert.

Burnleys første halvsjanse var signert Ashley Barnes i det 36.minutt, men avslutningen var ikke like god som forarbeidet. Like etter burde Jeff Hendrick fått kort for en stygg takling på Kolarov, men dommeren lot spillet gå – noe hjemmefansen likte svært dårlig.

Annen omgang startet med to bytter for City der Silva og Aguero kom inn. De første ti minuttene var relativt rolige, men Kolarov (49′), Arfield (54′) og Sterling (55′) kom alle til halvsjanser før Gael Clichy viste en flott skuddfot. I det 58.minutt fikk han ballen på utkanten av feltet, klinket til med høyreslegga og satte ballen i nettet. Fint avslutning og 1-0 til City.

Dyche valgte å bytte ut Gudmundsson med Defour like etter og Burnley kom seg mer fremover på banen, noe hjemmelaget utnyttet. I det 62.minutt etter et Hendrick-skudd, er Raheem Sterling på farten og alene mot Heaton mislykkes han i sitt forsøk på å runde Burnley-kapteinen, men kula triller til Sergio Aguero som satt inn 2-0 fra en spiss vinkel.

Samme mann kunne ha økt til 3-0 minutter senere, men avslutningen var ikke like elegant som driblingen i forkant. Deretter ble Vokes sendt utpå. To hjørnespark etter hverandre og et hav av Burnley-muligheter; i det 70.minutt og på hjørnespark prøver blir ballen reddet på streken først en gang før den spratt til Ben Mee som sendte mot mål, ballen ble reddet på streken, men dommeren ga Burnley målet. 2-1 på Etihad Stadium.

De påfølgende minuttene var preget av skuffende oppførsel og løse City-lepper, noe som resulterte i tre gule kort til hjemmelaget. Innbytter Aguero var en konstant trussel og fikk nok en kjempesjanse i det 86.minutt etter litt argentinsk magi, men kula gikk like over Tom Heaton.

Burnley skapte to kjempesjanser i sluttminuttene, først prøvde Gray (89′) seg på en volley som gikk like utenfor City-målet og to minutter senere var det Keane som prøvde på det samme, men ble hindret av en våken Bravo som ga til hjørnespark. Det endte med et leit tap i årets første kamp, en kamp der Burnley hadde et lite overtak i en time da de spilte mot ti mann. Lancashire-laget klarte ikke å utnytte alle sjansene og måtte reise hjem med nok et borte tap.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Gudmundsson (Defour 59), Hendrick, Arfield (Bamford 88), Barnes (Vokes 68), Gray
Innbyttere: Robinson, Tarkowski, Darikwa, O’Neill
Gule kort: Gray 90+3

Manchester City: Bravo, Sagna, Clichy, Otamendi, Kolarov, Sterling (Stones 88), Navas (Silva ht), De Bruyne, Fernandinho, Toure, Iheanacho (Aguero ht)
Innbyttere: Caballero, Zabaleta, Nolito, Garcia
Rødt kort: Fernandinho 32
Gult kort: Clichy 72, Silva 75, Kolarov 76

Dommer: Lee Mason