Joey Barton returnerer til Turf Moor

Foto: BurnleyFC.com

Joey Barton, elsket og hatet. Midtbanegeneralen ble kåret til årets spiller for de Burnley forrige sesong – i sin første sesong – men valgte å reise til Skottland og Rangers i sommer. Oppholdet ble ikke som planlagt og spilleren endte opp med å bli fryst ut av laget etter en uenighet med treneren og kapteinen.

Burnley tar imot midtbanegeneralen med åpne armer og spilleren har skrevet under en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

Danny Lafferty og Lukas Jutkiewicz valgte å forlate Burnley permanent

Foto: BurnleyFC.com

Oppholdet over grensen ble ikke lettere når det skotske fotballforbundet begynte å etterforske spilleren for å ha gamblet på kamper, noe som ikke er tillatt i bransjen. Sean Dyche tok imot Barton med åpne armer og lot veteranen trene med førstelaget, i mellomtiden fikk Barton sparken fra Rangers og dermed banet det vei for en permanent retur til Lancashire.

Det er en gledens dag å kunne se Barton pryde Burnley-trøyen en gang til, en trøye han utrettet underverker i. Kontrakten er i første omgang ut denne sesongen, men vi skal ikke se bort fra at det ikke er enden på visa. Redaksjonen ønsker spilleren velkommen tilbake til Turf Moor!

En spiller som er på vei ut er Lukas Jutkiewicz. Spissen slo aldri gjennom for the Clarets og tilbrakte første halvdel av sesongen på lån i the Championship. The «Juke» bytter beite og reiser til Birmingham City for en overgangssum anslått til £1m. Burnley takker Jutkiewicz for tiden i den burguder- og lyseblå trøya.

Danny Lafferty fikk aldri nevneverdig spilletid i Lancashire og etter å ha tilbrakt tid med League One-laget Sheffield United der oppholdet var såpass vellykket av partene valgte å gjøre avtalen permanent.