Tapte tross heltemodig innsats

Burnley logo storChelsea(Burnley 1-3 Chelsea): Burnley fikk en pangstart på kampen med en fantastisk scoring av Scott Arfield som ga hjemmelaget ledelsen, men gleden ble kortvarig når stjernegalleriet fra London vartet opp med flott fotball og på under 20 minutter ledet kampen med 1-3.

Annen omgang viste Burnley hva de er gode for og gjorde livet vanskelig for Chelsea som ikke skapte nevneverdig, men det ble tap i åpningskampen på Turf Moor.

Sean Dyche var lojal mot troppen og gjorde kun to bytter fra gjennomsnittslaget fra forrige sesong, der Taylor erstattet Kightly og Lukas «the Juke» Jutkiewicz tok over plassen til skadde Sam Vokes.

Chelsea fikk den første sjansen ved Schürrle allerede etter fire minutter etter at Trippiers feilpasning ble snappet opp av Costa som sendte videre til tyskeren som sendte ballen utenfor via en Burnley-spiller. Kort tid senere var det the Clarets som skulle angripe hvor ballen havnet til Lukas «the Juke» Jutkiewicz som sendte ballen i sideveggen fra skrått hold.

Like før ti spilte minutter viste Danny Ings litt magi og la opp til the Juke som kunne ha sendt hjemmelaget i føringen, men London-laget avverget i siste liten og slapp med skrekken.

I det 14.minutt viste Scott Arfield magi når debutant Taylor tok ballen til dødlinja og la inn kula til en fullstendig umarkert Arfield som ladet kanonen og sendte kula i nettet bak en sjanseløs Courtois. Turf Moor eksploderte av glede.

Gleden var ikke så langvarig, for tre minutter senere – 17.min. når Fabregas viser magi og sender kula til Ivanovic som med hælen sendte ballen i stolpen, mens Diego Costa utlignet på returen. Fire minutter senere (21) var det Hazardsom storspilte, la til Ivanovic som spilte vakkert til Fabregas som leverte kula til Andre Schürrle, tyskeren ga Chelsea ledelsen.

London-laget kontrollerte mye framt il halvtimen, men Burnley lot seg ikke pille på nesen uten kamp og kom til en avslutning som det ble hjørnespark av – uten videre muligheter. Like etter – på motsatt side – hoppet målscorer Costa over keeper Heaton i duell i 16-meteren, spanjolen kastet seg lett og fikk gult kort (30) verdt Oscar-nominasjon, men det kunne fort blitt straffe.

I det 34.minutt ble London-laget tildelt hjørnespark som Fabregas leverte fra flagget og fant Branislav Ivanovic som enkelt økte ledelsen til 1-3.  Trippier hadde en god kamp og skapte litt hodebry for de blå, godt hjulpet av Arfield og backen kom til en halvsjanse, men skuddet gikk rett på keeperen som hadde kontroll.

Etter sidebytte startet Burnley umiddelbart med å angripe når Danny Ings med to Chelsea-spillere i ryggen ladet kanonen og sendte kula retning gjestenes bur, men til side for målet og ut. Minuttet etter var Scott Arfield igjen nære et mål, men keeper Courtois reddet mesterlig. Gnisten var tilbake på Turf Moor.

Gjestene hadde mye ball, men fram mot timen skapte de blå relativt lite og kampen bar preg av å ri det i land med en noe overlegen stil. The Juke ga et helhjertet forsøk like etter timen, men skuddet gikk like til side for mål. Burnley kjempet med hjertet utenpå trøya og jobbet seg sakte men sikker fremover og ga Chelsea stadig mer hodebry.

Midtveis i omgangen ble Michael Kightly og Ashley Barnes satt inn for Taylor og the Juke som begge hadde jobbet sokkene av seg. Innbytter-duoen startet med å plage Chelsea-spillerne og var involverte i det som skjedde fremover på banen.

Med åtte minutter igjen fikk Marvin Sordell sin debut da han byttet plass med Danny Ings og fikk raskt en stjerne i boka hos Burnley-fansen etter et gult kort for en takling på John Terry. Innbytteren viste gode takter og skapte noen fine muligheter for hjemmelaget, men det ble ingen flere mål på Turf Moor.

Burnley-fansen kan uansett være stolte over sine lilla- og lyseblå helter som til tross for tap ikke ga seg og spilte med hjertet utenpå drakta gjennom hele kampen og spesielt i annen omgang.

Burnley: Heaton; Trippier, Shackell, Duff, Mee; Arfield, Jones, Marney, Taylor (Kightly 70); Ings (Sordell 82), Jutkiewicz (Barnes 70).
Innbyttere: Gilks, Dummigan, Long, Wallace, Kightly, Sordell, Barnes.

Chelsea: Courtois; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Fabregas, Matic; Schurrle (Willian 77), Oscar (Mikel 82), Hazard (Drogba 83); Costa
Innbyttere: Cech, Zouma, Filipe Luis, Torres.
Gule kort: Costa 30

Dommer: Michael Oliver
Tilskuere: 20,699