Dyche: – En lærekurve

Sean Dyche pressekonferanseGårsdgens tap for stjernegalleriet fra Chelsea ga the Clarets viktig erfaring, men tross tapet var sjefen fornøyd med det han så av sitt lag og innsatsen var upåklagelig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Scott Arfield sendte the Clarets i føringen med en perlescoring i utkanten av 16-meteren og sendte Turf Moor i ekstase, men gjestene fra London vartet opp med flott spill og satte inn tre mål i løpet av 17 minutter. Diego Costa, Andre Shurrle og Branislav Ivanovic sørget for målene.

Det er ikke et løp, det er et maraton og vi vet at det kommer til å være noen humoer på veien, forklarte Dyche. Jeg vil ikke si at man kan klassifisere gårsdagens kamp som en hump, det er realiteten av hvor vi er og hvor de er. Vi lærer fortsatt og foredrer oss underveis, samtidig som vi snart er der hvor vi ønsker å være, selv om en forbereder seg mot et lag som dem så er de fortsatt vanskeligere enn det man så for seg og det er antageligvis en av lærekurvene.

Generelt er jeg tilfreds. Det må være en realitet til hva vi håper å oppnå denne sesongen og jeg mener de er i toppen, men føler samtidig at vi fortsatte å gi alt. Mentaliteten kommer til å være vitkig denne sesongen og viljen og kravet var der. Det er riktig å si at de har så mye kvalitet på alle områder at de kommer til å såre deg, de er sterke, fysiske og kan spille. De har oppmerksomheten og bevegelsen etter å ha satt sammen rundt £350m, noe som var tydelig.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Man kan ikke koble av et eneste øyeblikk og for det andre så må han holde opp hendene noen ganger. De har noen fantasiske spillere og Cesc Fabregas er helt klart en av dem. Det er en stor lærekurve for oss og jeg mener vi har startet godt, vi vet at det ikke er innen vår rekkevidde, men vi kommer til å være av erfaringen og det ser vi fram til.

For en fantasisk reise det har vært for Scott. Å vite at vi hentet han graits fra Huddersfield hvor han var i ferd med å titte nedover League One. Vi hentet han graits forrige sesong og han har vært fantastisk for oss, vi vet at det er mål i han og han var utmerket i går kveld, spillerne har troen og de kan takle dette. Det er en indre tro som de store guttene har, de spiller nesten med et snev av arroganse som vi vokser og byger på. Vi ønsker å være ydmyke, men trenger den lille arrogansen når vi er der ute, avsluttet sjefen.