The «Vings» møter gamle kjente

Sam Vokes pressekonferanseDet kommende oppgjøret på St. Mary’s Stadium ligger an til å gjenforene the «Vings», en duo som også har fått innkallelse til landslags-tjeneste. Vokes skal representere Wales, mens Ings (og Michael Keane) blir å se på U21-laget til England. Både Ings og Vokes blir å møte en klubb begge har et forhold til…

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Burnley-spissen fikk sin første start i Premier League forrige helg og ble gjenforent med Danny Ings fra start. Om det var Vokes’ inntreden som sørget for at Lancashire-laget vippet Manchester City av pinnen på eget gress og dro i land tre viktige poeng, vites ikke, men spissen blir å se på det walisiske landslaget.

– Det har vært en lang vei tilbake, sa Vokes. Jeg returnerte i romjulen mot Liverpool og finn mine første minutter for førstelaget og siden da har det vært påbygging egentlig. Jeg fikk starte i helgen som var og fikk rundt 85 minutter så det var nok et sted videre. 

– Det er en av de tilfellene der jeg fortsetter å jobbe fremover og håper å forbedres på banen. Jeg er i gode hender og det var herlig å starte forrige helt og dra i land en enorm seier, en fra et personlig ståsted så gjelder det å bygges opp og se hvor det tar meg. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er en klubb jeg støttet som ung, så det er et oppgjør jeg ser fram til. Det er et par gutter der som er fra samme område som meg og jeg husker vi dro ned dit ifjor og presterte godt i FA cupen. De har vært utrolige denne sesongen, så det kommer til å vær en tøff prøvelse for oss. 

– Jeg tror at mange avskrev dem i sesongstarten etter alle spillerne de mistet, men de har hentet inn sterke spillere og de pryder øvre delen av tabellen. Vi ble også avskrevet ved sesongstart, men jeg regner med at det er en bra ting: å ha den underdog-holdningen. Det er ikke noe press på deg og det tror jeg ga gevinst mot City på lørdag. Håper vi kan ta med oss selvtilliten fra forrige helg inn i dette oppgjøret, sa Vokes.

Foto: Burnleyfc.com
Foto: Burnleyfc.com

Manageren på sin side var begeistret over at hans to spisser fikk innkalling til å representere landslagene deres og mener at Danny Ings har all verdens mulighet til å representere Roy Hodgson’s mannskap – dersom han fortsetter å utvikles.

Ings skal spille med U21-laget til England som møter Tsjekkia (B) og Tyskland (H) i treningskamp som et ledd i forberedelsene til sommerens EM. Clarets-sjefen er sikker i sin sak og mener det kun er spørsmål om tid.

– Jeg er ikke overrasket over at han ikke har fått innkallingen, men jeg liker å tro at han er i tankene til Roy og stabens hans, poengterte Dyche. Det er mange andre spillere der ute som gjør det bra og en av de større har vært Harry Kane. Jeg ønsker selvfølgelig at det engelske støtteapparatet fortsetter å overvåke Danny, fordi han har noe friskt ved seg og måten han spiller på er annerledes enn mange andre spisser som vurderes. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi trives med det han har gjort her og han lærer hele tiden. Det er det store når du er en ung spiller og spesielt når du spiller på dette nivået; være seg om man blir vant med det, lærer, utvikler og leverer prestasjoner og jeg mener at han gjør det. Det er ingen garantier, det må Roy og staben hans bestemme, men jeg tror at så lenge han fortsetter å utvikles så kommer han til å være klar og tilgjengelig. 

Og Sam Vokes?

– Jeg snakket med Chris (Coleman) og opplyste han om hvor Sam er, jeg sa det var en avgjørelse der og da med start forrige lørdag. Jeg mener fortsatt at det er mer i vente fra han, hans virkelige form som kun kan komme med spilletid, så vi må være kloke med det.

– Jeg har sagt det flere ganger over flere måneder at det er viktig at spillere gis tid til å komme seg. Han har blitt gitt tid og jeg så at det hentet seg inn med en god prestasjon forrige uke, men jeg mener fortsatt at det ermer i vente fra han så raskt han venner seg til dette nivået og når skarpheten returnerer, avsluttet Dyche.