Neste: Southampton

St Marys stadium SouthamptonsouthamptonThe Clarets reiser til Southampton og møter nok en utfordring i the Saints som fortsatt har ambisjoner om Champions League-spill neste sesong.

Begge lag sikret poeng i forrige runde etter en periode med tørke og begge lag ser på kampen som ett som kan gi viktige poeng, men the Clarets har historisk sett ikke gjort det nevneverdig bra på St. Mary’s Stadium.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Det kommende hjemmelaget får Eljero Elia tilbake etter en ankelskade, men manager Ronald Koeman må klare seg uten Emmanuel Mayuka og tidligere Claret, Jay Rodriguez. Burnley har kun langtidsskadde Dean Marney og Kevin Long på skadelisten, Stephen Ward pådro seg en mindre skade under en treningsøkten denne uken og er usikker til oppgjøret. Matt Taylor kom seg gjennom en hel kamp for U21/reserve-laget etter å ha vært ute en lenger periode og er ikke helt klar.

Skulle the Clarets klare å dra i land en seier over the Saints, blir det deres andre denne sesongen og første gang siden 1946/47. De skal imidlertid få det vanskelig, for det har kun blitt to seire på 23 forsøk; 2-10-11. Southampton er ikke i form om dagen med kun tre mål på de siste syv kampene og kan vise til 1-2-2 på deres siste fem kamper.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

De har der derimot gjort det bra mot lag fra den nedre delen av tabellen der 32 av deres 50 poeng har kommet fra. På eget gress har de heller ikke overbevist med 1-2-3 i alle turneringer, men er allikevel sterke med elleve kamper uten baklengs på deres siste 19 hjemmekamper. I motsetning til Burnley, så har the Saints god kontroll på målsjanser som kommer fra dødballer med kun to imot – blant de virkelig bedre i Europa.

12 av Burnleys 25 har kommet mot lag fra den øvre delen av tabellen, kun West Bromwich har gjort det bedre med 15 poeng. QPR er det laget som har tatt færre poeng enn the Clarets på fremmed gress denne sesongen, videre har Burnley ikke holdt buret rent på bortebane på hele tolv kamper og 27 mål imot underveis. Alle Burnleys seire har blitt sikret med ett mål.

Ashley Barnes er the Clarets egen «Southampton-dödar» med tre mål på fire kamper mot the Saints, inkludert seiersmålet i forrige møte i desember.

Kampen spille på St. Marys Stadium lørdag 21.mars kl 16:00