Tidlig Arfield-mål sørget for tre poeng

Burnley logo storleeds fc(Burnley 1-0 Leeds): Burnley fikk en pangstart like etter ett minutt når Arfield sendte hjemmelaget i føringen. Omgangen fortsatte med underholdende faktor, men det ble ingen fler mål til pause. Etter sidebytte var det Leeds som var farligst og skapte flest sjanser, men ikke gode nok til å overliste Tom Heaton og til tross for flere gode muligheter på begge fronter endte det med en viktig Clarets-seier.

The Clarets stilte med et uendret lag mot Leeds, mens Leeds fikk en retur i Sol Bamba og keeper Silvestri.

Burnley fikk en pangstart på kampen allerede etter tretti sekunder; et Burnley-utspark fra Heaton havner hos Vokes som flikker videre til Andre Gray, som la kula til Scott Arfield på venstrekanten, vingen gjorde ingen feil foran mål, kranglet seg forbi Leeds-forsvaret og sendte ballen til side for keeper Silvestri. 1-0 til Burnley etter 1 minutt og 30 sekunder! Minutter senere kunne det stått 2-0 etter at Gray igjen fosset fremover mot Leeds-målet og la kula til Vokes (5′) på motsatt side, spissen brukte en liten touch for mye og fikk sendt avgårde et skudd, men Silvestri fikk snappet opp kula.

Like før kvarteret var the Clarets nok en gang på farta, Lowton la inn fra kanten og fant Vokes (15′) i feltet, spissen manglet et hårstrå i høyde og ballen fant Arfield som ble blåst av for overfall av keeperen. Like etter var det Leeds og Woos (16′) sin tur til å prøve seg, men hanskene til Heaton ryddet opp.

Gjestene kom til noen halvhjertede forsøk fra hjørnespark og innlegg, men klarte ikke å bryte ned Heaton og burnley-forsvaret. Burnley fortsatte å jage flere mål og Boyd (22′) kunne ha sendt hjemmefansen i vill jubel nok en gang etter at Barton fkk kranglet til seg ballen midtveis i omgangen og leverte til Boyd på kanten som sendte ballen like til side for mål fra skrått hold. I en periode der Leeds så mest til ballen.

Det ble noen halvsjanser av begge lag fram mot halvtimen med mye godt spill over hele banen og begge lag bød på god underholdning. Gjestene bygget seg opp en fin flyt og kom seg stadig nærmere Burnley-målet, men til tross for fine muligheter fikk de ikke satt inn ballen forbi Heaton. The Clarets på sin side var ikke verre og med utrettelig innsats holdt de Leeds-forsvaret sysselsatt fram mot pause, Leeds prøvde seg på et par halvsjanser i sluttminuttene, men ikke nok til å utligne.

Etter sidebytte fortsatte det med underholdning og sjanser fra begge lag. Wood (53′), Murphy (55′), Gray (58′) Carayol (56′) og Dallas (62′) sto for sjansene. Gjestene fortsatte å presse fremover og Wood (70′) kom til en fin sjanse før Vokes måtte byttes ut grunnet en smell. Kampen fortsatte med muligheter, men uten at det endret på resultatet. med kvarteret igjen ble Dean Marney satt utpå og umiddelbart etter fikk Burnley en kjempesjanse til å øke ledelsen med Scott Arfield (76′).

Lancashire-laget ble etterhvert litt mer offensive og kom seg nærmere Leeds-målet med tålmodig og spennende spill. Hjemmelagets siste bytte var Taylor for Gray og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter.

Gjestene brukte tilleggsminuttene på å skape flere halvsjanser, men fikk ikke brutt ned Burnleys forsvar som jobbet godt og fikk ryddet unna det de fikk sendt imot seg. Ashley Barnes kunne ha satt spikerne i kista i det fjerde tilleggsminutt etter at Matt Taylor pløyde deg forbi Leeds forsvaret og la inn til Barnes som var så å si alene foran et åpent mål. Ballen gikk til side for mål, men det endte med en etterlengtet Burnley-seier på Turf Moor.

Burnley: Heaton, Lowton, Mee, Keane, Ward, Arfield, Jones (Marney 75), Barton, Boyd, Vokes (Barnes 70), Gray (Taylor 89)
Innbyttere: Darikwa, Tarkowski, Barnes, Dyer, Robinson
Gule kort: Barton 60

LEEDS: Silvestri, Berardi, Bamba, Cooper, Taylor, Diagouraga (Adeyemi 81), Murphy, Cook, Dallas (Mowatt 86), Carayol (Antenucci 66), Wood.
Innbyttere: Peacock-Farrell, Coyle, Bellusci, Phillips.

Dommer: Lee Mason
Tilskuere: 18.299 (2.188 Leeds)