To stolte karer

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyche var en stolt mann etter å ha sikret poenget på Old Trafford etter en forrykende kamp og en strålende Tom Heaton mellom stengene. Klubb-kapteinen mottok hyllest ikke bare fra sine egne rekker, men også United-legende Peter Schmeichel, som var en stor inspirasjon i Heatons barndom. 

Mourinho ble sendt på tribunen etter sidebytte og ikke lenge etter ble Ander Herrea sendt av banen for sitt andre gule kort, Burnley dro i land sitt første bortepoeng denne sesongen og fikk uventet besøk i garderoben etter kampen, samtidig som laget har fått ytterligere tro på seg selv.

– Jeg visste ikke at Jose ble sendt av banen til pause og fant ut av det mot slutten av kampen, men han kom inn i garderoben og gratulerte oss, så fair play til han og jeg tror nok hans spørsmål er med dommeren og ikke oss. Utvisningen var uheldig fordi jeg var innom her tidligere denne uken og mange skled på gresset.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er vanskelig å si om han gled eller om det var en sen takling og det så ikke ut som noen straffesituasjoner for meg heller, uansett så var det en fantastisk poeng. Det var mange gode ting med prestasjonen, men det er fortsatt forbedringer som kan gjøres, spesielt med ball.

– Jeg må få understreke at det å komme hit er hardt og all ære til dem fordi selv med ti mann, så stoppet dem ikke. De fortsatte å presse, legge inn og spille så keeperen og forsvaret vårt måtte spille godt. 

– Tom var utmerket og han vet at han må være i toppform, men han er en veldig god keeper og fortsetter å modne til jobben og spillet sitt. Det viktigste for meg er at han har den indre tro som keepere trenger istedenfor at ballen går i nettet, men jeg er stolt av det hele: basisen og at vi gjorde de tingene som teller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Uansett hva resultatet hadde blitt idag, så var det mer tro og det er en stor ting for veien videre. Det er ikke så enkelt som å si at vi skal sparke videre, fordi det er Premier League og vi vet det er en tøff utfordring, hjemme som borte. Psykologisk sett så er det å komme fra en skikkelig kamp forrige uke med et sent mål og så spille her slik vi gjorde og sikre et poeng, er veldig viktig.

– Spillerne letter litt på skuldrene nå, sa sjefen.

Kaptein og banens spiller, Tom Heaton høstet mye ros etter sin prestasjon, der blant annet United-legende Peter Schmeichel hyllet spilleren for redningene. Tom var en ung rekrutt i daværende United-lag hvor Schmeichel var en av de store gutta og en inspirasjon for Burnley-kapteinen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Keeperen hadde en hektisk dag på jobb og presterte kjemperedninger etter kjemperedninger, noe som fikk dansken til å ty til sosiale medier og rose sin tidligere lagkamerat.

– Et par av guttene var rundt meg og forsvarte streken, så jeg tenkte at da går jeg ut og prøver å begrense plassen og spredningen, forklarte keeperen. Heldigvis var armen min ute og ballen traff den, men det ble en veldig øm albue. Selv om de aldri er så ømme når du redder skuddet. 

– Paul Robinson som er vår mest erfarne spiller, nevnte i pausen at det ikke kommer til å være så mange muligheter til å sikre et resultat på Old Trafford. Det var et utmerket poeng som giret oss opp for annen omgang og man kunne se hvordan vi spilte.

– Vi spilte med hjerte og lidenskap, det harde arbeidet og måten satt kroppene foran ballen var utrolig. Å spille slik var herlig, det var en fantastisk prestasjon og fansen var herlige fra start til slutt. Det var en herlig dag og en vi kommer til å huske.– Mye har blitt sagt om borteformen vår så lang og det var noe vi ønsket å adressere, jeg mener prestasjonen var mer lik oss og vi reiser herfra med et herlig poeng og uten baklengs. Forhåpentligvis kan vi fortsette slik hjemme som borte, sa Heaton.