To straffer ga ett poeng hver

(Burnley 1-1 Crystal Palace): En straffe til hvert av lagene var alt det fansen kunne glede seg over denne ellers så skuffende dagen på Turf Moor. The Clarets var ledet av Jason Tindall i Eddie Howes fravær, men levde aldri opp til forventningene og spilte skuffende nok en gang på hjemmebane – det ble også til tider ampert, noe som blant annet medførte til rødt kort.

Tindall valgte å sende ut et offensivt Clarets-lag med Danny Ings, som fikk sin fulle debut, ved siden av Paterson og Jay som en hengende spiss/kant-rolle. Michael Duff ble som forventet friskmeldt og bidro med sin rutine til å dirigere Burnley-forsvaret.

Oppgjøret på Turf Moor startet med ett minutts stillhet til ære for manager Howes mor, Annie som gikk bort nylig. The Clarets fikk samtidig en pangstart på kampen; 45 sekunder var spilt når Pato snappet opp en bakoverpasning av Parr til McCarthy og ble dytter overende av førstnevnte – dommeren blåste og pekte på krittmerket. I kampens offisielle andre spilleminutt satte toppscorer Jay Rodriguez inn sitt 21.mål denne sesongen og sendte dermed the Clarets i føringen.

Hjemmelaget fortsatte å presse og skapte mange spennende muligheter – noe som gradvis dabbet av og fansen fikk se et tafatt Burnley spille mye kjedelig fotball der fram og tilbakepasningene regjerte midtbanen med McCann og Marney i spissen . Til fansens store frustrasjon. Lee Grant fikk etterhvert litt mer å gjøre i Burnley-buret, men ikke noe som skulle true fram mot pause.

Dommeren blåste til pause og lagene jogget i garderoben med en grei 1-0 ledelse. Etter sidebytte derimot, skjedde det lite foruten et tidlig bytte der Jay viket plass for McQuoid – en håndfull minutter senere kunne Pato ha økt til 2-0, men maktet ikke å finne nettmaskene. I det kampen nærmet seg timen spilt ble Zaha en stadig mindre populær skikkelse på Turf Moor.

62 minutter var spilt når nevnte Zaha teatralskt ble skumpet av Trippier i feltet og kampens andre straffe var et faktum. Ambrose gjorde ingen feil fra krittmerket og utlignet for Crystal Palace i det 64.minutt. Frustrerte Trippier prøvde å svare like etter, men Speroni i Palace-buret avverget med en kjemperedning.

Zaha som ikke gjorde seg populær med sin Oscar-prestasjon minutter tidligere tapte en duell med David Edgar på egen banehalvdel og the Clarets ble tildelt frispark. Vingen likte hendelsen så dårlig at han sparket etter nevnte Edgar med rødt kort til følge. Til tross for å måtte fullføre kampen med en mann mindre, maktet ikke the Clarets å utnytte «overtaket» og kampen endte med poengdeling.

Burnley: Grant, Trippier, Mee, Duff, Edgar, Marney, McCann, Wallace (Austin 75), Rodriguez (McQuoid ht), Paterson (Stanislas 89), Ings.
Innbyttere: Bartley, Jensen.
Gule kort: Duff 58, Marney 62

Crystal Palace: Speroni, Clyne, Parr, McCarthy, Gardner, Ambrose, Jedinik, Zaha, Murray, O’Keefe, Martin (Moxey 73).
Innbyttere: Garvan, Easter, McShane, Price
Gule kort: Parr 1, O’Keefe 68
Rødt kort: Zaha 72

Dommer: Dean Whitestone.