Tindall: – Tøff dag for alle

Etter den sure poengdelingen mot Crystal Palace i helgen, forteller assisterende manager Jason Tindall at det var en tøff dag for alle da nyheten om manager Howes mor bortgang ble kjent. Til ære for for hendelsen var det ett minutts stillhet på Turf Moor før kampstart, noe som understrek følelsene.
Assistenten var klart skuffet over resultatet – et resultat som har snudd seg fra en god oppoverkurve i desember, der flere gode seire kom etter hverandre til å kun vise til én seier av syv mulige og der de fire siste har vært tre tap og en poengdeling.

Det var en tøff dag for alle. Eddie hadde noen sørgelige nyheter vedrørende moren sin som beklageligvis gikk bort tidlig lørdag morgen, fortalte Tindall. Det betydde at han følgelig ikke var her, men var på rett sted; ved siden av henne når hun gikk bort og våre tanker går til han og familien.

– Vi er skuffet over at vi ikke fikk seieren, ikke bare for oss selv, men mest av alt for Eddie. Han har vært innom, fordi det er slik han er; et enormt driv og bestemt på å være her daglig, men noen ganger må man sette ting i perspektiv og familien trenger å komme først.

– Tatt i betraktning omstendighetene, var han der han burde ha vært: med familien på et tidspunkt der de trengte han og han trengte å være der. Vi er alle lei oss over nyheten og derfor også skuffet over over at vi ikke kunne sikre poengene for han og familien hans.

Burnley fikk en pangstart på kampen etter 45 sekunder når Martin Paterson ble dyttet overende i feltet og toppscorer Jay sørget for å sende the Clarets i føringen i det andre spilleminuttet. Dommeren var ikke alltid med på det som skjedde, men tildelte en feilaktig straffe til gjestene etter timen takket være teatralske Wilfred Zaha og dermed sto resultatet 1-1.

Flere følelsesmessige hendelser fant sted på Turf Moor, der blant annet nevnte Zaha fikk et direkte – og fortjent rødt kort – for å ha sparket etter David Edgar, samtidig som Jay ble byttet ut til pause.

– Jeg har blandede følelser for å være ærlig. Basert på våre tidligere tap, var det viktig at vi ikke tapte, men jeg føler at dette var en kamp vi kunne ha vunnet. Vi startet bra, fikk straffe og satt dem under et stort press som kunne ha resultert i flere mål, men etter det ble det en konkurranse og det er synd fordi vi ikke klarte å bryte ned deres ti menn.

– Hadde vi scoret det andre målet ville det utgjort en stor forskjell, men vi manglet selvtillit og kanskje var det det som gikk imot oss. La oss ikke glemme at at det var avgjørelsen om å gi dem straffe som kostet oss tre poeng.

– Etter å ha sett reprisen etter kampen, må jeg si at dommeren tok feil, det er ikke noe galt i det, men jeg er sikker på at han innrømmer det selv når han ser reprisen. Fra vårt ståsted hjelper ikke det, men legger vi det til side så føler jeg at vi burde ha utnyttet mulighetene vi hadde – spesielt i første omgang.

– Jay har kun trent en gang denne uken, så vi var klare over det før kampen og han var tvilsom. Under oppvarmingen var han fortsatt usikker, men han klarte å spille første omgangen utrolig godt. I pausen lyttet vi til legene og ville ikke risikere å la han fortsette i frykt for å gjøre ondt verre.

– Ser man på risikoen, så kunne vi ha mistet han for resten av sesongen og det ville vi ikke. Man kommer alltid til å savne en som scorer 21 mål for deg i løpet av en sesong og det syntes, spesielt når de gikk ned til ti mann og vi trengte noe som kunne åpne forsvaret deres, avsluttet Tindall.