Tøff sesongstart mot City

(Burnley 0-3 Manchester City:) Burnley fikk en tøff start på PL-returen når Haaland ga gjestene en tidlig ledelse og økte etter halvtimen. Burnley flekket tenner og skapte uro i City-rekkene uten at det ga mål. Rodri satte spikeren i kisten med kvarteret igjen.

Burnley startet med fem nye debutanter i lagoppstillingen (og to til på benken), det var på mange måter et nytt Burnley som entret den første Premier League-kampen.

City fikk kampens første hjørnespark etter tre minutter på Turf Moor. De Bruyne tok en kort variant til Foden som la inn til bakerste stolpe. Rodri nikket ballen tilbake i boksen og rett i føttene på Erling Haaland som ikke gjorde noen feil og sendte City i føringen. 1-0 i det 3.minutt.

Skrek etter staffe når Akanji tilsynelatende dro ned Amdouni to minutter senere, men dommeren lot seg ikke imponere og spillet gikk videre. Haaland (11′) og Koleosho (14′) sendte begge forsøk over målene på hver sin side. Rodri (16′) og Amdouni (18′) fulgte opp med to fine muligheter kort tid senere. The Clarets begynte smått å bygge seg opp litt selvtillit og truet seriemesterne stadig mer.

Debutanten Amdouni (27′) var en trussel foran mål og sørget for at City-forsvaret måtte være på tå-hev. Foster (28′) vartet opp med et lite soloraid og et skuddforsøk. Det virket som om Guardiolas mannskap var litt ukomfortable med å bli presset av lille Burnley. Clarets-fansen svarte med høylytt stemning fra tribunene.

Men City er et lag med spillere i verdensklasse på alle posisjoner. Walker fosset langs kanten og la inn til Alvarez som fant Erling Haaland. Spissen som nesten hadde vært usynlig den siste halvtimen, klinket til på direkten og økte til 2-0 i det 36.minutt. Fram mot pause var det ikke så mye offensivt som ble skapt på Turf Moor og City hadde kontrollen fram til dommeren sendte spillerne i garderoben etter fem tilleggsminutter.

Annen omgang startet med litt mer ball til Burnley og virket litt mer tålmodige i oppbyggingen. Rodri (54′) og Alvarez (59′) forsøkte seg uten å øke ledelsen. Det gikk en del fram og tilbake, men ingen store sjanser. Friske beun ble sendt ut og Louis Beyer fikk etter hvert krampe i beinet og ble erstattet av Manuel Benson.

I det 74.minutt fikk City et frispark som ble sendt inn i feltet, ble klarert, men litt klabb og babb havnet ballen hos Rodri som klinket til og økte til 3-0. Med kampen så å si avgjort gjorde Guardiola tre bytter.

Burnley ville ikke gi seg uten kamp og forsøkte å utfordre City, uten stort hell og klokken tikket mot fulltid. Alvarez (85′) og Foden (87′) skapte noen sjanser mot slutten av kampen. Etter to bytter ble VAR tatt i bruk når Zaroury ikke nådde raske Walker og satte knottene i leggen. Dommeren endret fra gult til rødt og Walker ble byttet ut. Gvardiol (90+5′) noterte seg kampens siste skuddforsøk og det endte med 3-0 til de regjerende seriemesterne.

Burnley: Trafford, Roberts, O’Shea, Al-Dakhil, Beyer (Benson 73), Koleosho (Bruun Larsen 60), Berge (Brownhill 90), Cullen, Vitinho, Amdouni (Zaroury 60), Foster (Redmond 90)
Innbyttere: Muric, Ekdal, Cork, Brownhill, Gudmundsson, Redmond, Zaroury, Benson, Bruun Larsen
Rødt kort: Zaroury 93

City: Ederson, Lewis (Gvardiol 79), Ake (Laporte 79), Akanji, Walker (McAtee 90+4), Rodri, de Bruyne (Kovacic 23), Foden, Alvarez, Silva, Haaland (Palmer 79)
Innbytter: Ortega, Laporte, Gvardiol, Kovacic, Phillips, Grealish, Gomez, Palmer, McAtee
Gule kort: Guardiola 73