Tøff start, tap, men strålende prestasjon

(Watford 2-1 Burnley): Lancashire-laget fikk en tøff start på kampen med en tidlig utvisning av Jeff Hendrick og det ble ikke lettere med to mål imot i første omgang. I annen omgang spilte the Clarets heltemodig der Ashley Barnes satte inn deres eneste mål på straffe, men de burgunder- og lyseblå skal ha for innsatsen etter å ha spilt med ti mann i nesten hele kampen.

Burnley stilte med Joey Barton fra start som deres eneste endring i oppstillingen, mens hadde begge nysigneringene Westwood og Brady på benken.

Det startet på verst tenkelig vis for the Clarets nå Jeff Hendrick taklet Jose Holebas hardt og stygt i det 6.minutt og ga dommeren ikke noe annet valg enn å vise iren det røde kortet i det 6.minutt. Burnley fikk et såkalt «mountain to climb».

Det skulle ikke mange minuttene før det gikk fra vondt til verre for gjestene når Mbaye Niang leverte en ball i feltet og der tronet Troy Deeney høyest og satte inn kampens første mål med hodet i det 10.minutt. Samme mann sørget for å sysselsette Burnley-forsvaret fremover (12′ og 14′), mens Zarate (16′, 25′) og Niang (22′) sørget for sjansene fram til halvtimen. Joey Barton prøvde seg på et fint frispark i det 33.minutt, men forsøket ble reddet av keeper Gomes.

Mbaye Niang fortsatte å lete etter et hull i forsvaret til Burnley og etter flere forsøk løsnet det omsider etter at Jose Holebas la inn ballen i feltet og Niang økte ledelsen til 2-0 to minutter på overtid. Da valgte dommer Michael Oliver å sende lagene til pause.

Etter sidebytte var det et strålende Burnley-lag som kjempet heroisk og ville mest, selv om Zarate (59′) var den første til å skape sjanse. The Clarets jobbet hardt og var godt organiserte, men klarte ikke å skape de store sjansene med det samme så da valgte sjefen å sende ut Robbie Brady. Innbytter brukte ikke lang tid på å vise hvorfor han ble hentet til Turf Moor; en presis pasning-, skudd- og innleggsfot fikk selv Beckham til å virke som en jålete ballettdanserinne.

Burnley var farlige på dødballer, noe som ble forsterket av Bradys gode leveringer, men gjestenes angrepsvåpen glimtet allikevel til med jevne mellomrom og nærmest kom Troy Deeney i det 72.minutt som kunne ha økt ledelsen. Tom Heatons hansker var i veien. Det ble en kort periode med Watford-muligheter, så da ble Burnleys andre nysignering satt utpå; Ashley Westwood.

Kanskje var det det som måtte til. Først prøvde Barnes (77′) seg på et herlig brassespark som ble reddet på streken, deretter klinket Barton (77′) til kula som traff Sebastian Prödl sin hånd og straffe til Burnley.

Ashley Barnes stilte seg ved krittmerket og gjorde ingen feil. 2-1 i det 78.minutt. Brady (82′) skapte en fin mulighet ikke lenge etter, men klokken tikket stadig nærmere fulltid. Sluttinnspurten fikk Watford til å forsvare seg hardt, men Barnes fant allikevel plass til å utfordre Gomes en siste gang tre minutter på overtid.

Det endte med nok et bortetap, men Burnley skal ha nok en gang ha for innsatsen og det er kun spørsmål om tid før det løsner.

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd (Vokes 86), Barton, Hendrick, Arfield (Westwood 77), Barnes, Gray (Brady 55).
Innbyttere: Robinson, Flanagan, Tarkowski, Gudmundsson.
Rødt kort: Hendrick 6

Watford: Gomes, Prodl, Cathcart, Kaboul, Holebas, Niang (Success 81), Behrami (Doucoure 64), Capoue, Cleverley, Zarate (Janmaat 87), Deeney.
Innbyttere: Arlauskiks, Britos, Watson, Okaka.
Gule kort: Niang, Holebas, Capoue, Cathcart, Prodl.

Dommer: Michael Oliver