Mot fornyet kontrakt

Det virker som alle gode ting er tre for årets Burnley-lag, og at det endelig skal holde til fornyet kontrakt i Premier League. Spesielt på hjemmebane har resultatene vært over all forventning, og med 29 poeng er laget bare et par-tre seire unna å spille i Premier League også neste sesong. Innsatsen til nå i sesongen har vært formidabel fra Sean Dyche og spillerne hans, og nå gjelder det å stå løpet ut slik at ikke alt det harde arbeidet har vært forgjeves.

Tro på fornyet kontrakt virker for øvrig både spillerne og klubben å ha. Sean Dyche viste nemlig muskler i overgangsvinduet, og hentet blant annet ettertraktede Robbie Brady som kan spille både back og ving. Han kommer derfor garantert til å bli en tilvekst i den offensive delen av spillet. I tillegg kom Ashley Westwood fra Aston Villa, og urokråka Joey Barton er også på plass igjen for å slåss om en plass på midtbanen.

Vi er allikevel ikke i mål.

Sesongen er allikevel på ingen måte ferdigspilt, og det gjenstår fortsatt mye hardt arbeid for å sikre ny kontrakt. Borteformen har vært svak hele sesongen, og dette er noe Burnley absolutt bør kunne forbedre utover våren. Tippere som liker å studere fotball odds har nemlig fått relativt enkelt spill på Burnleys kamper denne sesongen, ved at man grovt forenklet kan si at laget vinner hjemme og taper borte. Det faktum at så få poeng tas på bortebane gjør at den gode hjemmeformen må holdes ved like ut mai. Oddsen for overlevelse er allikevel på Burnleys side, og vi føler oss derfor ganske sikre på at det blir spilt Premier League-fotball på Turf Moor også neste sesong.

De kommende PL-kampene

Mye blir således avgjort i løpet av de neste to månedene, og hvis man titter på tabellen i dag skal det mye til at de tre nedrykkslagene ikke blir å finne blant de seks lagene i miniligaen i bunnen av tabellen. Burnley er heldigvis ikke blant disse, og det gjelder derfor å hente et par-tre seire i kampene i februar og mars. I denne perioden kommer det noen vanskelige bortekamper mot lag som ligger i bunnen, og Burnley er nødt til å få med seg poeng fra disse oppgjørene. 25.2. reiser laget til Hull, og deretter er det to nye bortekamper mot Swansea og Sunderland i mars.

Burnley er nødt til å få med seg resultater fra plasser som Liberty Stadium i Wales. Bilde: Chris Jobling

Tid for et cupeventyr?

Burnley er også klar for åttedelsfinalen i FA-cupen, hvor de skal møte Lincoln City fra nivå 5 på hjemmebane. Lincoln har riktig nok imponert i turneringen denne sesongen, men et Premier League-lag bør kunne ta seg videre til kvartfinalen. Her gjelder det selvsagt å være litt heldig med trekningen, men denne sesongen har Burnley vist at de kan hamle opp med de fleste på hjemmebane. For klubbens fans hadde det vært fantastisk med fornyet kontrakt i Premier League og cupfinale på Wembley, og det beste av alt er at dette ikke er utopisk i midten av februar.

Redaksjonen takker Anders Haugen for artikkelen.