Tom Heaton ny Burnley-keeper

Sean Dyche har sikret Burnley deres første signering denne sommeren og ikke overraskende var det en keeper. Tom Heaton blir hentet fra Bristol City etter at kontrakten gikk ut og klubben rykket ned til League One, men nedrykket kan på ingen måte klandres keeperen som hadde en strålende sesong for the Robins.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

1.juli 2013 ankommer Tom Heaton offisielt klubben etter å ha skrevet under en to-års kontrakt med opsjon på ytterligere ett år og blir etter alt å dømme klubbens nye første valg mellom stengene etter at både Brian Jensen og Lee Grant forlater Turf Moor. Dyche har fulgt med spilleren en stund og den tidligere U21-spilleren blir å trene med resten av laget når ferien er over og sesongoppkøringen starter. Burnley-sjefen forteller at keeperen var en av hans førsteprioriteringer denne sesongen og er henrykt over å ha sikret seg en etterlengtet burvokter.

Tom er en vi visste alt om i Watford og vi har fulgt med han siden, bekreftet Dyche og forklarte videre; Vi har sett han flere ganger i løpet av det siste året og han har hatt en veldig god sesong under vanskelige fohold og han spilte veldig bra her på Turf Moor nylig, som enhver Burnley-fan husker.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Han er en god tekniker, har en god stamtavle der han kom fra Manchester United og er i en god alder og er villig til å lære. Vi følte det var passende å handle raskt etter at Brian og Lee forsvant. Vi har sett på ting med tanke på «hva om»-tilfellende som vi gjør med alt vi foretar oss og Tom er en flott signering, en vi mener kommer til å gjøre det veldig bra for oss, skrøt sjefen.

Hovedpersonen selv er naturligvis svært fornøyd med overgangen og topper det hele med en familie som er fra lokalområdet, er Burnley-fans og har sesongbilletter til Turf Moor. 27-åringen innrømmer at det ikke var et vanskelig valg å flytte på seg til Lancashire og ser for seg mange gode opplevelser i tiden som kommer. Heaton har fra oppholdet med United fått flere låneopphold av viktig sort; Swindon Town, Royal Antwerp, Cardiff City, QPR, Rochdale og Wycombe Wanderers, samt Bristol City som han nå ankommer fra.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Dette er en fantasisk fotballklubb med et enormt potensial, skrøt Heaton. Jeg snakket med manageren og staben som jeg møtte når han var i Watford og jeg kjenner keepertrener Billy Mercer så alt klaffer. Historien i klubben og familien bringer nostalgien tiblake og jeg mener det er en flott tid for meg å kunne være her. Klubben beveger seg i riktig retning og vi kan utrette noe spesielt

Jeg var i United lenge, men det var et ritkig tidspunkt å forlate og få meg spilletid. Jeg har gjort det ofte de siste par årene og håper å kunne bygge et fundament som Burnley kan dra nytte av. Jeg ønsker helt klart å konsenterer meg om å bli bedre og jeg ønsker å spille i Premier League og jeg ønsker å gjøre det med Burnley.

Jeg mener det er et enormt potensiale her, ser man på laget så er det mange svært gode spillere og man trenger bare å se på hvor de avsluttet sesongen – så jeg er vedlig begeistret for fremtiden og ser fram til å starte med sesonoppkjøringen, avsluttet Heaton.