Tredje strake uavgjort etter seig kamp

Burnley logo storCardiff City(Burnley 0-0 Cardiff): Gjestene gjorde jobben vrien for Burnley, men begge lag skapte nok sjanser til å kunne vinne oppgjøret, men det endte med en målløs poengdeling. Et stort pluss er at Burnley holdt buret rent, det øker selvtilliten til Tom Heaton.

Burnley sendte ut et uendret mannskap og kampen startet med ett minutts applaus til ære for Ian Britton som gikk bort forrige uke.

The Clarets startet friskt, men det var gjestene som skapte de første sjansene. Burnleys første store sjanse kom på hjørnespark like før kvarteret, signert David Jones (13′) men gjestene ryddet opp og fulgte opp med en kontring (14′) like etter.

Burnley burde ha vært i føringen i det 24.minutt når Sam Vokes sendte en herlig stikker til George Boyd som burde ha satt ballen i nettet, men brukte litt for lang tid og nok til å gi Cardiff-forsvarer Morrison tilstrekkelig med tid til å rydde opp. Det ble noen halvsjanser i de følgende minuttene og når klokken viste 35 spilte minutter og et Lowton-innkast havnet hos Vokes, spissen leverte nok en herlig stikker, denne gang til Andre Gray som sto for omgangens foreløpig største sjanse – keeper Marshall presterte en kjemperedning.

Gjestene prøvde seg med jevne mellomrom, men gang på gang var Ben Mee og Michael Keane to kjemper i forsvaret og ryddet opp det de kunne – og feilet dem så gjorde Tom Heaton resten. Cardiff gjorde en god jobb med å roe ned Burnley-fansen og deres kampplan hadde tydligvis ønsket effekt. Stephen Ward startet et fint angrep som etterhvert havnet hos Boyd som fikk en god sjanse til å sende hjemmelaget i føringen i pause, men keeper Marshall reddet med bena.

Etter sidebytte fortsatte kampen i samme spor; Burnley prøvde å finne mål, men møtte et kompakt Cardiff-forsvar som sto imot motstanden. Gjestene kom til noen farlige kontringer og var det bedre laget på Turf Moor i det kampen nærmet seg timen, fortsatt målløst. Dueller, sjanser og bytter ble utfallet: Pilkington (58′), Jones (65′) og Vokes (71′) skapte sjansene før Ashely Barnes ble satt utpå.

Gjestene sendte ut på friske bein med åtte minutter igjen av kampen og fikk nesten uttelling i det 87.minutt når innbytter Zahora kunne fått drømmedebut, men sendte ballen i stanga. Fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter og skapte flere store sjanser; Barton (90+1′), Vokes (90+2) og Barnes (90+3) ga alle sine forsøk, men det endte målløst og poengdeling.

BURNLEY: Heaton, Ward, Mee, Keane, Lowton, Arfield (Taylor 67) , Barton, Jones, Boyd, Vokes, Gray (Barnes 75)
Innbyttere: Robinson, Kightly, Tarkowski, Darikwa, Marney, Barnes.

CARDIFF: Marshall, Peltier, Morrison, Manga, Malone, Lawrence (Noone 82′), O’Keefe (Zohore 82′), Dikgacoi, Ralls, Pilkington (Gunnarsson 66), Immers.
Innbyttere: Moore, Fabio, Whittingham, Ameobi

Dommer: G Eltringham