Dyche, Barton og Heaton om Cardiff-poenget

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er frustrerende fordi man tenker at vi skapte nok sjanser og kvaliteten av dem, poengterte sjefen. All honnør til keeperen deres som hadde et par kjemperedninger og man kan si at vi burde vært mer kliniske, men vi skapte nok sjanser til å vinne. Ser man på statistikken fra kampen så så var det en sterk oppvisning fra vår side og kvaliteten på sjansene vi skapte – vi pleier å sette en eller flere av dem i mål. Til syvende og sist hadde det vært sørgelig hvs de hadde satt inn målet som traff stolpen, men det hender. 

– Det er mye på spill nå og en annerledes følelse blant fansen, men spillerne håndterte det bra. Som jeg nevnte så vil tallene si at vi prestasjonen vår var veldig sterk og hvis vi fortsetter å skape de kvalitetsjansene, så kommer vi til å vinne kamper fram til sesongslutt. Ingen kommer til å la deg vinne helt uten videre, men jeg føler vi prøvde virkelig å få et grep om kampen og gikk etter dem, spesielt i annen omgang og ett mål pleier utgjøre forskjellen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Men alle kjemper for å være der oppe og vi har gjort det fantastisk bra, ikke glem at i romjulen så var vi åtte eller ni plasser bak toppen og de over oss hadde kamper til gode. Nå er vi på topp, så vi har kommet lagt og det er mye hardt arbeid som ligger bak det og venter. Det gjenstår fortsatt mye og alle kamper en store kamper, avsluttet sjefen.

Midtbanegeneral Joey Barton på sin side mener at troppen trenger å legge til side de tre siste resultatene og at trenden vil snu.

– Standarden vi har satt oss er at vi forventer å vinne kamper her på Turf Moor, men man må gi honnør til Cardiff som kom hit med en kampplan. De har hatt en god form den siste tiden og befinner seg rundt Play-Off plassene og keeperen deres spilte veldig bra, men vi tar til oss det at vi gjennomførte en kamp uten baklengs. Selv om vi er skuffet så ser vi fram til neste kamp og skuffelsen er ute av vårt sinn ganske raskt. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi er nå ubeseiret i 17 kamper, har ikke tapt i 2016 og er fortsatt på toppen av tabellen. Jeg mener at alt fram til nå har dreid seg om å komme dit vi er og nå skal vi prøve å vinne tittelen. Det kommer til å skje litt justeringer intert, men på lørdag legger vi frustrasjonen bak oss og skal gjøre nok til å vinne kampen, avsluttet Barton.

Kaptein Heaton på sin side hyllet min motspiller mellom stengene som klarte å holde the Clarets unna deres ønskede seier etter at David Marshall sto imot massivt press i sluttminuttene. Boyd, Gray, Vokes og innbytter Barnes ga alle helhjertede forsøk på å overliste keeperen, men ingen klarte oppgaven.

– Til å være 0-0 så mener jeg det var en kamp mellom to gode lag som begge prøvde og det var en underholdnede Championship-kamp. Vi skapte mange sjanser, men David hadde mange gode redninger og det er egentlig det, noen ganger går de inn og andre ganger gjør de det ikke.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi må være ærlige og innrømme at Marsh’ har holdt på slk de siste fire-fem årene, så det overrasker meg ikke. Han er en herlig fyr og en utmerket keeper som hadde flere viktige redninger. Vi hadde et par gode sjanser i første omgang og tre-fire i annen, samtidig som vi holdt døren lukket på motsatt side. 

– Vi tenker ikke så mye over det. Det ble et poeng til på tabellen og enda et kamp uten baklengs, nå ser vi mot lørdagens kamp. Det er fortsatt mye fotball som gjenstår og det er ingen grunn til de store følelsene fra vår side – vi fokuserer på jobben vår. Det er seks kamper igjen og vi er begeistret for å være på topp, men vi må også forsikre oss at vi henger poeng der de kan hentes. 

– Den beskjeden vi ønsker å sende til fansen, som spillere, er at det er opp til oss selv så det er ingen grunn til å bli anspent og usikker – bare støtt guttene! avsluttet keeperen.