Trenerstaben innskrenkes

Manager Howe har uten tvil satt igang hjulene i klubben og startet på oppryddingen. Omstruktureringen har allerede sett flere ungdommer forsvinne ut Turf Moor og nå er det trenerstaben som blir berørt; førstelagstrener Stuart Gray og reservelagstrener Ashley Hoskins må begynne å se seg rundt etter ny arbeidsgiver.

Stuart Gray og Ashley Hoskins ble hentet til klubben i begynnelsen av 2010 av daværende manager Brian Laws og etter at Laws ble sagt opp tok Gray over Burnley-skuta i fire kamper før nåværende manager Eddie Howe ble ansatt. Gray har trenererfaring fra Sheffield Wednesday Southampton, Northampton Town og spillerhistorie hos Nottingham Forest og Aston Villa, men i sin korte tid som midlertidig manager endte med to seire og to uavgjort.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Grays stilling var opprettet som en ekstra-stilling i sesongen da klubben kjempet for tilværelsen i Premier League og før den tid var førstelagstrener også ansvarlig for å lede reservelaget, som var tildelt Mark Yates under Steve Cotterill og Steve Davis under Owen Coyle.

Nå som klubben skal spille nok en sesong i Championship, ligger det an til at hovedtrener Eddie Howe og assistent Jason Tindall kommer til å dele på det ansvaret seg imellom, noe som igjen resulterer i at reservelagstrener Ashley Hoskins også ser ut i å forlate klubben.

Hoskins har historie i klubben som ving og har vært i støtteapparatet i flere år før han igjen ble ansatt av Laws forrige sommer som et steg i å bygge en bro mellom ungdommen og første laget. Ash fikk også ansvaret for å trene reservelaget og ledet dem til andre plass i  totesport.com League Western Division som ble vunnet av Preston.

Howes taktikk er tydeligvis å satse ungt og kvitte seg med mye overflødighet foran neste sesong.