Trippier håper på videre avansement

Kieran Trippier er bestemt på å unngå at the Clarets snubler mot høyt-flyvende MK Dons og opprettholde lagets gode trend i Carling Cupen som har sett dem score ikke mindre enn ni mål, men som har trengt ekstraomganger.

Leiesoldatens første smak av turneringen kom under hans opphold i Barnsley, den gang ble laget slått ut av Rochdale på Oakwell. Siden den gang har Burnley sluppet unna med skrekken ved to anledninger etter å først ha sikret seg en god ledelse for så å slippe inn fattige mål som sørget for ekstar omganger. Kveldens oppgjør på Turf Moor sender vinneren til neste runde som blir redusert til 16 lag.

Foto: BurnleyFC.com

Det er herlig å kunne være en del av alle rundene og vi er håpefulle på seier og håper på et stort Premier League-lag i neste runde, fortalte Trippier. Men helst ikke Manchester City, for da kan jeg ikke spille.

Grunnen til at høyrebacken ikke vil kunne møte City er fordi Trippier er på lån fra Manchester-klubben og som en del av lånekontrakten, inneholder den en klausul som nekter forsvareren å spille mot moderklubben. Men før man kan begynne å drømme om sterkere motstand, må the Clarets beseire MK Dons som ikke kommer til å bli en lett motstander, selv om de er i en annen liga.

Trippier forteller videre at fordelen med en seier ville ikke bare sendt laget videre, men også gitt the Clarets et nødvendig løft etter noen svake resultater den siste tiden – som skal møte serielederen Southampton til helgen.

Det var litt frustrerende i helgen (mot Peterborough) fordi vi ønsket å sprette tilbake, men nå må vi satse på en hjemmeseier i cupen for å komme oss til neste runde. Vi trenger denne seiren, for fansen og for oss selv. Vi trenger å bruke sjansene våre og unngå ekstraomgangnen. Hvis vi vinner idag, vil det gi oss et stort løft til lørdagen, fordi vi trenger tre poeng for å klatre oppover på tabellen – noe vi klarer, avsluttet leiesoldaten.