Neste: MK Dons (Carling Cup 3.runde)

Carling cupens 3.runde venter på Turf Moor hvor the Clarets – som har bøttet inn mål i turneringen, men sliter i ligaen – møter et Dons’-lag som har tapt kun en av deres elleve kamper denne sesongen. Lancashire-lagets spillere har nettet ni mål på to kamper, mens den kommende motstanderen har scoret åtte. En spennende og ikke minst jevn kamp venter.

Som nevnt innledningsvis har begge lag sansen for å score mål og her må det understrekes at det relativt nye MK Dons-laget har faktisk laget mål i samtlige av sine kamper siden laget ble «opprettet» i 2004, som en videreføring av Wimbledons arv. Ser vi bort fra kontroversene med opprettelsen av laget, så har MK Dons et tap, en seier og en poengdeling på de tre siste, mens the Clarets kan vise til en seier og to tap på samme antall kamper.

Foto: BurnleyFC.com

I cupen har the Clarets vært avhengige av ekstraomganger i begge oppgjørene (Burton og Barnet) som begge har endt målrikt, mens Dons’ sendte ut både Cheltenham og Norwich med henholdsvis 4-1 og 4-0. Historie mellom lagene har det vært lite av og sist gang kamphanene møttes var på stadium:mk der Burnley dro det lengste strået og vant til slutt 2-1 etter mål av legenden Graham Alexander og Steven Fletcher.

Dons’-laget er ikke blant de som stiller sterkest økonomisk sett og kommer til å stille med flere spillere som er avlet opp i eget akademi – og på skadefronten har manager Karl Robinson kun forsvarer Gary MacKenzie, som er soner karantene etter rødt kort fra forrige kamp. Manager Howe på sin side må klare seg uten spissduoen Martin Paterson og Danny Ings, samt forsvarer Michael Duff .

For å gjøre vondt verre er også trofaste Brian Jensen ute med lyskeskade, Dean Marney hadde mageproblemer i sist runde og i samme kamp leiesoldat Ben Mee fikk seg en smell i hodet. De to sistnevnte er ikke garantert spilletid i en kamp der Howe antageligvis kommer til å gjøre endringer.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 20.9 kl 20:45