Silly Season 2011/12 *oppdatert 19.9*

Siste: Verken Blake eller Pogba til Burnley.

I januar hentet manager Eddie Howe Charlie Austin og Marvin Bartley, mens mange fler ble linket til og fra Burnley. Vi starter på sommerens silly season. (Nye rykter er merket med rød skrift og blir oppdatert fortløpende)

Ryktes inn: 

Robbie Blake
Legenden og favoritten, Robbie Blake er i følge noen sider aktuell som leiesoldat for the Clarets. Blake har vært i Burnley ved to anledninger, ene var fra januar 2002- til 05 og andre fra 2007 til 2010 før han tok følge med Owen Coyle til Bolton. Oppholdet i Bolton har ikke vært noen dans på roser for 35-åringen som kun har fått en håndfull kamper, siste var i april da laget tapte 6-1 for Manchester City. Howe har etterlyst erfaring i en ung tropp og erfaring er noe Blake definitivt ville tilføyd laget som har vansker i ligaen. Men så spørs det, om Howe er interessert i å hente en spiller som er eldre enn han selv og ikke nødvendigvis trenger å være like medgjørlig som de nåværende unge spillere, men ryktet er visstnok mer av det seriøse slaget. (18.9)

Ryktet i seg selv var, og er fortsatt relativt vagt. Etter det flere medier melder så er dette er rykte som visstnok ble iverksatt og foreslått av Owen Coyle etter et møte med Burnleys operative direktør Brendan Flood kort tid siden. Jo dypere man graver, desto lite sannsynlig virker det at Robbie kommer til å ta på seg den lilla- og lyseblå trøya igjen.. (19.9)

Paul Pogba
Manager Howes forkjærlighet for Manchester-klubbene fortsetter, denne gang er det Manchester Uniteds vidunderbarn Paul Pogba som nevnes som en aktuell forsterkning til midtbanen. 18-åringen anses å være en blanding av Patrick Vieria og Abou Diaby, grunnet sin fart, pasninger og lederskap – men Burnley-sjefen kan få det vanskelig med å hente talentet da unggutten ligger an å få sin debut for de røde i cup-kampen mot Leeds United og den ønskede låneavtalen kan gå i vasken.. (14.9)

Manchester United-manager, Alex Ferguson forteller til Daily Mirror at det er lite sannsynlig at denne avtalen kommer til å gå i boks da unggutten forventes å tilbringe det kommende året med resten av troppen til de røde.

Det er vanskeligere å låne ut en gutt som er 18 og fra Frankrike. Vi foretrekker å ha han med oss inntil han er moden nok til eventuelt å dra på lån, kanskje neste år kan være en mulighet, men vi forventer helt klart at han er med Manchester United denne sesongen, forklarte Ferguson kort. (19.9)

Tom Eaves
Lokal media melder at Bolton-spissen Tom Eaves skal være klar for Burnley når lånevinduet åpner neste uke. Samme lokale media melder at det var en avtale som ble gjort da Wanderers-sjef Coyle hentet sine tidligere elever Tyrone Mears og Chris Ealges til Reebok Stadium forrige måned. 19-åringen har vært i både Blackpools og Blackburns søkelys denne sommeren og har tidligere tilbrakt tid hos Crewe og Oldham før han ankom Reebok for £250.000 og låneoppholdet skal dreie seg om ut sesongen. (3.9)

Ryan Shotton
Stokes
22-årige forsvarer kobles til the Clarets etter at Danny Fox forsvant ut Turf Moor nylig. Unggutten har tilbrakt de siste årene på lån Altrincham (2007/08), Tranmere (2008/09) og Barnsley (2009/10) før han returnerte til pottemakerne og skrev under en forlenget kontrakt som strekker seg til 2013. Shotton har kun fått åtte kamper for Stoke og verdsettes til en «ukjent sum», men har en markedsverdi på omkring £1.1-1.2m.The Clarets vil få konkurranse fra Ipswich og Derby om spillerens underskrift, skulle det vise seg at ryktene stemmer. (12.8)

Lokal media melder at Stoke har avslått et Ipswich-bud på £1.5m, men melder samtidig at Burnley sitter i førersetet og stiller sterkest når det gjelder å hente spilleren. Samme media melder også at partene håper å være ferdig forhandlet innen lørdagens oppgjør mot Cardiff City. (17.8)

The Clarets prøvde å henge forsvareren permanent like før overgangsvinduet stengte, men klubbene klarte ikke å komme til enighet. Det spekuleres nå om ikke forsvareren uansett kommer til å havne i Burnley, men denne gang på lån ut sesongen. (1.9)

Forsvareren ble tatt ut i Pulis’ 25-manns tropp og med det forteller at unge Shotton er i Stoke-sjefens plan for denne sesongen. Det stopper visstnok ikke manager Howe, skal vi tro flere medier, som forteller at Burnley-manageren ikke har gitt opp håpet om å hente 22-åringen på lån ut sesongen. (9.9)

Danny Haynes
Sky melder at Burnley, Blackpool og Hull er alle ute etter den tidligere Ipswich, Millwall, Bristol City- -spissen, Danny Haynes. 23-åringen er et produkt av Ipswich’s ungdomsakademi og byttet beite til Barnsley i januar i år, hvor han har nettet seks ganger på 20 kamper for de røde og syv mål på 33 kamper totalt denne sesongen. Siden debuten sin i 2005, har den unge spissen nettet 33 mål på totalt 191 kamper og har en markedsverdi på rundt £700.000. (17.6)

Spissen er ettertraktet av flere Championship-klubber, skal man tro Sky Sports. Blant dem, Burnley, Portsmouth, Leicester og Hull City skal vi tro sportskanalens «kjennere» – som forøvrig ikke har hatt et eneste rykte rett denne sommeren. Unge Haynes har tolv måneder igjen av kontrakten og mye kan tyde på at the Tykes kan se seg nødt til å kassere inn for angriperen fremfor å la han gå vederlagsfritt neste sesong. (10.8)

Rapporter idag, 11.8 forteller at manager Howe ikke er interessert i Barnsleys spiss og fortsetter å jakte forsterkninger, men andre steder. (11.8)

Lokal media fra Barnsley-området melder idag at manager Keith Hill ikke har mottatt noen bud på 23-åringen som etter ryktene skal være ettertraktet fra flere hold.

På nåværende tidspunkt har jeg ikke hatt en eneste forespørsel om Danny. Jeg har kun hatt en haug med spekulasjoner, har hørt mye i pressen og vet ikke hvor de ryktene kommer fra. Jeg kan derimot forsikre dere at ingen manager har kontaktet meg, noe jeg tror forstyrrer og distraherer Danny fordi man ser det, leser det og føler det. Det hjelper verken meg, Barnsley eller Danny fordi spekulasjonene ikke er reelle, avsluttet Barnsley-manager Hill. (25.8)

Southampton trapper opp jakten på Jay-Rod og manager Eddie Howe jobber med å gardere seg mot et nok tilbakeslag og har derfor sendt inn en forespørsel på angriperen. (29.8)

Lukas Jutkiewicz
Coventrys unge angriper er høyt verdsatt og ikke minst overpriset. Rapporter tilsier at Burnley fikk avslag på et £1.5m-bud nylig og at City krever £3m for å selge deres 22-årige spiss. Ettersom det er SkySports som melder denne nyheten og ettersom nevnte mediekanal er kjent får å spytte ut vrøvl på rekke og rad er det lite troverdig at det er mye sannhet i dette ryktet. Uansett, unge Lukas startet karrieren i Southampton, før han flyttet på seg til Swindon, Everton, Plymouth, Huddersfield,  Motherwell og nå Coventry – ryktene sier at moderklubben er lystne på å hente spissen hjem, men er usikre om prislappen er verdt investeringen. (1.8)

I følge lokal media kommer det fram (ikke overraskende) at manager Howe ikke er på jakt etter spissen, men det bekreftes fra begge hold at det har blitt gjort en forespørsel på spissen, men ingen samtaler hadde blitt iverksatt. (2.8)

George Boyd
Peterborough har mottatt et bud på deres 25-årige ving, George Boyd – det bekreftes av styreformann Barry Fry. Slik informasjon setter fart på ryktene og naturligvis dukker Eddie Howe på Turf Moor som en aktuell destinasjon etter å ha mistet Chris Eagles til Bolton nylig. Skotten som var i Blackpools søkelys for kort tid siden er verdsatt til omkring £700.000 og anses å være ideell for Howe som er på jakt etter forsterkninger. (31.7)

Vladimir Weiss
Nok en spiller fra Manchester City kobles til Turf Moor – flere engelske avsier melder at slovakeren er ansett å være en verdig erstatter for Chris Eagles som enda har til gode å bli presentert som Bolton-spiller, men har spilt en oppkjøringskamp nylig under Owen Coyle. Det spekuleres i nok en lånesignering for vingen som tilbrakte forrige sesong ironisk nok på Reebok Stadium og i SPL med Rangers. The Sun melder på sin side at det foreligger en klausul i låneavtalen som tillater Burnley førstevalg på underskrift, skulle det være aktuellt med en permanent overgang for 21-åringen til Turf Moor. (29.7)

Scott Wagstaff
Anerkjente Twitter kommer alltid til gode. Charltons midtbanespiller er en manager Howe kjenner til fra sin tid i Bournemouth: 21-åringen er et produkt av Charltons ungdomsakademi fra 1998 og tilbrakt en måned på lån med Howe og the Cherries. Ryktene er noe som har florert på det sosiale mediet, men ingenting har blitt verken bekreftet eller avkreftet fra klubbenes hold. (26.7)

 

Chris Taylor
Oldhams allsidige midtbanespiller kobles til Turf Moor. Å kalle Taylor for midtbanespiller blir litt feil ettersom han har blitt brukt i en angrepsrolle forrige sesong, noe som resulterte i at han ble toppscorer for the Latics og ledende i ligaen med sine elleve nettkjenniger. 24-åringen har vært lojal mot klubben han signerte for i 2006 og forlenget i 2009, men med en kontrakt som løper ut neste sommer ryktes det at Oldham nå ønsker å cashe inn for spilleren fremfor å la han gå vederlagsfritt neste sesong – samme som Burnleys Mears og Eagles. (26.7)
 

Kyle Bartley
Nok en Arsenal-spiller kobles til the Clarets. Denne gang er det 20-årige forsvareren, Kyle Bartley som startet karrieren i Bolton før han ble hentet til the Gunners i 2007 – siden den gang har det gått fremover for gutten som har blitt tildelt kapteinsbindet på reservelaget. Forsvareren fikk sin debut i 2009 (Champions League), men har enda til gode å vise hva hane  god for i Premier League, med et par låneopphold (Sheff. Wed. og Rangers) og gode opptredener på U16- og 17-nivå kan Bartley være en god leieforsterkning for Burnley som må belage seg på konkurranse med mer lokalt beleilige Crystal Palace. (25.7)

Chris O’Grady
Dagens ryktebørs forteller at Eddie Howe ønsker å forsterke med 25-årige Rochdale-angriperen O’Grady. Angriperen er ikke den aller farligste foran mål, men har nettet ni ganger på 45 kamper forrige sesong for Spotland-klubben. Sheff. Wednesday la inn et bud i £200.000-klassen på spilleren i sommer, men ble blant avvist da klubben ønsker £500.000 i bytte mot signaturen. (21.7)

Ikke overraskende ble dette ryktet asvvsit relativt raskt og offentliggjort at klubben ikke er interessert i Chris O’Grady. (22.7)

Michael Symes
Ikke overraskende er noen en Bournemouth-spiller koblet til Eddie Howe, denne gang er det 27-årige Michael Symes, som spiller som angriper for the Cherries. Spissen har vært innom mange klubber i løpet av sin karriere; startet i Everton sammen med Rooney og derfra Crewe, Bradford, Macclesfield Town, Stockport County, Shrewsbury, Accrington Stanley og nåværende klubb, Bournemouth. Det ryktes at Eddie Howe er på jakt etter forsterkninger i angrepet (lite sannsynlig) og derfor ligger et bud på £600.000 i kortene. (17.7)

Kyle Lafferty
Ifølge skotske Sun har Rangers avslått et bud på tidligere Burnley-spissen, Kyle Lafferty. Budet besto visstnok av £1m + Andre Bikey. Nord iren gikk i 2008 fra Burnley til Rangers for hele £3.25m – hvorpå pengesummen gikk til å forsterke godt, med Play Off og opprykk til følge. Unge Lafferty gjorde det bra forrige sesong med sine åtte mål på ti kamper, med blant annet et hat-trick i 5-1 kampen over Kilmarnock – spissen er visstnok en del av fremtidsplanene på Ibrox og en overgang er lite sannsynlig da angrepet ikke er det svakeste punktet på Turf Moor. (16.7)

Som forventet er- og var det ikke noe hold i dette ryktet. Både Burnley og Rangers nekter for at det er en overgang i kulissene, noe som ble understreket av Rangers-sjef Ally McCoist med følgende kommentar:

Dette er nytt for meg, men Kyle skal ingen steder. Kyle er en viktig spiller for oss og skal overhodet ikke noen steder. (18.7)

Daniel Kearns
19-åringen er et produkt av West Hams ungdomsakademi, men manglende tillit sørget for at midtbanespilleren (høyrekant) byttet beite til mer hjemlige trakter og irske Dundalk i mai 2010. Unggutten har blitt koblet til flere klubber i løpet av sin korte karriere med blant annet Blackpool, Derby og Peterborough som de mer kjente lag. Siden overgangen fra London, har den nord irske spilleren fått 43 kamper for de hvite, med åtte mål til følge. (14.7)

Matt Fry
Ny-nedrykkede West Ham kommer til å miste flere spillere og en av de kan se ut til å være unge Matt Fry. 20-åringen startet karrieren i Gravsend & Northfleet og i en alder av elleve flytte han på seg ti West Ham – etter flere år i den lilla og lyseblå London-trøya fikk han noen låneopphold med Gillingham og Charlton, men har enda til gode å få en seniorkamp for the Hammers. Prisen for forsvareren er ukjent, men man kan regne med at det blir en del klausuler involvert grunnet spillerens unge alder. (11.7)

Lokal media melder idag at Burnley ikke er interessert i West Ham-spilleren. (12.7)

Keith Southern
Blackpools midtbanespiller
har vært koblet til Leeds den siste tiden, men en overgang bruker lenger tid enn anslått og 30-åringen han ifølge media være tilgjengelig for en billig penge dersom han skriver under for Burnley. Overgangsryktet er lite sannsynlig ettersom Charlie Adam ble solgt til Liverpool nylig, som åpner mulighetene for Keith å vise seg fram på Blackpools midtbane hvor han har tilbrakt tid siden 2002/03-sesongen. (11.7) 

Lokal media medler idag at spilleren ikke faller under klubbens ønskede kategori og dermed ser en overgang lite sannsynlig ut. (12.7)

Danny Green
Dagenham & Redbridges
midtbanespiller har trukket til seg oppmerksomhet etter å ha blomstert på Daggers’ høyrekant denne sesongen. 22-åringen nettet 12 ganger for røde- og blå denne sesongen har lag som Burnley, Ipswich, Peterborough, Crystal Palace, Sheffield Wednesday og Charlton har alle talentet på radaren. Sistnevnte la inn et bud på £400.000 på fredag og en budrunde ser ut til å settes igang om spillerens underskrift. (27.6)

David O’Dea
Det meldes at Eddie Howe har kommet med et bud på Celtics irske forsvarspiller til en verdi av £400.000. 24-åringen er født i Dublin og startet karrieren med Home Farm DC før han flyttet på seg til Celtic i 2006, hvorfra han etterhvert fikk låneopphold hos Reading (sep.09 – jan.10) og Ipswich (aug.10 – ut sesongen). Han kan spille både som midtstopper- og venstreback, samtidig som han har vikariert i kapteinsbindet ved flere anledninger. (26.6)


Daniel Bogdanovic
31-åringen spiller om dagen i Sheffield United, men klubben er villig til å la han bytte klubb vederlagsfritt etter nedrykket til League One. Spissen er en av mange som regnes å forlate klubben og både Burnley, Ipswich og Peterborough ryktes å være interesserte i the Blades’ misjon å minke lønnskostnadene. Bogdanovic har serbiske foreldre, er født i Misurata, Lybia – men flyttet derfra til Malta og har spilt for relativt mange lag i løpet av sin karriere; startet i Sliema Wanderers , derfra gikk det til Vasas SC, Naxxar Lions, Valletta, Cherno More og Marsaxlokk, før det ble Cisco Roma og Lokomotiv Sofia. Derfra kom Barnsley på banen i 2009 og Sheffield United året etter. (19.6)

Marlon Harewood
Angriperen har vært en nomade i løpet av sin fotballkarriere og har vært innom mange Premier League-klubber, litt i Championship og til og med i Finland i sine yngre år. Den snart 32-årige spilleren har det siste året tjenestegjort for Blackpool, står uten kontrakt og spillerens agent, Phil Sproson uttalte følgende:

Marlon har snakket med Notts County etter at de har gitt uttrykk for interesse, fortalte Sproson skysports.com. Det er derimot også to andre klubber fra Championship som tilbyr han to-års kontrakt, samt at flere klubber også har vist interesse, så Marlon har ikke bestemt seg enda. han kommer til å vurdere alle tilbudene som kommer og vi håper at hans fremtid blir avgjort snart.

Det meldes at ene av de to andre Championship-klubbene som skal være aktuelle for Harewood er Millwall. (6.6)

George Friend
23-åringen
startet karrieren i Exeter City og etter et par låneopphold i de lavere divisjoner (Tiverton Town og Team Bath) fikk han sitt gjennombrudd når han ble hentet av Wolverhampton høsten 2008 for £350.000, men det ble lite spilletid på Friend som kun fikk syv kaper for ulvene. Det ble derimot flere låneopphold; Millwall, Southend, Scunthorpe og Exeter før Doncaster snappet opp den allsidige midtbane- og forsvarsspilleren. Unge Friend er en ettertraktet mann med både Burnley, Crystal Palace og Leeds på jakt etter spillerens signatur. (5.6)

Danny Seaborne
Southamptons forsvarer
har imponert for the Saints i deres opprykksesong  og har trukket til seg oppmerksomhet fra både Burnley og Millwall denne sommeren. 24-åringen kan spille både som midtstopper og som venstreback med innlegg som en ekstra styrke til sine solide forsvarsegenskaper – prisen på spilleren er ikke kjent, men antas å ligge på £250.000. (5.6)


Craig Dawson
West Brom’s forsvarer var på lån hos sin tidligere klubb Rochdale denne sesongen og gjorde en særdeles god jobb – slikt vekker oppmerksomhet. Brian Laws hadde, mens Eddie Howe ryktes å ha et øye for 21-åringen og et låneopphold kan ligge i kortene.

Jeg er ikke ute etter å låne han ut, han har hatt sine låneopphold og i en alder av 21 har han hatt to- og et halvt år med fotball. Vi hentet han hit for spill, ikke så andre skal kunne dra nytte av det, jeg ser fram til å jobbe med han, men vet ikke så mye om han enda. Tilbakemeldingene vi har fått er positive og alle forteller at han har en god karriere foran seg og det trenger han å vise for meg og resten av staben at det stemmer, fortalte Roy Hodgson og sendte ut litt tvetydige signaler. (3.6)

Dawson har trukket til seg oppmerksomhet fra flere klubber, både i de lavere divisjoner og i Premier League med Tottenham og Blackburn i spissen. (4.6)

Keiren Westwood
26-åringen er ansett som en av de beste ballstopperne utenfor Premier League og Westwood står uten kontrakt denne sommeren etter å ha tjent for Coventry siden 2008/09-sesongen som førstevalg mellom stengene. Den tidligere Carlisle-spilleren startet karrieren i Manchester City og ironisk ønsker City han tilbake som backup for Joe Hart – riktignok vil Burnley få konkurranse av både Sunderland, Leicester og Everton som er blant de nevnte som kunne tenke seg keeperens tjenester. (30.5)

Adam Federici (t.v.) / Alex McCarthy (t.h) (Mikkel Andesen/Ben Hamer)
Readings sisteskanser,, australske Federici (26) og engelske McCarthy (21) kobles til Burnley i lys av Eddie Howes ambisjon om en yngre stall, samt Lee Grants påståtte ønske om klubbytte (kan leses om lenger ned). De to besitter både første- og andreplassen på Reading-laget og begge er aktuelle, men kun ene av dem kan bli å se på Turf Moor. Videre meldes det at danske Mikkel Andersen (22) og  englske Ben Hamer (23) kan også være aktuelle etter som Reading har fem keepere i sin stall. (30.5)

Mikael Forssell
Den tidligere Chelsea-angriperen blir idag linket til the Clarets, 30-åringen var syv år under kontrakt med Londonklubben, men tilbrakte mesteparten av tiden på lån hos Crystal Palace, Birmingham og Borussia Mönchengladbach før han i 2008 byttet beite hjemlandet Tyskland og Hannover 96 og vær der siden. Tyskfødt, men representerer det finske landslaget hvor det har blitt syv mål på 44 kamper for spissen. Med en markedsverdi på £880.000, spørs det om Eddie Howe er villig til å satse på en spiller som ikke kategoriseres som ung, tross sine 46 mål på 153 kamper i England. (29.5)

Kort tid etter nyheten om interessen melder lokal media at Forssell og Hannover har blitt enige om å avslutte samarbeidet og finnen er dermed tilgjengelig gratis, skulle det være aktuelt. (30.5)

Som forventet kommer det fram i lokal media idag at manager Eddie Howe ikke har noen interesse av å hente Forssell til Turf Moor, 30-åringen passer ikke i managerens modell for hvordan spillergruppen skal se ut foran kommende sesong. (31.5)

Romain Vincelot
Franskmannen ankom the Daggers ifjor sommer som forsvarer, men ble gitt sjansen på midtbanen hvor han viste seg å være en av de farligste midtbanespillerne i League One hos Dag&Red (Dagenham & Redbridge) med sine 12 mål. Flere klubber viste sin interesse for 25-åringen i desember og det virker uunngåelig at en overgang vil finne sted i sommer med Millwall, Reading, Ipswich, Watford og Burnley som alle har snust på Vincelot, som har 12 måneder igjen av kontrakten sin. (29.4)

Adam Smith
Tottenham Hotspurs 19-årige høyreback er på indirekte vis linket til Burnley FC, mye på grunn av Eddie Howe. Howe hentet han i sin tid til AFC Bournemouth som etterhvert ble utvidet til ut sesongen – klubben har ikke lagt skjul på at de ønsker den tidligere U16-, U19-, og U20-åringen på permanent basis og styreformann Eddie Mitchell har sagt at et bud ligger på bordet. Burnley vil få konkurranse ikke bare av nevnte Bournemouth, men også Reading og Ipswich. (25.3)

Gary Dicker
Midtbanespilleren står uten kontrakt til sommeren og Brighton and Hove-spilleren er i følge spekulasjonene ønsket av Nottingham Forest og Burnley. 24-åringen kom til B&H fra Stockport i 2009 og har spilt 89 kamper for the Seagulls siden da. (18.2)

 

Ryktes ut:

Martin Paterson
Arbeidshesten Pato ble hentet til klubben for tre år siden fra Scunthorpe for litt over £1m etter det Burnley- og daværende manager Owen Coyle fikk for salget av Kyle Lafferty til Rangers. Nå er gjen en gammel kjenning på fære; Steve Cotterill i Portsmouth har lagt inn to bud på 24-åringen, følgelig med avslag – selv om siste bud var på fine £1.5m + klausuler. Angriperen er en del av Eddie Howes planer for fremtiden og blir nok ikke solgt, med mindre et latterlig høyt bud blir lagt på bordet. (28.6)

Siste nyheter rundt Pato er at Reading har kommet med to bud på angriperen, hvorav begge ble pent avvist fra klubbens hold. (5.7)

Utvalge medier melder idag at Pompey-sjef Steve Cotterill ikke gir seg og øker budet på Pato til £2,5m for angriperen. Samtidig som de samme mediene melder at Paterson kan komme til å bytte klubb da Burnley kunne tenke seg pengene – usikkerhet rundt troverdigheten da manager Howe uttalte at Paterson er en del av fremtidsplanene til klubben. (14.7)

I et intervju med manger Howe idag kommer det klart fram at det ikke er noen som helst planer om å selge Pato da han er en del av fremtidsplanene for klubben. (15.7)

Anerkjente Sky Sports melder at Cotterill har lagt inn et betydelig bud på Pato og at Eddie Howe nå vurderer et mulig salg av 24-åringen. (22.7)

Dean Marney
27-åringen
har gjort en solid sesong i Burnley-trøya på midtbanen, noe som har trukket til seg oppmerksomheten til blant annet Ipswich. Den tidligere Hull- og Tottenham-spilleren fikk 41 kamper for de lilla- og lyseblå denne sesongen og verdsettes til €3m eller £2,6m. Nevnte sum er en pengeslant som kan komme godt med for Eddie Howe, men det spørs om manageren er villig til å gi spill på en spiller som tilsynelatende er en del av fremtidsplanene. (16.6)

Andre Bikey
Forsvareren fikk fornyet tillit under Eddie Howe og har etter der ryktene forteller trukket til seg oppmerksomheten til tidligere Clarets-manager Steve Cotterill i Portsmouth. Prislappen på Bikey ligger på £2m, men en overgang med David Nugent motsatt vei kan være aktuell. 26-åringen har fortsatt et år igjen av kontrakten med the Clarets.(13.6)

Steve Cotterill avviser at han er interessert i forsvareren.

Det er tullball. Jeg vet ikke hvor det kommer fra og jeg er ikke ute etter han, poengterte Cotterill. Jeg vet ikke hvor dette er hentet fra, men det er ingen sannhet i dette – hvis det var det, så ville det kun kommet ut i det øyeblikket vi hadde hentet han, for det er slik vi opererer. Hvis vi skal signere, så ønsker jeg å snakke med manageren først og så la sjefene ta seg av formalitetene eller la David (Lampitt) ta seg av forhandlingene – jeg har gitt dem et par navn og vi jobber med dem for øyeblikket, avsluttet den tidligere Burnley-sjefen. (16.6)

Lee Grant
Burvokteren fikk bra med spilletid forrige sesong, hele 31 kamper. I følge visse medier er visst Grant tilfreds på Turf Moor, men de samme mediene forteller at 28-åringen kan være på vei bort – i jakt på førstelags-spill. Det er mye men, om og hvis – uansett kan Grant være på vei til Nottingham Forest, hvis ryktene om at Aston Villa henter Lee Camp stemmer. (30.5)

Siste rykte rundt Grant er at Leeds United er på jakt etter målvakten etter at deres Kasper Schmeichel ble gjenforent med Svennis i Leicester.  (21.6)

Jay Rodriguez
21-åringen har hatt en kjempesesong, puttet 15 mål, ble kåret til årets spiller og årets unge spiller, følgelig noe som trekker til seg oppmerksomhet. Nyopprykkede QPR anses å være fan av unge Jay og i førersetet til å hente angriperen etter å ha fått avslag på Watfords Danny Graham – manager Howe derimot lover kamp om unge Rodriguez som
skrev under ny kontrakt nylig.

Vi er ikke åpne for bud på Jay og vi oppmuntrer ikke til det heller. Han har hatt en fantastisk sesong og er en vesentlig del av våre fremtidsplaner. Jeg har ikke hørt noe fra QPR, men hvis det kommer til å skje, vil de få beskjed om å holde seg unna, uttalte Howe kort. (27.5)

Stadig mer kommer fram om spilleren som har fått en prislapp på £6m av the Clarets. Southampton har kommet med flere bud på Jay-Rod – opp til £4.5m – alle ble pent takket nei til og Ipswich kom også med et konkret bud, der Traktor Boys-manageren kommenterte i ettertid:
Vi bød mye penger for Rodriguez i sommer, men ble fortalt at han ikke var til salgs med mindre det var £6m. Den høye summen priset oss ut, men det gjenstår å se om ikke the Saints vil fortsette å snuse på spilleren, fortalte Paul Jewell (16.8)

Southampton gir seg ikke og siste nytt er at det har kommet inn et bud på hele £5.75m for angriperen, noe som ble pent takket nei til fra Burnleys hold. Andre mindre troverdige kilder påstår at the Saints også har tatt med Jason Puncheon i handelen. Siste rykter om spillerens verdi anslås å ligge på £8m. (29.8)

Usikkert hvor mye sannhet det er i denne nyheten, men ifølge lokal media har Jay-Rod takket nei til en overgang til Southampton – men det kommer heller ikke frem at Burnley har godtatt noe bud på spilleren. (31.8)

Bekreftet inn:

Ben Mee (forsvar, lån) (14.7)
Kieran Trippier (forsvar, lån) (27.7)
Keith Treacy (ving, overgang) (2.8)
Jon Stewart (keeper, kontrakt) (3.8)
Danny Ings (angriper, overgang)(15.8)
Zavon Hines (angriper, overgang) (18.8)
Junior Stanislas (angriper, overgang) (31.8)

Jason Blake (trener) (15.6)
Brian Glover (speider) (15.6)

Kontrakt:

Alex MacDonald (30.6)
Chris McCann (30.6)
Wes Fletcher (7.7) 

Bekreftet ut:

Steven Thompson og Kevin McDonald
Angriper Thompson har ikke hatt den beste sesongen i Burnley-trøya med kun tre mål på 35 kamper og ryktene sier at 32-åringen har hjemmelengsel, ønsker å være nærmere familien og at Hibernian visstnok er neste stoppested for skotten. (2.5)

Angriperen fikk ikke fornyet kontrakt med Burnley og Thompson reiser dermed tilbake til Skottland og i avslutter resten av karrieren der, mens Kevin McDonald må se seg etter en annen arbeidsgiver. (12.5)

I følge visse skotske medier er Thompson blitt tilbudt kontrakt med St. Mirren og overgangen vil bli offentliggjort i løpet av nær fremtid. (18.5)

Steven Thompson ble idag (2.6) presentert som Buddies-spiller. 32-åringen har spilt for Rangers, Dundee United, Cardiff og Burnley, samt det skotske landslaget var uten tvil begeistret for å kunne spille for favorittklubben sin.

Det var vært en livslang ambisjon å kunne spille for St. Mirren, der min første kjærlighet for fotball blomstret. Det kommer til å være et fantastisk øyeblikk for meg hver gang jeg kommer til å ta på meg en Saints-trøyen for første gang, og jeg ser fram til det.(2.6)

Graham Alexander
Veteranen var lenge ryktet å ta over Bury eller Morecambe, men kort tid etter at sesongen startet og laget traff hverandre igjen på treningsfeltet ble det kjent at Burnley FC og Graham «Grezza» Alexander skiller lag. Tidligere arbeidsgiver- og rival, Preston N.E. er etter det ryktene forteller en aktuell destinasjon for 39-åringen som sikret seg sin 1000.kamp i karrieren mot slutten av 2010/11-sesongen.

 

Clarke Carlisle
31-åringen reiser til Preston North End på et sesonglangt låneopphold i the Lilywhites’  ambisjon om å sprette tilbake til Championship. Det gikk rykter om at PNE muligens ville kjøpe spilleren, men det endte altså med et låneopphold.

 

 

Chris Iwelumo
Big Chris pakker kofferten etter tolv måneder på Turf Moor og flytter på seg retning Watford. Preston prøvde å hente angriperen i januar, men klarte ikke å innfri spillerens lønnskrav. I sommer derimot var det en kamp mellom the Hornets og the Lilywhites om spillerens underskrift – hvor Watford dro det lengste strået. Overgangssummen er ikke kjent, men anslås å ligge på ca. £1.5m.

 

Chris Eagles og Tyrone Mears
Burnleys playmaker har lenge vært et snakkeemne på overgangsbørsen med både Everton, QPR, Swansea, Rangers (riktignok ikke i år) og Bolton hvor Owen Coyle – mannen som hentet Eagles til Turf Moor – sitter ved roret. 24-åringen skrev under en kontraktsforlengelse under Brian Laws ifjor, men etter en sesong uten opprykk – som tydeligvis var målet – er klubbyttet en realitet. Sammen med seg tar han Tyrone Mears som uttalte for kort tid siden at han ikke ønsker å flytte på seg og heller se ut kontrakten med Lancashire-klubben – slik gikk det altså ikke og duoen bytter til Bolton for en sum anslått til å være rundt £3m.

Kevin Long og Wes Fletcher
Ikke uforventet drar midtstopperen på lån og ikke uforventet blir det til naboklubben Accrington Stanley hvor han tilbrakte mesteparten av forrige sesong og hadde et vellykket opphold. 20-åringen blir å spille i Accy-drakten fram til 3.januar. Angriper Fletcher som underskrev en forlenget avtale med klubben i sommer blir også sendt til Accy for å få seg verdifull kamperfaring og blir like lenge.

Danny Fox
Venstrevingen var aktuell for en overgang i en pakke bestående av han og  Jay-Rod for rundt £4m, men kort tid senere avkreftet Howe ryktet. Under en uke senere henter the Saints Danny Fox for en overgangssum som er anslått til å ligge rundt £1.8m og gjenforenes dermed med tidligere leiesoldat Jack Cork.

 

Leon Cort
Londonaviser skriver at Charlton henter Leon Cort på lån – kort tid senere kommer pressemeldingen fra klubbens hold at 31-årige Cort skriver under for London-laget og blir dermed Charlton-spiller ut året. Midtstopperen har slitt med spilletid under Eddie Howe og har faktisk ikke spilt siden oktober 2010 – da under tidligere manager Brian Laws. (29.8)

 

Wade Elliott
Driblefanten ble først koblet til Brighton etter å ha fått variert tillit av manager- og tidligere medspiller Eddie Howe. Det tok ikke lang tid før spilleren selv avkreftet en overgang og uttalte at han planlegger å fullføre kontrakten med the Clarets. Dager senere kom det fram at Nottingham Forest var interesserte i vingen og i minutter før overgangsvinduet stengte i England kom nyheten at 32-åringen hadde signert en to-års kontrakt med Birmingham City.

 

Chris Lynch (kontrakt)
Nik Kudiersky (kontrakt)
Chris Anderson (kontrakt)
Michael King (kontrakt)
Stephen Edwards (kontrakt)
Ed Williams (kontrakt)
Curtis Woods (kontrakt)

Stuart Gray (1.lagstrener)
Ashley Hoskins (reservelagstrener)