Trippier om forsvaret

Kieran Trippier føler at forsvaret har lagt opp til en god formkurve i Premier League etter to strake kamper uten baklengs. Målløs poengdeling mot United etterfulgt av samme resultat mot Crystal Palace legger en fin grobunn for et robust forsvar.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyches mannskap håper å kunne hente hjem tre poeng mot Sunderland og forsvareren håper at både forsvarets og hans egen form vil være tungen på vippepinnen.

– Vi er henrykt etter to kamper uten baklengs som forsvars-femmer – inkludert Tom – og håper vi kan ta det inn i helgens oppgjør, sa 23-åringen. Forrige sesong hadde vi det beste forsvaret i the Championship og vi håper å kunne prøve å gjenta noe lignende denne sesongen, men de er sterke defensivt.

– Ikke mange lag reiser til Palace og avslutter uten å ha sluppet inn mål, det var et viktig poeng og vi håper at helgens kamp mot Sunderland vil gi oss tre poeng – for fansen.

– Fansen tenker kanskje at slike kamper er kamper vi må vinne, men som gruppe tar vi absolutt ikke enkelt på noen kamper i denne ligaen og alle er vanskelige. Vi ønsker å ta det en kamp av gangen slik vi gjorde i fjor og lørdagens kamp blir ikke annerledes; vi vil ha tre poeng uansett hva. Det ville vært en enormt boost for selvtilliten vår og troen når vi tar turen til West Brom helgen etter. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Høyrebacken foret «the Vings» med 14 målgivende forrige sesong, men har enn så lenge til gode å kunne bidra. Etter opprykket har hele laget måtte omstille seg til andre nivåer og tilpasse spillet sitt for å kunne måle seg mot de beste.

Mye har endret seg siden forrige sesong da jeg var med fremover i så og si hver kamp. Denne sesongen, derimot, må jeg være mer tålmodig siden det er en annen kvalitet og jeg må velge de gangene jeg kan komme opp med omhu.

– Jeg vil påstå at jeg har blitt bedre på det defensive og forsvarer bedre nå enn noen gang tidligere, noe jeg håper å kunne forbedre ytterligere som igjen vil gi meg muligheten til å komme meg fremover på banen, avsluttet Trippier.