Ulven nærmer seg spilletid

The Clarets tok imot Tottenham i forrige runde, et oppgjør som endte med poengdeling. Det ble som ventet ingen endringer i lagoppstillingen, men på benken befant Fredrik Ulvestad seg – et «opphold» sjefen mener midtbanespilleren har godt av.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Ulvestad satt på benken på søndag når Burnley tok imot Tottenham på Turf Moor og selv om det ikke ble noen innhopp for midtbanespilleren, så var formålet å la «Ulven» få en følelse av hvordan Premier League er. Burnley må klare seg uten skadde midtbanetrioen Matt Taylor, Steven Reid og Dean Marney som kan legge til rette for en Ulvestad-debut om ikke lenge.

Sjefen føler at oppholdet på benken var en vitkig del av 22-åringens utvikling.

Vi må få Freddie involvert og la han få oppleve hvordan det føles, poengterte sjefen. Han trives på treningene og glir inn i omgivelsene, men han kommer fra et annet fotball-nivå og det er viktig for han å få en følelse av det neste steget og hvordan det er i Premier League.

Kan kunne også ha blitt sendt utpå, det vet man aldri, men det er en utviklingskurve og vi får se hvor det tar han. Vi må forsikre oss at han er klar over hva det betyr å være en del av Burnley FC og forrige helg fikk han en god følelse og en fin mottakelse av fansen. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

I neste runde kommer Arsenal på besøk til Turf Moor, der the Clarets allerede har stukket kjepper i hjulene for Manchester City og Tottenham. Sjefen innrømmer at selv om det er store økonomiske forskjeller mellom lagene, så er de lilla- og lyseblå klare til kamp.

Vi er ikke rike nok i ressurser eller stalldybde til å kunne tenke på og planlegge neste sesong. «Stormaktene» kan gjøre det og se tre, fire kamper inn i fremtiden, men vi har helt klart ikke den måten å tenke på. Vi må være klare til neste kampen og sendte ut et lag som kan vinne kampen, avsluttet Dyche.