– Verdige serieledere

Sean Dyche pressekonferanseManager Dyche var strålende fornøyd etter gårsdagens seier over Doncaster og hadde all grunn til å trekke på smilebåndet etter at the Clarets klatret opp til 1.plass på tabellen. Mål av Sam Vokes og Kieran Trippier sørget for deres syvende strake seier og Dyche føler at det er et verdig lag som troner toppen i skrivende stund.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Vi må helt tilbake til august 2006 sist gang Burnley var på 1.plass, så de lilla- og lyseblå har helt klart grunn til å være fornøyde med innsatsen så langt. Sjefen var full av lovord og var stolt over å kunne se sitt lag opprettholde den gode formen.

– Jeg er glad på vegne av alle; spillerne, staben og fansen – som igjen var fenomenale idag og jeg mener vi er verdige serieledere, sa Dyche. Det var det virkelig gledelige ved det, i enhver kamp denne sesongen har vi rettmessig krev hvor vi er og vi har ikke vunnet basert på flaks.

– Jeg mener vi leverte en god prestasjon igjen og ved 1-0 fikk de en veldig god sjanse som endret litt på kampbildet, men vi hadde et par gode sjanser selg og spilte til tider veldig bra. Dette er et vanskelig sted å spille og vi respektere alle, men mest av alt respekterer vi hverandre og det vises på måten guttene spiller.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er fortsatt masse som gjenstår, men vi skal glede oss over nuet og fortsette å kreve av spillerne fordi det sender oss helt klart i riktig retning.

– Doncaster startet veldig bra og var det beste laget de ti første minuttene, men vi klarte å bygge opp en mentalitet og brukte vårt rammeverk til å holde oss i kampen. Sakte, men sikkert fikk vi tilbake ballbesittelsen, brukte ballen bedre og gikk til pause i ledelse. Vi forventet et hardkjør av dem i annen omgang og jeg mener vi roet ned kampen ved å holde på ballen.

– Alle snakker om spissene våre og jeg blir noen ganger også sugd inn i spiralen, men den bakre femmer var nok en gang utrolige idag. Det er en ærlighet i gruppen, fra det bakerste til toppen leverer vi stolthet, ærlighet, lidenskap og hardt arbeid – noe vi har fått god gevinst for så langt, avsluttet sjefen.