– Vi ble et advarende eksempel

Manager Dyche mener Burnley ble frarøvet ett poeng takket være VAR i kampens hete. Clarets-sjefen innrømmer at VAR fortsatt er i et tidlig stadium, men hendelsen og utfallet synliggjør de svake sidene av den nye digitale teknologien. Chris Wood er fast bestemt på at målet skulle stått.

Burnley møtte et pressende Leicester og tok en uventet ledelse på King Power midtveis i første omgang takket være Chris Wood. Målmaskinen Vardy utlignet like før pause og Tielemans sørget for at Leicester tok føringen midtveis i annen omgang. Dommer Moss kom i fokus for to kontroversielle avgjørelser. Den ene var når Vardy satte inn 2-1 minutter før Tielemans mål, der Moss valgte å blåse offside. Selv om avgjørelsen gikk i Burnley sitt favør, så var det en feil avgjørelse av Moss.

Så med ti minutter igjen var Burnley på farten med Chris Wood. Spissen vant duellen med Schmeichel, kula traff etterhvert Evans og dermed skulle det blitt selvmål – noe det forsåvidt ble. Evans falt takket være en flue-berøring av Wood og gråt seg til en VAR-avgjørelse fordi Evans mente han kunne ha avverget målet. Dommer Moss konsulterte med VAR-rommet og valgte å annullere målet – men tittet ikke på de tilgjengelige skjermene på sidelinjen. Det får sjefen til å reagere.

Jeg ønsker å understreke at jeg er fan av VAR og er sikker på at den kommer til å strømlinjeforme og forbedre ting. Men når det brukes uklokt, som idag, får det deg til å klø deg i hodet og vi var vitne til en advarende faktor i utviklingen. Før kampen fortalte dommer Moss en av trenerne våre at han kom til å bruke skjermen på sidelinjen hvis det skulle være nødvendig og vi måtte være tolerante hvis det var tilfellet.

Han brukte ikke skjermen og hvis man ikke skal bruke skjermen til situasjoner som dette, så vet jeg ikke når man skal gjøre det. Til selve hendelsen, hvis man skal slutte å gi mål for slike situasjoner, så er vi i trøbbel. Chris hadde ikke endret retningen han løp og ser man på øynene hans så var de rettet på ballen.

Grunnen jeg tar opp dette er fordi vedkommende som sitter i studioet disse detaljene jeg forklarer. De ser det fra 15 forskjellige vinkler og Chris har ikke til hensikt å felle spilleren deres. Det var det første, det andre er at gutten deres aldri i livet kommer til å nå den ballen og holde den ute av nettet.

Skulle han gjort det, så måtte han vært verdens raskeste spiller. Derfor må man si at det er mål tatt i betraktning at spillere faller overende hver eneste uke. Berøringen på foten hans er minimal og ikke bevisst, det er viktig å ta i betraktning når man ser det med friske øyne lang herfra og med tilgang til utallige vinkler. Vi fikk se den advarende biten av systemet idag dessverre og vi trenger nok at slike stygge øyeblikk blir adressert. Det er frustrerende og dommeren hadde en tøff kamp idag, da jeg tittet på han så var han langt unna hendelsen som ikke akkurat hjelper på.

Prestasjonen vår var generelt sett bra. Ikke glem at det snakkes at Leicester skal bryte inn i topp fire, men vi leverte en solid prestasjon og fikk dem til å spille rolig og metodisk. De kom til mot slutten av første omgang og i annen omgang var målet imot skuffende med våre øyne. Vi hadde våre sjanser, men det store bildet er at vi har kommet langt på steder som dette og med slike prestasjoner. Vi er bedre rustet enn det vi var på samme tid forrige sesong og det må vi ta med oss, sa Dyche.

Målscorer Wood var heller ikke imponert over dommer-avgjørelsen, eller rettere sagt VAR-avgjørelsen.

Jeg mener målet skulle ha stått. Ballen spratt av Jonny og gikk inn, så hører jeg at det kunne ha vært en utilsiktet berøring. Øynene mine er på ballen, rett fram eller opp, ikke i nærheten av han – så når den berøringen skjer er ballen på linjen, hvis ikke over linjen. Det er ingen sjanse i havet for at han skal kunne klare å redde det, men det er tydeligvis nok for at dommeren skal annullere. Jeg mener det var feil, det var et klart mål og det gjør det så frustrerende.

Jeg er fan av VAR og det har blitt tatt i bruk av en grunn. Når det benyttes riktig og det er tydelig, så er alt ok, men jeg mener at dersom det ikke er klart og tydelig så er det ikke det. Forhåpentligvis vil systemet utvikles og forbedres med årene, slik at vi unngår hendelser som dette.

Vi gjorde det veldig bra idag. Vi hadde nok sjanser til å få minst ett poeng. Vi gjorde det bra og på en annen dag ville det vært 2-2, om ikke 3-2 til oss. De er et godt lag på hjemmebane og de kommer alltid til å se mye til ballen. Vår jobb var å nullstille det. Vi forsvarte oss godt og kun manglende konsentrasjon i sluttminuttene lot dem komme seg inn i kampen igjen. Det kunne blitt en annen kamp dersom vi gikk til pause med ledelsen, men slik er fotball. Vi ga dem en real kamp og burde fått noe ut av kampen, sa Wood.