Vi trengte det

Sean Dyche innrømmer at tre poeng over Brighton var noe alle trengte. The Clarets var uten seier på ni kamper, men et mål av James Tarkowski sørget for glede på Turf Moor. Midtstopperen benytter anledningen til å takke fansen for deres støtte. 

Foto: BurnleyFC.com

Clarets-sjefen innrømmer at han opplevde en blanding av lettelse og stolthet når dommeren blåste av oppgjøret. James Tarkowskis mål mot slutten av annen omgang sørget for at the Clarets hadde klart å snu en lei rekke på ni kamper uten seier.

– Det var en lettelse. Ett mål er et mål og kamper uten baklengs er ikke så ofte vi har hatt den siste tiden, så 1-0 er et gledelig resultat. Prestasjonene våre den siste tiden har antydet at vi er tilbake dit, når det kommer til besluttsomhet og skape sjanser.

– Vi hadde to eller tre gode idag og hvem vet hva som hadde skjedd med mer kvalitet på topp. Men denne kampen var ikke om det, den handlet om kjemping, lagånd og organisering. Jeg er glad for at vi fikk lønn for strevet.  Det er fint å roe ned støyen og det gir spillerne litt nødvendig selvtillit til å vinne kamper. Fansen var igjen fantastiske og alle trengte det resultatet, den var nødvendig.

Foto: BurnleyFC.com

– Vi måtte returnere til det grunnleggende og det fungerer for oss. Alle kunne se det mot et lag som liker å stramme inn. Vi forventet ikke at det kom til å bli masser av mål og er henrykte over å komme ut av det med seier. Brighton sendte ballen mot feltet fra alle kanter og det med rette. Det er naturlig at det blir nervøst og den hadde vært merkbar hvis vi ikke hadde vunnet.

– Vi vet at vi er sterke som enhet, men at vi ikke har fått det til den siste tiden og det i kamper vi hadde en god mulighet. Andre resultater har regelrett gått i mot oss fordi vi ikke har prestert, men sakte og sikkert har vi omstrukturert oss og har spilt som oss selv i tre av de fire siste.

En ting som naturlig nok er et tema er Burnleys manglende straffe-tildeling. I oppgjøret var det en soleklar hendelse som burde – etter alle bokens lover – vært straffe, men dommer Atkinson valgte å droppe ball istedenfor. Slikt skaper reaksjoner. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi kan fortsatt ikke få den flyktige straffen og jeg kan ikke forstå at det ikke var det for Phil Bardsley fordi alle andre steder på banen så er det kvalifisert som farlig spill. Den var ikke ondskapsfull, men gutten deres treffer hodet til Phil når han skal sparke og det må i følge meg være straffe, avsluttet Dyche.

Målscoreren Tarkowski benyttet anledningen til å takke fansen for å ha vekket til live gnisten i the Clarets’ sesong. Midtstopperen sikret sitt fjerde mål denne sesongen, tredje i ligaen og forteller at han er klar til kamp etter å ha blitt operert for brokk etterfulgt av rehabilitering.

– Jeg mener fansen var fantastiske idag. Man kunne se hvor mye det betydde for dem. De har støttet oss selv om vi ikke har hatt en god start på sesongen, men vi har hatt fine opplevelser sammen og vi trenger dem resten av sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

– Det var en stor og viktig seier, man kunne se hvor hardt guttene jobbet og viljen til å ikke slippe inn mål. Det var en bra dag og det var viktig å komme seg ut av bunnen. Fra mitt ståsted så har jeg ikke følt meg så bra på lang tid og det var godt å være utpå der og kunne gi alt, sa Tarkowski.