Etterlengtet seier på Turf Moor

(Burnley 1-0 Brighton): Burnley hadde god kontroll i første omgang og tok en fortjent ledelse med James Tarkowski før pause. Flere gode sjanser ble brent i annen omgang, men det endte med en viktig seier for the Clarets.

Burnley gjorde ingen endringer i lagoppstillingen, mens Chris Hughton byttet ut fire spillere fra seieren over Crystal Palace. Lancashire tok imot spillerne fra sør-kysten med tradisjonelt Burnley-vær; vind og regn.

Oppgjøret startet intenst og kamphanene brukte de første minuttene til å finne hverandre. Det ble litt fram og tilbake, men ingen av lagene klarte å skape de store sjansene bortsett fra Chris Wood i det 10.minutt, men spissen ble avblåst for offside.

Brighton fikk et lite grep om kampen etter kvarteret uten at de heller klarte å skape de store sjansene, men de flekket tenner.

Midtveis i omgangen jevnet det seg ut igjen, men begge lag stilte med et godt organisert forsvar så de ble vanskelig å bryte gjennom. Det må sies at oppgjøret også bar preg av mange feilpasninger, fra begge lag.

Burnley fant etterhvert Brightons svake ledd og fikk till flere innlegg fra kantene. Samtidig som deres lange baller stadig oftere fant en medspiller på øvre del av motstanderens banehalvdel. Brady (29′ og 35′) og Wood (34′) skapte gode muligheter, men fikk ikke lirket ballen forbi keeper Ryan.

Eventyreren Berg Gudmundsson vartet opp med vakkert spill på høyrekanten, men ble klippet ned av Bernard etter å ha kommet seg forbi to mann.

Frisparket som fulgte ble klarert og lagt inn på nytt. Litt klabb og babb, men denne gang sendte Jack Cork en salve fra åtte-ni meter retning mål – på sin vei traff ballen James Tarkowski, som endret retning og 1-0 til Burnley i det 40.minutt! Midtstopperens tredje nettkjenning denne sesongen.

I det dommeren sendte laget i garderoben, kunne Burnley konstatere at de hadde en god omgang. Brighton slet litt med kantspillerne til Burnley og en Aaron Lennon ville vært et mareritt for gjestene, men annen omgang startet med det samme mannskapet.

The Clarets startet var hugget med en gang etter sidebytte og Barnes (46′) var skremmende nær å øke ledelsen. Gjestene flekket tenner og skapte noen spennende mulighet, men i det 51.minutt ville Burnley ha straffe etter at Bissouma klarerte fryktelig høyt og skadet Bardlsey i samme slengen. Ingen straffe, men soleklart frispark dersom det hadde vært utenfor feltet…

Brady sikret et frispark  20 meter fra mål i det 54.minutt og tok den selv, men sendte ballen rett i muren. Barnes (57′) burde for annen gang i løpet av et kvarter økt Burnleys ledelse, men Dunk fikk en for på ballen i siste liten og keeperen kunne enkelt plukke opp ballen.

Wood (60′) og Tarkowski (61′) skapte to gode muligheter, sistnevnte burde ha satt inn sitt andre for kvelden. Ballen gikk like til side for mål. Gjestene sendte utpå friske bein og fikk med det litt bedre grep om kampen. Johann Berg Gudmundsson trengte behandling i det 70.minutt og ble erstattet av Aaron Lennon. Eventyreren så ikke alt for komfortabel når han gikk av banen.

Gjestene fikk blod på tann og skapte mye, men klarte ikke å overliste Joe Hart eller forsvaret foran han. Fem minutter før full tid byttet sjefen ut Barnes med Hendrick. Seieren skulle dras i land og fjerdedommeren la til fem tilleggsminutter ikke lenge etter. Gjestene dominerte.

Det første tilleggsminutt ga et frispark til Brighton, endte med tre hjørnespark. Innbytter Murray (90+3) skapte den største muligheten, men det ble ingen mål til Brighton. Det ble stor jubel på Turf Moor når dommer Atkinson omsider blåste av kampen og Burnley klatret opp av bunnen på tabellen.

Burnley: Hart, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson (Lennon 71), Cork, Westwood, Brady, Wood, Barnes (Hendrick 84)
Innbyttere: Heaton, Long, Hendrick, Lowton, Lennon, Vydra, Vokes
Gule kort: Tarkowski 86, Bardsley 90+1

Brighton: Ryan, Bruno, Balogun, Bernardo, Knockaert (Locadia 62), Pröpper, Bissouma, March, Gross (Stephens 77), Andone (Murray 62)
Innbytter: Steele, Bong, White, Kayal, Stephens, Locadia, Murray

Dommer: Martin Atkinson