Tapte på tross av verdig innsats på Turf Moor

(Burnley 1-3 Liverpool): Burnley så ikke mye til ballen, men de skapte helt klart flere gode muligheter, blant annet ble et Barnes-mål avblåst for offside i første omgang. Annen omgang startet med et tidlig Jack Cork-mål, men gleden var kortvarig når James Milner og Firmino snudde kampen i løpet av syv minutter midtveis i annen omgang. Shaqiri sørget for å punktere kampen på overtid. Det ble et forventet tap, men Liverpool måtte kjempe for seieren.

Burnley stilte med fem bytter til oppgjøret mot Liverpool; Bardsley, Tarkowski, Westwood, Brady og Barnes returnerte til lagoppstillingen i 4-4-2. Endringene i laget ga et klart signal at endringer var nødvendige. Liverpool hadde også mange bytter fra lokalderbyet mot Everton på søndag.

Det startet med et Burnley-press på Turf Moor og hjemmelaget var de første til å skape en halvsjanse på frispark signert Brady (3′), men skuddet gikk over alt og alle. The Clarets var rett i strupen på gjestene og begrenset Meyerside-laget til pasningsspill. Burnley var farlig frempå noen ganger med Barnes (6′), Berg Gudmudsson (9′) og Wood (11′) men van Dijk fikk ryddet opp. Kampens første skudd mot mål var signert Ashley Westwood (12′).

Liverpool så mye til ballen, men Burnley var flinke til å begrense gjestenes muligheter. Sturridge jukset til seg et frispark i det 17.minutt, men the Clarets ryddet opp. På motsatt side presset Burnley på og jaget et mål. Joe Gomez pådro seg en smell i ankelen etter et møte med Ben Mee etterfulgt av reklameskiltene og måtte byttes ut i det 23.minutt.

Midtveis i omgangen var det Liverpool sin tur til å være på hugget, men møtte på et godt og hardtarbeidende Burnley-forsvar. Van Dijk (29′) skapte gjestenes første sjanse på hjørnespark, men rett i hendene på Joe Hart. Bardlsey (36′) og Keita (38′) prøvde seg før Ashley Barnes (41′) satte kula i nettet. Et fint Brady-frispark ble avsluttet med en herlig volley av Barnes, men linjedommeren var oppe med flagget.

Clarets-fansen kunne være meget tilfredse med lagets oppvisning i det dommeren sendte lagene til pause. Det må sies at det var et helt annet lag som spilte mot Liverpool.

Annen omgang startet med et offensivt Liverpool og en tidlig sjanse av Sturridge (46′), Barnes (48′) og Keita (51′). Det var høy intensitet på Turf Moor og begge lag skapte gode muligheter. Det ble flere hjørnespark og i det 54.minutt løsnet det! Westwood sikret et hjørnespark og eventyreren Johann Berg Gudmundsson leverte fra flagget. Tarkowski sendte kula mot mål som havnet hos Wood, spissen fikk en fot på kula og tvang fram en god redning og retur av Alisson. Ashley Barnes utførte mesterverket og skjermet to forsvarere og dermed var det fritt fram for Jack Cork til å pirke kula i nettet. 1-0 til the Clarets!

The Clarets ga ingen antydning til å gi seg med ett mål og fortsatte presset mot Liverpool-målet. Gjestene bygget opp et tålmodig angrep som involverte mesteparten av laget og i det 61.minutt sto det likt på Turf Moor. Keita fant Origi i feltet, som sendte til en umarkert James Milner. Sistnevnte fikk nok tid og rom til å smyge kula i lengste hjørne. 1-1 på Turf Moor.

I det 65.minutt sendte Klopp ut kavaleriet med Salah og Firmino. Det tok ikke mange minuttene før byttene ga uttelling. Westwood ga et unødvendig frispark til Liverpool som van Dijk sendte mot feltet. Alexander-Arnold lirket seg gjennom forsvaret og fikk lagt inn i mot mål til Firmino (69′) som fikk en enkel jobb med å pirke inn 2-1 til Liverpool.

Sean Dyche svarte med å sende utpå Aaron Lennon og Sam Vokes. Sistnevnte fikk nesten like god drømmestart, men sto i offside. Gjestene fortsatte å se mest til ballen og var farligst med ball. Keita (81′), Salah (81′) og Shaqiri (81′) kunne alle ha punktert kampen etter tre raske muligheter, men Joe Hart, James Tarkowski og Phil Bardsley hadde alle kjemperedninger.

I det 83.minutt sendte sjefen ut sitt siste angrepsvåpen: Matej Vydra. Har Dyche tittet på fansen kommentarer på diverse forum, mon tro? Innbytteren viste seg ganske umiddelbart med en god kontringsmulighet og gult kort for en sen takling på Keita.

Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og i det første kunne Burnley ha utlignet på hjørnespark. Det ble en kontring der Salah la kula til en umarkert Xherdan Shaqiri på løp. Sveitseren skjøt på direkten og 3-1 i det 91.minutt. Det endte med et forventet tap mot Liverpool, men fansen kunne trekke fram flere positive aspekter fra kampen. Burnley spilte ikke defensivt med 4-4-1-1, de utfordret motstanderen hele tiden og skapte sjanser forløpende. Klopps bytter var utslagsgivende med mål og assist, men Burnley viste meget etterlengtede tegn til bedring.

Burnley: Hart, Bardsley, Mee, Tarkowski, Taylor, Berg Gudmundsson, Westwood, Cork, Brady (Lennon 70), Barnes (Vydra 83), Wood (Vokes 70)
Innbyttere: Heaton, Long, Lowton, Hendrick, Lennon, Vokes, Vydra
Gule kort: Vydra 86

Liverpool: Alisson, Monero (Salah 65), van Dijk, Matip, Gomez (Alexander-Arnold 23), Henderson, Keita, Milner, Origi (Firmino 65), Shaqiri, Sturridge
Innbyttere: Mingolet, Alexander-Arnold, Fabinho, Camacho, Lallana, Salah, Firmino