Neste: Liverpool

Foto: BurnleyFC.com

Skulle Sean Dyche sitt mannskap ta tre poeng her vil det være en kjempeoverraskelse. Liverpool har nemlig kun avgitt poeng i tre kamper, og Burnley klarer knapt å fyre av et skudd. 

 

 

 

At man skulle tape 2-0 for Palace var intet sjokk, selv om London-laget ikke hadde vunnet til da på hjemmebane denne sesongen. Derimot var måten tapet kom på urovekkende. Ingen skudd på mål, samtidig som man slapp til 29 avslutninger. At kampen ikke endte minst 5-0 er fortsatt et mysterium.

Foto: BurnleyFC.com

Liverpool på sin side har vært tvers igjennom solide hele sesongen, sett bort fra noen blemmer i Champions League. Sist runde vant de 1-0 hjemme mot Everton etter en merkelig involvering fra Pickford. De har heldigvis ikke sett så imponerende ut som poengfangsten skulle tilsi hittil i år, men å tro på poeng her blir bare rart.

For å gjøre vondt verre har Dyche meldt at Defour er «touch and go», noe som vil si at han antagelig ikke er klar før om to uker. Tarkowski er derimot klar etter å ha tilbragt hele forrige kamp på benken. Også Gudmundson virker til å være klar. Burnley må fortsatt klare seg uten Pope og Ward.

 

For Klopp er situasjonen ganske lik. Både Mané og Robertson er svært usikre, men den tyske manageren har sagt at de skal testes helt opp mot kampstart. Ellers virker alt til å være harmoni i den rød delen av Liverpool.

Foto: BurnleyFC.com

Sist lagene møttes måtte Burnley strekke våpen på overtid. Nå usikre Mané satte 0-1 til de røde før Gudmundson snek seg inn på bakre stolpe og headet inn utligningen. Det så ut til å ende med et fortjent poeng på Turf Moor, men dypt inne i overtiden headet Lovren ballen på tvers av feltet til stopperkollega Klavan som satt 1-2. Et overtidstap som var tungt å svelge etter man mistet seieren på Old Trafford på overtid også i kampen før.

Bedre gikk det derimot i hjemmekampen fra 2016/17. Etter å ha gått på et forsmedelig og småflaut tap for Swansea i første runde kom Klopps mannskap til Turf Moor. Liverpool holdt på ballen i 81 prosent av tiden og fyrte av fra alle mulige vinkler. De greide derimot ikke skape særlig store sjanser.

På motsatt banehalvdel viste på sin side Burnley-spissene hvordan man skal avslutte. Først vant Gray ballen, spilte opp Vokes som vendte raskt om og smalt til. Ballen smalt inn i nærmeste hjørnet allerede før 3 minutter var spilt. Ikke lenge etter dundret Gray igjennom forsvaret til de røde og satte inn 2-0.

Foto: BurnleyFC.com

Derfra og ut kontrollerte Burnley inn sin første seier på mer enn ett mål i Premier League siden siste runde i 2009/10-sesongen, da man slo et Champions League-klart Tottenham 4-2. Det kan også nevnes at dette var kampen der både Defour og Gudmundson debuterte i Burnleytrøya. En virkelig god dag altså.

De mange skuffende prestasjonene de siste ukene har fått flere supportere til å rase mot egen klubb. Noen mener Hart må ut av laget, til tross for at andre igjen mener han har vært Burnleys beste denne sesongen. Andre har derimot begynt å leke med tanken på å sparke Dyche. Ingen av delen kommer nok til å skje med det første, men at det vil komme endringer på laget etter en så skuffende prestasjon som forrige helg er fullt mulig.

Om det ikke er sannsynlig med poeng i dette oppgjøret går det an å håpe på en bedre kamp. Dyche påpekte etter Palace-kampen at spillerne hadde mistet «the eye of the tiger». Kanskje får vi se dette igjen på onsdag?