– Må brette opp ermene

Sjefen ber spillerne om å brette opp ermene etter lagets femte tap på seks kamper og en plassering i bunnstriden. 

Foto: BurnleyFC.com

Syv kamper uten seier er resultatet, men sjefen håper at bunnen er nådd og det blir opp og fram den kommende tiden. To hjemmekamper venter og the Clarets må kjempe med nebb og klør for å komme seg ut av den svake formkurven.

– Noen ganger er det et slags bunnnivå og jeg håper at vi har kommet dit. Det er vanskelig å beskrive fordi det ikke er målbart, men jeg er sikkert på at mange sier ubevisst at «vi har mer enn det» og «vi har mye mer enn det» Jeg har sett disse spillerne gi så mye for saken og jeg har sett dem vokse, men når frykt entrer fotball så er det vanskelig. 

Foto: BurnleyFC.com

– Frykten spiller et puss med deg, flyten, avstanden man dekker, viljen og ønsket. Enheten begynner å drifte og når man blir strukket så blir man rigid og begynner å spille som individualister der man konsentrerer seg om egen jobb først. Vi vet at vi må spille som lag og det har blitt strukket litt for øyeblikket. De legger ned en innsats, men er litt villedet for øyeblikket og vi må minne dem om enkeltheten i spillet. 

– Men disse spillerne har jobbet hardt for å oppnå målet og kunne spille på dette nivået. Nå må vi brette opp ermene og ta i et tak, jeg er sikker på at det er et oppgjør i vente. Man får ingenting gratis i fotball og vi gjort oss fortjent til det, man må gjøre seg fortjent til det igjen når man får et slag imot. Vi er i en merkelig posisjon der gløden er noe fraværende. Forrige sesong kunne alle se det hele tiden og vi viste ingen frykt. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi så motstanderen i øynene og sa «vær klar, for vi er det» og det gir en sjanse til å oppnå alt, spesielt når man er en underdog. Statusen vår er endret, noe som er bra. Spillerne og klubben har blitt mer anerkjent på grunn av oppnåelsen vår forrige sesong, men det gir også andre forventninger. 

– Jeg nyter det fordi vi har jobbet hardt for å bli anerkjent, men det er noen som ikke liker det rampelyset og vi har en slags blanding av det nå. Det påvirker gruppen taktisk. Vi må tilbake på treningsfeltet og jobbe hardt fordi en snuoperasjon kommer fra hardt arbeid, sa Dyche.