Videre etter straffespark konkurranse

(Newcastle 0-0 Burnley (3-4 str.)) Hjemmelaget kunne skryte på seg for å være det bedre laget i dette oppgjøret, men slet med å komme seg forbi Wayne Hennessey. Sistnevnte leverte noen gode redninger som bidro til at det hele måtte avgjøres på straffespark – hvor han reddet to skudd og dermed avanserte Burnley i Carabao cup.

Burnley stilte som forventet med flere bytter der blant annet nysigneringene Hennessey og Collins fikk starte. Sistnevnte spilte ved siden av kaptein Mee og ga en antydning på hvordan fremtidens midtstopper-par kommer til å se ut. Aaron Lennon var også å se i startoppstillingen på kanten.

Foto: BurnleyFC.com

Det startet rolig i Newcastle der begge lag brukte litt tid på å bli kjent med hverandre. Kampens første mulighet var signert tidligere Claret Jeff Hendrick (10′) som sendte ballen like til side for mål. Burnley yppet seg litt og skapte kampens første hjørnespark etter kvarteret, men det var det andre hjørnesparket som fikk opp pulsen blant bortefansen. McNeill leverte som vanlig fra flagget og fant kaptein Mee (27′) som sendte ballen like over tverrleggeren.

Det skjedde overraskende lite fram til dommeren sendte lagene i garderoben etter ett tilleggsminutt. Etter sidebytte ble det litt mer fart på banen. Hendrick (49′) og Gayle (54′) kom til gode muligheter, men klarte ikke å overliste Hennessey. Dyche sendte utpå friske bein, uten at det ga noen umiddelbar effekt og hjemmelaget fortsette å utfordre Burnley-forsvaret.

Foto: BurnleyFC.com

Fraser (70′) ble den tredje Toons-spilleren til å teste ut Hennessey, men heller ikke han klarte å lure veteranen som vartet opp med en beinparade. Det hele luktet etter hvert straffekonkurranse og slik skulle det bli etter tre tilleggsminutter.

Foto: BurnleyFC.com

Saint-Maximin sitt skudd ble reddet av Hennessey
Wood scoret
Willock scoret
Barnes scoret
Joelinton scoret
McNeill scoret
Brownhill sitt skudd ble reddet av Woodman
Almiron sitt skudd ble reddet av Hennessey
Taylor scoret

Dermed gikk the Clarets videre i Carabao cupen etter en spennende og nervøs straffekonkurranse.

Newcastle: Woodman, Manquillo, Krafth, Lascelles, Clark, Lewis, Longstaff, Hendrick, Fraser, Joelinton, Gayle
Innbyttere: Gillepie, Longstaff, Schar, Saint-Maximin, Murphy, Almiron, Willock

Burnley: Hennessey, Bardsley, Collins, Mee, Pieters, Lennon (Taylor 58), Brownhill, Cork, McNeill, Wood, Rodriguez (Barnes 68)
Innbyttere: Norris, Lowton, Taylor, Tarkowski, Thomas, Barnes, Rihardson
Gule kort: McNeill 80