Viktig seier over Brighton

(Brighton 0-3 Burnley): Burnley tok sin første seier dette året og holdt liv i håpet om å overleve. Wout Weghorst fikk sitt første mål for Burnley, og la opp til Brownhill sitt mål mot slutten av omgangen. Etter sidebytte sørget Lennon for å punktere kampen mot et tamt Brighton-lag som nesten ikke skapte noen sjanser.

Burnley startet friskt og fikk et tidlig grep om kampen og Roberts (9′) var første til å teste ut keeper Sanchez, men skuddet gikk like til side for mål. Cucurella (14′), McNeil (17′) og Mac Allister (19′) forsøkte seg før Wout Weghorst sendte Burnley-fansen i ekstase.

Aaron Lennon sendte en flott stikker til Connor Roberts på kanten, som la inn i feltet. Der ventet den flyvende hollender og klinket ballen i nettet i det 20.minutt! 1-0 til Burnley.

Burnley fortsatte å presse på og jaget ett mål nummer to, mens Brighton ikke klarte å skape nevneverdig. Adam Lallana (38′) var nære en utligning med et skudd til side for Pope sitt mål, så da brettet Weghorst opp ermene, kranglet til seg ballen og sendte videre til Josh Brownhill. Sistnevnte kranglet seg inn i feltet og klinket til kula som traff Veltman, endret retning og gikk i mål bak en utspilt Sanchez. 2-0 til Burnley i det 40.minutt!

Hjemmelaget skapte noen spennende muligheter ut omgangen og de to tilleggsminuttene, før dommeren sendte lagene i garderoben.

Annen omgang startet med et litt mer offensivt hjemmelaget anført av Maupay (46′) og Mac Allister (50′). Cornet fikk et skudd i leggen og måtte byttes noen minutter senere. Brighton svarte med et dobbeltbytte.

Noen kort og halvsjanser senere ble unge Evan Ferguson sendt utpå for Brighton og ble det med deres yngste spiller i Premier League. Innbytter Rodriguez kjempet til seg ballen og sendte en lekker stikker til Aaron Lennon på løp mot feltet. Vingen fosset fremover og sendte kula i venstre kryss. Kampen ble punktert og Brighton hadde grunn til å være skuffet over forsvars-arbeidet deres her. 3-0 til Burnley i det 69.minutt.

Det fulgte noen halvhjertede sjanser fra begge lag uten at det endret resultatet og dermed dro Burnley i land en viktig seier i kampen om overlevelse.

Brighton: Sanchez, Lamptey, Veltman, Duffy, Cucurella, Bissouma, Lallana (Trossard 55), Mac Allister, Moder (March 56), Welbeck (Fergusson 68), Maupay
Innbyttere: Steele, Roberts, Caicedo, Gross, Leonard, March, Alzate, Ferguson, Trossard
Gule kort: Mac Allister 59, Duffy 85

Burnley: Pope, Roberts, Collins, Mee, Pieters, Lennon (Lowton 90), Cork, Brownhill, McNeil, Cornet (Rodriguez 55), Weghorst (Barnes 87)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Long, Lowton, Thomas, Stephens, Waller, Barnes, Rodriguez
Gule kort: Cork 26, Roberts 59, Lennon 61, Brownhill 87