El Kapitan sikret tre poeng

(Burnley 1-0 Tottenham): Burnley spilte stort på eget gress der de sjanser ble skapt og avverget. Midtveis i annen omgang sørget Ben Mee for kampens eneste mål når han stanget inn på frispark og sikret et enormt resultat!

Oppgjøret skulle opprinnelig finne sted den 28.november i fjor, men på grunn av heftig snø, ble kampen utsatt. Etter nesten tre måneders ventetid var det på tide å ta i mot Tottenham som senket City i sin forrige kamp. Cornet sto også over kampen, som lot Jay Rod starte på topp med Weghorst.

Som i de siste kampene, tok Turf Moor Londonerne og Gareth Southgate med et friskt Lancashire-vær; regn og vind. Gjestenes Harry Kane (1′) forsøkte tidlig å vise Clarets-forsvaret hva kom til å jobbe med de neste 90 minuttene. Burnley yppet seg litt og tvang fram to redninger fra Lloris etter noen minutter senere. Åpningsminuttene var på ingen måte enveis-kjøring som kanskje var forventet før kampstart.

Brownhill (14′) og Romero (19′) kom til noen spennende muligheter, men det var hjemmelaget som presset mest og sørget for å gjøre dagen vanskelig for Tottenham. Royal (31′) forsøkte seg på et skudd som gikk over tverrleggeren, men ingen av lagene fikk utfordret keeperne før dommerne valgte å sende lagene i pausen.

Annen omgang startet med et tidlig bytte for gjestene der Winks erstattet Bentacur. Kane (47′) noterte seg den første store sjansen etter sidebytte etter et fint frispark av Son. Tverrleggeren var i veien.

Ben Mee (56′), Kane (59′) forsøkte seg før Tottenham fikk et grep om kampen og skapte trøbbel for Burnley-forsvaret. Kulusevski (68′) noterte seg en kjempemulighet men det var Burnley som lo sist. En takling på Lennon ga Burnley et frispark rundt 26-28 meter fra feltet. Josh Brownhill la inn i feltet mot en mobb av spillere på vei mot ballen. Ben Mee (71′) raget høyest og danket ut all motstand i det han skallet ballen i nettet og sendte hjemmelaget- og fansen i ekstase! 1-0 til Burnley!

Burnley fortsatte å prøve seg og hadde ingen planer om å legge seg bakpå. Lennon sikret et hjørnespark og nok en gang var Brownhill mannen som la inn; det ble en dobbeltsjanse for Jay og Mee (83′)!

Brownhill (86′) og Bergwjin (86′) forsøkte seg før Ashley Barnes ble sendt utpå. Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter. Det ble nervepirrende på Turf Moor, men ufattelig lettende når dommeren blåste av kampen og sikret Burnley deres andre seier på en uke. Resultatet ble svært godt tatt i mot ettersom Crystal Palace smadret Watford 4-1!

Burnley: Pope, Roberts, Tarkowski, Mee, Pieters, Lennon, Cork, Brownhill, McNeil, Rodriguez, Weghorst (Barnes 87)
Innbyttere: Hennessey, Bardsley, Collins, Long, Lowton, Thomas, Stephens, Barnes, Richardson

Tottenham: Lloris, Davies, Dier, Romero, Sessegnon (Bergwjin 79), Højbjerg, Bentancur (Winks 46), Royal (Moura 65), Son, Kane, Kulusevski
Innbyttere: Austin, Doherty, Reguilon, Rodon, Sanchez, Bergwjin, Moura, White, Winks