Vise ord fra straffe-helten Tom Heaton

Tom Heaton pressekonferanseTom Heaton fikk en stjerne i boka etter først å ha pådratt seg to gule og dermed rødt etterfulgt av en strafferedning i kampen etter karantenen. Keeperen var naturligvis svært tilfreds etter å ha reddet en straffe som aldri skulle ha blitt tildelt, men understreker at the Clarets har det som trengs for å holde koken. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Sean Dyches mannskap klatret opp til en sterk tredje plass på tabellen etter deres fjerde strake seier på Pride Park som var etterfulgt av en et kontroversielt tap for Brighton i runden tidligere. Heaton reddet en straffe av Johnny Russell i oppgjøret mot Derby og mener at de lilla- og lyseblå har potensialet til å være overraskelsesmomentet denne sesongen.

– Vi er veldig fornøyde med starten og jeg tenker at det er en fremgang vi har hatt siden sesongoppkjøringen og selv med tapet vi hadde mot Brighton, så kjempet vi fram til jeg ble sendt av banen, sa Heaton. Det forteller om spillernes og stabens mentalitet; at vi ikke lot oss prege av det og presterte utmerket mot Preston i midtuken og fulgte opp med en seier over Derby. 

– Det forteller om kvaliteten vi har i laget og en tredje plass er utmerket, men vi må holdet det gående, opprettholde standarden og fortsette å bevege oss i riktig retning. Det er snakk om fremgang som manageren hele tiden forteller, vi blir stadig bedre og håper å holde ut en full sesong og bli værende der oppe. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

På daværende tidspunkt mente jeg det ikke var straffe og etter å ha sett reprisene var det definitivt ikke straffe! Men man må komme seg over det og jeg var sikker på meg selv at jeg kunne redde og gjorde heldigvis det. Det var en interessant en fordi jeg kastet meg nesten forbi den og endte med å nærmest klore den ut – heldigvis overlevde vi. 

– Straffer er noe jeg prøver å leve på. Jeg nyter dem fordi det er en kamp om vilje og presset er borte, man kan prøve å overføre presset til han som skal skyte og gjøre det vanskelig for å håpe på en redning og fremfor å slippe inn. 

– Blackburn-kampen kan ikke komme raskt nok, men vi har en to ukers pause først og det føles godt å ha den pausen med en tre poenger friskt i minnet. Lokalrivaliseringen brygges og alle snakker om det, men som man kan se på prestasjonene våre så beveger vi ballen bra og det er noe verdt å ta med seg, klarer vi å bruke det i Blackburn-kampen, så kan vi komme seirende ut, avsluttet keeperen.