– Visste vi kunne klare det

Leiesoldat- og banens beste, Sam Vokes understreker at troppen hele tiden hadde tro på en seier over favorittene West Ham.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets hadde ikke vunnet på Boleyn Ground – eller Upton Park som stadionen også heter – på over 50 år i forkant av lørdagens oppgjør i London. Den leie historikken så ut til å bli utvidet når Kevin Nolan sendte hjemmelaget i føringen like etter sidebytte, men takket være mål av kaptein McCann og innbytter Vokes ble den forbannelsen brutt og nok en ny epoke ble skrevet under manager Howe.

Det var herlig å score et slikt mål og at det ble vinnermålet er utrolig, forteller Vokes som nikket inn Burnleys andre mål på et hjørnespark av Wallace. Før kampen sa manageren til meg at mange ikke gir oss en sjanse (til å vinne, red.adm), men etter to sterke resultater mot Hull og Ipswich visste vi at vi kunne komme hit og vinne. De kommer til å være plassert i området de er nå, så det å kunne komme hit og ta tre poeng er enormt for oss. 

Jeg føler det hele startet etter snuoperasjonen mot Hull. Vi så plasseringen vår og man så lagånden hos guttene når vi kom tilbake, plukket med oss tre poeng og jeg føler vi viste samme lagånd her. Vi lå under 1-0 og kom tilbake, de ni poengene kommer til å være viktige mot slutten av sesongen.

Avslutningsvis følte leiesoldaten at forsvaret fortjente en spesiell hyllest for innsatsen, selv om det ble en kamp uten baklengsmål.

De spilte en enorm rolle og jeg tar av meg hatten for guttene bakers. De klarte ikke å holde buret rent, men var fantastiske og fikk gevinst for det, avsluttet leiesoldaten.