Sam Vokes reddet poenget

watfordBurnley logo stor(Watford 3-3 Burnley): En fartsfylt og underholdende første omgang sørget for at det ble ikke mindre enn to mål til hvert av lagene. Charlie Austin sendte the Clarets i føringen begge gangene, men hjemmelaget utlignet først ved Deeney og så ved Forestieri.

Annen omgang var noe roligere og Watford fikk en fortjent ledelse – en de ikke klarte å holde på i det Sam Vokes dukket opp to minutter på overtid og sikret et velfortjent poeng.

Burnley måtte gjøre to endringer fra 1-1-kampen mot Blackburn for to uker siden; Danny Lafferty erstattet suspenderte Ben Mee, mens Danny Ings erstattet Martin Paterson. Like før kampen skulle starte ble Kevin Long satt utpå mot klubben han fikk sin fulle debut mot litt over tre måneder siden og erstattet Michael Duff.

The Clarets fikk en pangstart på kampen, for innen det var spilt ett minutt sendte Ross Wallace et skudd retning Hornets-buret som havnet på foten til toppscorer Charlie Austin. Spissen gjorde ingen feil og sendte Lancashire-laget i føringen med sitt 27.mål denne sesongen.

Gleden skulle dessverre vise seg å være kortvarig. Fem minutter senere – i det 6.minutt – dukket Troy Deeney opp og utlignet for Watford. Det var ikke mangel på underholdning på Vicarage Road der både Austin og Foresteri kunne ha tatt ledelsen, men det var først i det 23.minutt at fansen nok engang kunne juble.

Alex Kacaniklic – som også var på lån hos Watford forrige sesong – ble klippet ned i feltet av Marco Casetti og dermed pekte dommeren på krittmerket. Austin stilte seg foran merket og gjorde ingen feil, 1-2 i det 24.minutt. Også her ble gleden kortvarig og holdt ikke lenger enn fem minutter; Fernando Forestieri rundet Jason Shackell i feltet og utliget med et flott skudd i det 29.minutt. 2-2

Austin kunne ha fått en etterlengtet hat-trick kort tid senere, men ballen sendte ballen høyt utenfor. Wallace og Long prøvde seg også – uten hell. Hjemmelaget skapte noen sjanser på tampen av omgangen, men heller ikke de klarte å score fler mål innen dommeren sendte lagene til pause.

Etter sidebytte roet kampen seg ned og det tok litt tid før den første store målsjansen ble skapt. I det kampen nærmet seg timen spilt økte hjemmelaget presset og truet Lee Grant som i perioder gjorde en kjempejobb mellom stengene. For gjestenes del var det leiesoldat Alex Kacaniklic som skapte the Clarets’ første sjanse for omgangen (58.min), men skuddet ble enkelt plukket opp av keeper Bond.

Byttene fortsatte og i det 71.minutt dukket igjen Fernando Forestieri opp igjen og sendte the Hornets i føringen med en skruball som havnet i det nederste hjørnet bak Lee Grant og fikk Vicarage Road til å eksplodere. 3-2. The Clarets prøvde å svare, uten å lykkes og satte derfor innpå friske bein – et valg som skulle vise seg å være et nøkkeltrekk.

Det ble lagt til fem tilleggsminutter av fjerdedommeren og i det andre tilleggsminutt var det gjestenes tribune som skulle få gleden av å juble hemningsløst; innbytter Sam Vokes kontrollerte ballen og fosset fremover, ladet kanonen og sendte av gårde en salve som gikk i det nederste hjørnet og 3-3!

BURNLEY: Grant, Trippier, Long, Shackell, Lafferty, Kacaniklic (Paterson 80), McCann, Bartley (Stock 62), Wallace (Vokes 80), Ings, Austin
Innbyttere: Stanislas, Jensen, Mills
Gule kort: Lafferty 34, Long 55, McCann 64

WATFORD: Bond, Hall, Briggs, Chabolah, Ekstrand, Foristieri, Cassetti (Doyley 49), Battocchio, Anya (Vydra 69), Abdi, Deeney (Geijo 90)
Innbyttere: Yeates, Hogg, Pudil, Bonham

Dommer: D Coote
Tilskuere: 15,335 (523 Burnley)