Poengdeling i debutkampen

(Scunthorpe 0-0 Burnley): Første omgang besto av mye fysisk spill og kjemping om ballen med et fåtall gode sjanser av to jevngode lag. Andre omgang tok seg opp, men det var keeperne som var banens spillere. En positiv ting man kan trekke fram er at dette er Burnleys andre kamp på rad uten baklengsmål.

Burnleys nye manager Eddie Howe, gjorde få bytter til sammenligning med de siste kampene, men sendte ut en sterk midtbane bestående Wallace, Elliott, Marney, leiesoldat Cork og Eagles – med unge J-Rod som enslig spiss.

Scunthorpe var de første til å skape sjanser, noen hjørnespark, et fåtall nesten-sjanser og noen håpløse langskudd retning Lee Grant – som forøvrig gjorde en god jobb i buret – var det hjemmefansen kunne glede seg over i løpet av omgangens første halvdel.

Burnley skapte lite i løpet av samme halvdel, foruten et langskudd av Eagles 22 minutter uti kampen som gikk nesten to meter utenfor. 32 minutter var spilt når the Clarets fikk tildelt hjørnespark, ballen havnet i bena på Eagles som sendte kula like over.

Burnleys andre mulighet, kort tid senere var igjen samme mann på farten og selv om sjansen var fin så var det påfølgende hjørnesparket skuffende.  Hjemmelaget derimot var de som skapte en strålende sjanse etter 35 minutter, men Lee Grant gjorde en solid redning og sørget for at det fortsatt sto målløst.

Mot slutten av omgangen var det litt knuffing med venstreback Fox i hovedrollen som allerede hadde pådratt seg et gult kort minuttet tidligere og gjenspeilte omgangen som besto av dueller og mye kjemping om ballen, hovedsakelig på midtbanen. Tre minutter før pause var midtstopper Duff involvert i en situasjon hvor han var både noe høyt- og for sent ute med benet og slapp både kort og utvisning – på en annen dag kunne Burnley fort måttet spille med 10 mann. Kampbildet holdt seg ut tiden og de to tilleggsminuttene som ble lagt til.

Etter hvilen valgte manager Howe å bytte ut Clarke Carlisle som fikk seg en smell i kneet midtveis i omgangen med Andre Bikey og kapteinsbindet gikk til Duff. Omgangens åpningsminutter bestå av livlig spill fra begge lag. inneholdende både godt angreps- og forsvarsspill. Etter timen mottok unge J-Rod kula og fosset fremover mot buret, men sendte ballen like utenfor, like etter ble Iwelumo satt inn og Burnley gikk over fra 4-5-1 til 4-4-2.

Innbytter Iwelumo var så nære et mål kort tid etter inntreden som startet en håndfull sjanser på kort tid; Eagles, nevnte Iwelumo, Cort fikk alle muligheten til å sende gjestene i føringen, men godt keeperspill og noe uflaks sørget for at det fortsatt sto målløst etterfulgt av en del frem- og tilbake hvor begge keeperne fikk vist sine ferdigheter etter tur.

Kampens ti avsluttende minutter satte Burnley inn et massivt press, produserte flere sjanser og Scunthorpe måtte ty til defensive bytter for å stå imot. Tross press og gode sjanser, endte kampen målløst.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Carlisle (Bikey 46), Duff, Cork, Marney, Elliott, Eagles, Rodriguez, Wallace (Iwelumo 64).
Innbyttere: Alexander, Thompson, Edgar, Easton, Jensen.
Gule kort: Fox 37

Scunthorpe: Lillis, Wright, Hughes, Raynes, Reid, Woolford, Togwell, Ibrahim, Duffy (Nolan 85), Forte (Godden 87), Dagnall (Grant 71).
Innbyttere: Mirfin, J Wright, Collins, Slocombe.

Dommoer: Grant Hegley.
Tilskuere: 4,334 (816 Burnley)