Ny manager og nye muligheter

Burnleys nye høvding, Eddie Howe forebereder sine disipler til direktesendt fotballkamp lørdag ettermiddag. I den sammenheng uttaler Howe i sin første før-kamp pressekonferanse at alle starter med blanke ark når en ny manager entrer jobben, samtidig som han gir inntrykk av at forsterkninger ikke er så nødvendige som mange skal ha det til, da mye av kvaliteten allerede er i laget. 

Howes første kamp er mot Scunthorpe, 18:20 – en kamp som blir direkte sendt via Sky Sport. Den ferske managerens siste kamp med Bournemouth var vist på TV og hans første kamp med Burnley blir også direktesendt, en kan si at manageren får god PR.

– Jeg har sett mange DVDer av Scunthorpe og vår kamper denne sesongen, med mål om å få en bedre følelse av laget og de kampene som har vært spilt, uttaler Howe. Det er noen virkelig gode spillere her, jeg vil ikke si jeg er overrasket over kvaliteten for det var noe jeg forventet. Treningen har vært av god kvalitet og jeg er fornøyd med laget. Det er forbedringer vi kan gjøre og jeg tror det er områder vi kan forbedre med de spillerne vi har, så det er positivt.

Vi lærer alle å kjenne ved klubben og lærer om klubben også, vi har måttet ta mye til oss. Det har vært en hektisk uke, men en jeg har likt, vi har blitt tatt vare på av alle her og alle her har får oss til å føle oss velkommen, sier Howe.

– Det er blanke ark for alle. Spillerne starter på nytt når en ny manager kommer inn og de må sørge for å forbli fokusert, følge med på det store bildet og få inn konsistensen vi har snakket om, forklarer sjefen.

– Det krever mye hardt arbeid på treningene, sørge for at spillerne er godt forberedt før kampen og forhåpentligvis med deres ferdigheter, klarer vi å vinne kamper.

Sesongen har vært noe ukonsistent, det har ikke vært noen seiersrekker, noe jeg er sikker på at alle ønsker og sikkert kommer til å prøve å få til. Det er en vanskelig liga, det er mange sterke lag her og vi har tre bortekamper på rad, så vi får en vanskelig start, men trenger å plukke med oss poeng så fort vi kan – noen ganger kan man snakke for mye, så jeg er glad for å kunne begynne å spille ball. Treningen har vært god denne uken og jeg er fornøyd med guttene, «so far, so good», avslutter Howe.

Klubbens kaptein- og levende legende, Graham «Grezza» Alexander som nylig gikk ut og kommenterte at alder ikke spiller noen rolle når det gjelder suksess, kommer til å spille mot sin moderklubb – gitt at han får spille. Slikt vekker følelser, for veteranen har har nesten 200 kamper for the Irons av hans nesten 800 kamper totalt i karrieren – hans eneste retur til Glanford Park var som Preston-spiller i oktober 99.  

– Det begynner å bli en stund siden sist. Jeg dro 16 år siden og har spilt der er gang siden da, så jeg gleder meg, forklarer kapteinen. Jeg savnet muligheten til å spille der to-tre år siden, når jeg først ankom Burnley, det er mange gode minner for meg der, fordi jeg hadde syv fantastiske år der og de ga meg min sjanse i fotball – men vi kommer til å gå for seier, og jeg kommer ikke til å være annerledes, uttalte Grezza.