All grunn til å være stolt

Onsdagens seier over the Cherries sendte the Clarets opp til en 6.plass på tabellen, Chris Wood satte inn sitt femte denne sesongen, mens Robbie Brady åpnet målkontoen med en perle. Fansen er i skyene og manageren gir dem all grunn til å være der.

Foto: BurnleyFC.com

Chris Wood har hatt noen kampers pause grunnet en skade, men når han fikk tillit fra start mot AFC Bournemouth så takket han for det på best mulig vis; ved å sende the Clarets i føringen.

– Det har vært noen tøffe uker og det er godt å være i varmen igjen. Det er alltid fint å score, men det er enda bedre med tre poeng, forklarte Wood. Vi er et lag som bygges og det er fint å se oss spille så god fotball og resultatene kommer fortløpende, som er herlig. Vi visste vi måtte starte godt. De er et lag med kvalitet og entusiasme, spesielt hjemme, så vi måtte matche det og mer til. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi hadde en god første omgang og spilte god fotball. Jeg mener vi raskt kunne ha scoret flere eller i det minste ett til for vår innsats, men slik er det og noen ganger får man ikke alt. Vi måtte plante bena i bakken i andre omgang og Robbie scoret et herlig mål. Vi var gode defensivt og forsvaret vårt er fantastisk og noe vi kommer til å bygge på. Det er flott å se at vi leverer et offensivt spill som samspiller med et defensive. Alt i alt var det en god kveld. 

6.plass på tabellen betyr Europa-plass, men spissen insisterer at ingen i Burnley-leiren tar av den grunn og ser heller fram til å møte sin tidligere klubb, Leicester City på lørdag.

Foto: BurnleyFC.com

– For øyeblikket spiller det ingen rolle (plasseringen), vi snakker om det når vi kommer til april eller mai – hvis vi fortsatt er der oppe. Vi må fortsette å jobbe hardt og fokusere på neste kamp, som spillere er det alt vi kan gjøre og det er det vi prøver å gjøre. Jeg ser fram til lørdag, jeg har mange gode minner derfra etter to- og et halvt år. Jeg kan ikke snakke høyt nok om klubben og det kommer til å bli herlig å reise tilbake dit, avsluttet spissen.

Målscorer nummer to, Robbie Brady, sørget for å sette inn sitt første mål for the Clarets denne sesongen etter å ha imponert jevnt og trutt for Lancashire-laget. Brady startet et angrep, benyttet seg av noen medspillere før kula havnet tilbake i hans føtter med hele Cherries-forsvaret foran seg. Iren ladet slegga og sendte avgårde et herlig skudd som gikk mellom forsvarene og i nettet.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg traff den ganske bra. Jeg tror den traff noen på veien, men var veldig glad for å se den gå inn og sikre oss tre poeng. Det har vært lang ventetid, så det er fint å komme i gang. Forhåpentligvis kan jeg levere noen til de neste ukene. Det var nok en god prestasjon på bortebane, vi var klare over at vi måtte starte raskt, noe vi gjorde og satte dem på bakbena. Vi skapte mange gode sjanser i første omgang og jeg vil si vi dominerte. Det var herlig av guttene og tre vitale poeng. 

– Vi kunne kanskje ha scoret ett mål eller to til med de sjansene vi skapte og mener vi var litt uheldige, men det var uansett en fantastisk prestasjon av guttene som kjører på og vi beveger oss i riktig retning. Vi klarer å hente poeng til tabellen og hvis du fortsetter å prestere slik vi gjør så vil vi hente mange flere og må det fortsette slik. Det er en innstilling i alt vi gjør gjennom uken, så det å prestere slik vi har gjort er fantastisk av spillerne, staben og alle involverte, avsluttet Brady.

Foto: BurnleyFC.com

Selv om organisatoren og byens uoffisielle gud, manager Sean Dyche, alltid beholder roen og fatningen, sørger hans påvirkning på laget, klubben og byen av Clarets-fansen er i skyene.

– Det var en fantastisk kveld og jeg må nevne fansen vår. Ikke bare på grunn av resultatet og deres glede over det, men å ta med seg så mange ned hit på en onsdag kveld og støtte laget med sang gjennom hele kampen, var enormt. De nyter det for øyeblikket og det har de all grunn til å gjøre, slike øyeblikk er til for å nytes. 

– Jobben min er å holde hodet kaldt og det går jeg ikke bort ifra. Jeg mener guttene leverte en nok en finfin prestasjon etter en skuffelse, til tross for god prestasjon mot Arsenal på lørdag. Å ta steget opp her var en god markør og jeg mener vi var utmerkede, spesielt i første omgang. Vi var verdige å ta ledelsen og dro i land kampen. I annen omgang tenkte vi at de kom til å bli mer offensive, men vi forsvarte oss veldig bra og det var en 95-minutters jobb. Vi scoret et fint mål og profesjonaliteten slo inn for å få jobben gjort og det er jeg glad for. 

Foto: BurnleyFC.com

En endring i lagoppstillingen var å benke Ashley Barnes og erstatte arbeidsjernet med Chris Wood, men sjefen legitimerer det med sunn fornuft.

– Det var en tøff avgjørelse fordi Ashley har vært herlig, men ikke glem at Chris også var uheldig som ikke har fått spilletid. Det var min avgjørelse på grunn av utmattelse, men alle spissene er tilgjengelige nå. Sam kom inn nylig og ble matchvinner, Nahki puster dem i nakken og Jon Walters er på vei tilbake også. Det er en sunt område for øyeblikket og det er viktig for oss. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi vet at vi må kjempe hardt for alt vi får tilbake i denne ligaen og må fortsette med det. Det er tusenvis av fans som vet hvor klubben er når og troen på det, men de kjenner også til realitetene. Ikke glem at fem år siden måtte vi selge spillere for å sikre at det var elektrisitet i bygningene. Jeg tror ikke de har glemt det og mener de vet at dette er et pågående prosjekt som bygges gradvis. De nyter det de ser, de har sett Premier League og vet hvor vanskelig det er. 

Sjefen sikter til salget av Charlie Austin i 2013, en populær spiss som bøttet inn mål for moro skyld. Siden den gang har mye skjedd og klubben er i en posisjon der de eier stadion igjen, nytt treningssenter er på plass og klubben er gjeldsfri og sikret økonomisk i mange år fremover. Bedre blir det ikke når man fremhever at syv seire av 14 mulige gjør det til the Clarets beste sesongstart siden 73/74-sesongen.

Foto: BurnleyFC.com

– Å håndtere situasjoner der ting går imot deg kan være enklere fordi, da må man snu trenden. Å håndtere suksessrike situasjoner er annerledes og jeg mener vi har gjort det godt den siste tiden. Det har vært mange kommentarer fra forskjellige kanaler rundt laget og hvor vi er på tabellen, men det har vært en tro i laget at vi kan oppnå det. Det er også en ydmyk side ved laget. Jeg mener vi utvikles og beveger oss fremover, men vet at vi ikke er en av de store. 

– Vi vet at enhver kamp, uavhengig av hvem vi møter så må vi gi alt for saken og Bournemouth-kampen viste det. Vi måtte komme oss etter en smell mot Arsenal der vi ga alt, men når fløyta gikk på ny så måtte vi klare igjen og leverte en veldig god prestasjon. 

Foto: BurnleyFC.com

Et annet bytte som ble gjort i lagoppstillingen var at Matt Lowton ble erstattet med Phil Bardsley, byttet skyldes en skade i kneet han pådro seg mot Arsenal og blir nok ikke klar til lørdagens oppgjør mot Leicester. I midtukens kamp derimot, måtte Steven Defour av banen etter å ha fått en smell i kneet han også, men her er manageren mer optimistisk.

– Jeg tviler på det (at Lowton er klar til Leicester), han fikk en mindre kneskade etter en hard duell forrige uke, men klarte å fullføre kampen. Det ble verre på tirsdag så vi må holde øye med det, så jeg vil si han er tvilsom til helgen, avsluttet sjefen.